Páteční cesta za Kočkoládou

Páteční cesta za Kočkoládou https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404644/bmid_patecni-cesta-za-kockoladou-6dr-404644.jpg 4 11 5

V pátek se dá vždycky očekávat to nejlepší. Kdo by ale věřil, že z babiččiny půdy je to jenom krůček do nejhustějšího pralesa ze všech hustých pralesů. Stačí jen zavolat: „Kočkoláda!“ Když jednoho pátečního odpoledne Natálka s Tomem objeví mezi starým haraburdím malý vyřezávaný domeček, začne tím jejich neuvěřitelné pralesní putování za zázračnou medicínou. Kromě toho, že poznají novou kamarádku Lavandulu a tajemného Kočkoládu, zjistí také, že na některé věci je i zázračná medicína krátká. Příběh jako vystřižený z toho nejbláznivějšího snu doprovodila ilustracemi oblíbená ilustrátorka Markéta Vydrová.... celý text

Přidat komentář

broskev28
12.12.2020 3 z 5

Příběh samotný mě až tolik nenadchnul a třeba duhový hat anebo kýchavnice králofská mi z pedagogického hlediska taky nepřipadaly nejvhodnější, ale beru to tak, že jsem zkostnatělá hnidopiška v babičkovském věku, která vůbec neví, co se dětem v knihovně líbí. Protože ony ten příběh čtou rády, báječně se u něj baví a po dočtení většinou zasněně pronesou větu: "Tam bych se taky chtěl(a) podívat!"
P.S. To ovšem já říkám taky, hlavně kvůli ilustracím Markéty Vydrové. Jen si nejsem jistá, jak by si se mnou poradily omice - podmínku novosti bych sice splňovala, jenže co moje hmotnost?

janasim
08.12.2020 4 z 5

Podle mého je tento příběh pro děti plný fantazie velmi čtivý a zábavný.


ElikaBendova
23.11.2020 odpad!

Nezlobte se na me, ale ja bych tohle svym detem nikdy cist nedala. Je to totalni prujem.

Bustedka
11.09.2020 4 z 5

Moc se mi líbil styl psaní, vykreslení pocitů, prostředí o postav :-) Ilustrace byly krásné doplnění a příběh krátký, čtivý a zajímavý.

Kopec91
02.06.2020 4 z 5

Knížka, do které jsem se pustila díky čtenářské výzvě.. Občas je fajn vrátit se do dětství.. Jaképak dobrodružství se dá zažít na půdě u babičky a dědy? :)
Hezký příběh i ilustrace :)