Vnitrozemí

Vnitrozemí https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106313/vnitrozemi-vietnam-svet-korupce-a-podvodu-106313.jpg 4 18 4

Paul Brenner série

< 2. díl

Hrdina napínavého románu se vrací do Vietnamu, aby po třiceti letech objasnil údajnou vraždu amerického důstojníka. Válečný veterán Paul Brenner dostává nezáviděníhodný úkol: vyšetřit podivnou vraždu, která se stala před lety ve Vietnamu v čase války. Paul odjíždí nerad, nechce si znovu připomínat své válečné zážitky. V Saigonu a pak i v džungli ve vnitrozemí pomalu přichází na stopu dávného příběhu zrady, intrik a nebezpečného tajemství. Autor v padesáti kapitolách rozsáhlého románu rozehrává dosud trvající bolestné téma americko-vietnamské války, která ovlivnila myšlení a psychiku jedné generace. Dramatický děj plný zvratů, dobrodružství i romantiky zaujme patrně především muže.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Up Country , 2002


více info...

Přidat komentář

ThomasRuhe
01.02.2024 3 z 5

Vnitrozemí bylo hrozně dlouhé a popisné. Teprve po 400 stranách se Paul Brenner dostává na místo určení. Přípravná část mohla být zkrácena, klidně na polovic.
Naopak závěr se povedl. Brennerova zjištění o spáchaném zločinu jsou rozhodně zajímavá, tím se také trochu kompenzuje zdlouhavý průběh děje.
Proto nakonec zvyšuji hodnocení na tři hvězdy.,

lenka.g
20.02.2021 4 z 5

Knížka je psaná dost podrobně a trochu mne to v průběhu čtení rozčilovalo, ale za polovinou knihy jsem pochopila, že to není samoúčelné. Nesporně pozdější Demillovy knihy mají větší švih, ale zajímavé čtení to určitě bylo.


janesy
11.02.2018 2 z 5

Tak ano, jak níže uvádí komentář, od počátku mne čtení moc nebavilo, pasáže popisující průběh války nebyly zrovna mým šálkem kávy (to spíš bude více zajímat mužskou část čtenářů) a knihu až dokonce jsem doslova protrpěla. Román Generálova dcera mne zaujal mnohem více.

mira.k
06.07.2017 4 z 5

Cestopis a vzpomínky na minulost s detektivní vložkou. Na to, že je to o vzpomínání veterána na válku ve Vietnamu rozepsané na 400 stranách se to čte překvapivě dobře. Autor umí psát. Trochu mi připomíná Clancyho. Není to jalové čtení. Jinak bych to nedočetl. Zbývající stovka stran je detektivní pátrání řízlé politikou. A závěr je poměrné rychlý a trochu otevřený. Tam, kde by jiný v románu začínal, zde autor končí. Asi nejslabší místo, ale zas co má autor vymýšlet.
Mohu doporučit těm, co si rádi počtou, neodradí je počet stran a zajímá je Vietnam. Kdo chce akční čtení, ten zde nemá šanci (dvě akční místa na 500 stran je trochu málo). Pokud vás čtení nebude bavit už na začátku, tak až do asi poslední stovky stran to lepší nebude.