Peacemaker se fakt snaží!

Kyle Starks

Peacemaker si vysloužil propuštění ze Sebevražedného oddílu, a tak může zase konat superhrdinské skutky – nebo se o to alespoň pokusit. Naneštěstí si všichni včetně padouchů myslí, že je v konání superhrdinských skutků naprostý břídil. Pak ale při likvidaci teroristické buňky narazí na nejrozkošnějšího tvorečka, který kdy (nemotorně) kráčel po čtyřech nohou, a nalezne bezpodmínečnou lásku, která mu byla celý život odpírána. To ovšem trvá jen do chvíle, než mu právě osvojeného psa ukradne přímo pod nosem superpadouch snovající velmi nesuperhrdinské plány na využití Peacemakerova proslulého ultranásilí. Pomůže Christopher Smith nechvalně známému labilnímu superzločinci ukrást nejcennější a nejnebezpečnější vzorek DNA na světě? Peacemaker je poslední dobou dost osamělý, takže to nejspíš záleží na tom, jestli ho hezky požádají... Nadějný scenárista KYLE STARKS (I Hate This Place, Six Sidekicks of Trigger Keaton) a výtvarnická legenda STEVE PUGH (PREACHER SPECIAL: SAINT OF KILLERS, HARLEY QUINN: UTRŽENÁ ZE ŘETĚZU) přinášejí brutální a ultralegrační příběh největšího blbouna v DC univerzu. Připravte se na vyvržené vnitřnosti, zpřelámané kosti a doják jako hrom! Obsahuje kompletní minisérii PEACEMAKER SE FAKT SNAŽÍ! č. 1–6.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2025 , Crew
Originální název: Peacemaker Tries Hard!, 2023

Komentáře knihy Peacemaker se fakt snaží!

GoodGames
20.10.2025

Peacemaker se fakt snaží! ma veľmi milo prekvapil. Komiks som predtým nepoznal a preto som radšej ani nemal nejaké očakávania. Perfektne som sa však bavil a smial som sa na viacerých scénach nahlas, čo sa mi pri komiksoch často nestáva a tie naozaj vtipné by som spočítal veľmi rýchlo. Uletený scenár, príjemná kresba a celkovo obrovská kadencia vydareného vulgárneho, blbého, sexuálneho a záchodového humoru. Scénka s telefonátom o únose Brucea Waynea zatiaľ najvtipnejšia scéna roka.

Norri
20.10.2025

Nechal jsem se nalákat nadšenými hodnoceními a koupil jsem si to do vlaku. A je to bohužel pitomé, až to tříská dvěma. Rozesmát mě to nedokázalo, ale na necelé dvě hodiny mě to aspoň trošku zabavilo. Nevím, co k tomu dodat. Ten humor je takový infantilní. Nic inteligentního v tom nehledejte. Všichni si pořád dělají srandu z toho, jak je Peacemaker debilní. Kresba je takový mainstream. Nenadchne, neurazí a ničím nevyčnívá.

66pepo66
17.10.2025

Seriálový Peacemaker od Jamesa Gunna ma tak nejak prirodzene “prinútil” aj k preskúmaniu komiksovej novinky od @crew_komiks. A musím jasne prehlásiť, že to bola bomba!!!

‘Peacemaker se fakt snaží’ ma v podstate milo prekvapil a zároveň veľmi potešil. Ani nie tak preto, že by tu bol nejaký extra premyslený a hlboký príbeh. Nie, v tomto prípade tu autori komiksu vsádzajú vyslovene na zámer pobaviť čitateľa. Dať mu poriadnu dávku akcie, ale zároveň to totálne, ale TOTÁLNE nahláškovať. Vopchať sem zopár bizarných a šialených scén, ktoré sa fakt hodia iba k Peacemakerovi. V istých momentoch sú to dokonca také tie marvelovsky “deadpoolovské” momenty, ktoré ja ozaj môžem.

