Paul McCartney

Paul McCartney https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307247/bmid_paul-mccartney-hX3-307247.jpg 4 10 4

Kniha Paula Du Noyera Rozhovory s Paulem McCartneym (Conversations with McCartney) nabízí portrét jedné z nejvýraznějších osobností pop-rockové hudby druhé poloviny dvacátého století i začátku století jednadvacátého. Vychází přitom z rozhovorů, jež autor, významný anglický hudební novinář a rovněž rodák z Liverpoolu, vedl s Paulem McCartneyem většinou při neformálních příležitostech od roku 1979 do současnosti. Kniha nabízí ucelenou představu o hudbě a myšlení této ikony současné hudby od dětství až do dnešních dnů. Na rozdíl od většiny biografií detailně rozpitvávajících atraktivní a mnohokrát předestilované necelé desetiletí existence Beatles a zbytek kariéry odbývajících jen ve stručných obrysech. Kniha je rozdělena do dvou částí, z nichž první podává víceméně chronologický přehled životní dráhy Paula McCartneyho, zatímco druhá dává v krátkých tematických kapitolách nahlédnout do McCartneyova přemýšlení o svém životě i o dnešním světě. Velkou předností díla je, že ponechává povětšinou promlouvat protagonistu knihy vlastními slovy.... celý text

Žánr:
Literatura faktu , Biografie a memoáry , Umění

Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

Conversations with McCartney , 2015


více info...

Přidat komentář

Pítrs85
04.05.2022 4 z 5

Když se sejde jeden Paul s druhým Paulem, vzejde z toho takovéto krásné povídání. Kniha rozhodně není klasickým životopisem, spíše jsou to myšlenky a nahlédnutí pod pokličku McCartneyho tvůrčího pnutí a postupů- za což jsem, jakožto nejen obrovský fanoušek Beatles, ale i hudby jako takové, děsně vděčný. Macca je, ať už na něj máte jakýkoliv názor, jednak profesionál každým coulem, ale jednak i velkej sympaťák a opravdová persóna. A to píšu jako někdo, kdo ho měl z Brouků vždycky rád nejméně... což se časem jaksi změnilo, tam, kde se mi Lennonova bezstarostná povaha zdála krásně romantická, tam, kde mi Harrisonova uzavřenost byla víc než blízká, mi je dnes Paulův přístup "nejdřív práce, potom zábava" zkrátka nejsympatičtější. Du Noyer píše nebulvárním způsobem, píše jazykem, který mě jednoduše baví, McCartneyho vyloženě neadoruje, ale zároveň mu vzdává hold. Takový, jaký si tato osobnost opravdu zaslouží.

Vlado84
27.03.2020 5 z 5

„Člověk má pocit, že se topí, stačí vidět všechny ty obrazy z vlastního života, jak letí kolem. A něco z toho je samozřejmě nesmírně emotivní, když vidíš ve spoustě věcí Lindu. Svým způsobem jsou to krásný, šťastný vzpomínky, ale skutečnost, že už tady není, je strašně smutná.
To se děje pokaždý, když dáváme dohromady nějakou sbírku filmových záznamů nebo videoklipů. Je na nich ona a já vím, že to bude jedna z vecí, s níž se budu muset vyrovnat. S tou emotivní stránkou, Ale v podstatě je to svým způsobem milý, jako když si prohlížíš starý fotky. Je to smutný, ale na druhou stranu skvělý, protože si říkáš, co všechno jsme spolu prožili.. “

You'd think that people would've had enough of silly love songs
But I look around me, and I see it isn't so
Some people want to fill the world with silly love songs
And what's wrong with that?
I'd like to know, 'cause here I go again

I love you...

Skvelo spracovaný životopis, formou rozhovorov a spomienok.
Pre fanúšika úžasná studnica informácií a krásnych, dôverných a autentických myšlienok priamo “z Paulovej dlane“.
Pre “nefanúšika“, ktorý by mal chuť sa dozvedieť niečo zo života jedného z najvplyvnejších hudobníkov nášho storočia sa ponúka skvelá forma, ktorá nenudí, pretože nie je len faktografickou retrospekciou v čase.
Odporúčam :)


verjan2
25.04.2017 5 z 5

Jednoduše perfektní a milé čtení.

hnatlubo
02.03.2017 4 z 5

Hodně pěkně a zajímavě napsaná knížka, která obsahuje spoustu zajímavých informací.

Štítky knihy

hudba rock Paul McCartney, 1942

Autorovy další knížky

Paul Du Noyer
anglická
2016  80%Paul McCartney
2004  65%Jak vznikaly písně Johna Lennona (1970-1980)
2020  90%John Lennon - Písně

Kniha Paul McCartney je v

Přečtených12x
Doporučených1x
Knihotéce12x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x