Aby som však tvorcom úplne nekrivdil tvrdením, že idú skôr cestou akcie a humoru, chcem predsa len vyzdvihnúť ešte pomyselnú druhú stranu mince. Christopher Smith, teda Peacemaker, je veľký, silný, ale tak trocha aj hlúpy. Napriek tomu predsa len aj akosi zvláštne “nevinný”, úprimný či jednoducho... Svojský? Ťažko to popísať, no za tou kopou svalov a tuposti sa schováva emočne založený človek s množstvom problémov či traumami, ktoré mu ešte v detstve spôsobil jeho príšerný otec. Taktiež neoblomne túži po mieri - a to aj za cenu toho, že bude za ten mier zabíjať. No a popri tom všetkom v podstate hľadá priateľov, ktorí budú k nemu úprimní a budú ho mať skutočne radi. Budú ho akceptovať a zároveň bude môcť byť sám sebou bez toho, aby ho neustále niekto hodnotil či kruto ponižoval.

Dá sa preto konštatovať, že popri tej akčnej a zábavnej jazde tu fakticky drieme aj nejaké malé posolstvo, ktoré sa snáď ešte v ďalších číslach rozoberie viac do hĺbky. Samozrejme, ak teda nejaké pokračovania u crew ešte budú. No pevne verím, že áno!

Toto je moja prvá DC komiksová záležitosť, ktorú si žiaden pravý fanúšik anti/hrdinov skrátka nemôže nechať ujsť! NEMÔŽE! No pozor! Upozorňujem vás, že je to vhodné tak od vekovej kategórie 17/18+. V texte tu ideme totiž poriadne “f-bomby”, proste doslova bez servítky!

hroubek
17.10.2025

Nic jsem od scénáristy Kylea Starksa nečetl, takže tohle bylo mé první setkání s tímto scénáristou. Musím se přiznat, že to setkaní se mi velmi líbilo a rád si někdy v budoucnu přečtu další komiksy od tohoto scénáristy. Starks přesně pochopil jaký příběh píše a jak ho chce pojmout. Výborně vybalancoval komediální a dramatickou rovinu a skvěle pracuje se samotnou postavou Peacemakera.

Fakt mě velmi příjemně překvapilo, že je komiks chytřejší, než na první pohled vypadá. Někdo by si mohl říci, že to bude jen další akční výplach, ale to by byla chyba. Starks tady krásně ukazuje, že zvládá komediální rovinu, zábavnou a napínavou akci, a pak i něco hlubšího a osobnějšího. A já jsem si to užíval, protože je to opravdu hodně dobře napsané.

Komiks má skvělé hlášky, vtipy a co se týče komediální roviny, tak jsem se královsky bavil, protože Starks má talent na úderný a přesný dialogy. Akce je správně přepálená jako samotná postava Peacemakera a mnohdy jsem si vzpomněl na to nejzábavnější s Deadpoolem. A když je potřeba, tak nám Starks otevře Peacemakerovu duši a srdce, a my si ho zamilujeme a budeme mu fandit, aby zachránil svět, svého psa a měl hezkou oslavu na závěr. A ještě se něco dozvíme o včelách. Parádní práce.

Kresbu si vzal na starost umělec Steve Pugh a čistě z mého pohledu odvedl velmi dobrou práci. Samotný příběh se nese v komediálním duchu a podle toho taky vypadá kresba. Je hravá, zábavná a působí jako z animovaných seriálů. Pugh nakreslil Peacemakera jako Johna Cenu a některé scény z komiksu vypadají hodně filmově. Kreslíř si s komiksem hezky vyhrál a na některých panelech jsou moc hezké detaily.

O barvy se postarala Jordie Bellaireová a je radost sledovat její práci. Komiks má krásné syté barvy, ve kterých vše hezky vynikne. Samotné panely lahodí oku a krásně se čtou a já jsem si některé konkrétní stránky neskutečně vychutnal.

Velkou radost mi udělala galérie obálek, která se tady velmi povedla a krásně ukazuje hravost a zábavnost tohoto komiksu. Další pozitivní bod.

Tento komiks mi udělal obrovskou radost. Nečekal jsem mnoho a dostal jsem vtipnou a zábavnou akční jízdu, která dokázala být i krásně dojemná. Pár chyb komiks samozřejmě má, ale pokud se na příběh naladíte, tak je velká šance, že budete nadšený jako já. Takže za mě velké doporučení a těším se na další komiks s touto postavou.

adevr
11.10.2025

Akční, vtipný a skvěle nakreslený... co víc si od komiksu přát?

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Kyle Starks také napsal(a)

2020  87%Rick a Morty - Pátý svazek
2020  81%Rick a Morty - Čtvrtý svazek
2025  78%Peacemaker se fakt snaží!