Pasca

Pasca https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474268/bmid_pasca-JJ4-474268.jpg 4 61 13

Zatiaľ čo Molly Blomová leží v nemocnici v kóme, Sam Berger je podozrivý z vraždy, ktorú nespáchal, a je po ňom vyhlásené pátranie. Riaditeľ švédskej bezpečnostnej služby ho preto dočasne ukryje na odľahlom súostroví. Čoskoro ho však požiadajú o pomoc. Aischa Pachachiová, siedme unesené dievča, je stále nezvestná, v rukách bývalého agenta Carstena, a Švédsku hrozí teroristický útok. Sam Berger sa vydáva po stope zradcu, no netuší, že je naňho nastražená pasca a v ohrození sa ocitnú všetci, ktorí sú mu najbližší. V hre je nielen špinavý obchod so zbraňami, ale aj pomsta za staré hriechy. Sam má však spojenca, na ktorého sa môže vždy spoľahnúť a ktorý mu kryje chrbát aj v tých najvypätejších situáciách. Všetko sa ešte viac zamotá, keď sa na rôznych miestach činu začnú objavovať záhadné odkazy, ktoré Sam musí rozšifrovať. Postupne však zisťuje, že kľúč k ich pochopeniu má v rukách prekvapivo Molly Blomová. Môže jej však po všetkom, čo sa stalo, ešte dôverovať? A je ešte niečo, čo pred ním tají? Sam musí konať rýchlo a byť mimoriadne ostražitý, aby sa neocitol v pasci, ktorá by mohla jeho aj mnohých ďalších stáť život...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Mittvatten , 2018


více info...

Přidat komentář

knihomolka_eli
29.01.2023 4 z 5

Sam Berger sa stane podozrivým z vraždy, ktorú nespravil. Molly leží v kóme. Štokholmu hrozí veľký teroristicky útok a Sam nemá inú možnosť, než spolupracovať s tajnou službou. Ukrýva sa na jednom ostrove a čaká na pokyny šéfa spravodajskej služby.
Tento prípad sa ho ale dotýka aj súkromne. V ohrození sú aj Samovi najbližší. Podarí sa mu ich ochrániť?

Musím uznať, že v knihe je miestami až príliš prekombinovaný dej a teda to celé môže pôsobiť viac nereálne ako reálne.

Napriek tomu sa mi táto séria páči. Sam, Molly a Deer mi sadli, mám rada keď sa ich cesty pretnú a spolupracujú spolu na vyšetrovaní. Dej a hlavne záver boli napínavé, miestami aj prekvapivé. Určite si prečítam aj 2 zvyšné knihy.

jiri9568
19.10.2022 5 z 5

Opět super, svižné čtení. Doporučuji celou serii, už se těším na další díl Svobodu


iv.ča
16.10.2022 5 z 5

Mě to prostě baví. Arne Dahl dokáže zamotat už tak zamotané a povznést to na další úroveň. Těším se na další díl série.

kolacky
23.10.2021 5 z 5

Nervy a napětí až do konce! Takového až nepravděpodobného a pohádkového konce. Ale to my drsní romantici milujeme.

čef
20.08.2021 3 z 5

Bizarní, překombinované přesně tak jak píše řada čtenářů přede mnou. K procvičení paměti, představivosti a předvídavosti se to také příliš nehodí, zvraty jsou hodně násilné a nepředstavitelné. Brouzdat se touto snůškou fantazie je hodně těžké, ale když někdo vytrvá, bude možná odměněn vzetím na nebesa jako nějaký martyr. Já to však nebyl.

Nestorkea
21.06.2020

Odkládám na 45té stránce. Předchozí dva díly jsem přelouskala (už je to ale nějaký ten pátek), teď jsem se moc nechytala a po přečtení některých zdejších komentářů jsem došla k závěru, že se ani chytat nehodlám.

zdendula31
16.12.2019 2 z 5

Autor tak moc kombinoval a zamotával zápletku,až to celé překombinoval..
Moc jsem se v ději nevyznala,neustále jsem se musela vracet o pár stran zpět.
Jeden velký chaos.

konicekbily
28.06.2019 3 z 5

Propletence nebraly konce ani v tomto dílu, autor to zamotával tak, že jsem se s tím ztěží orientoval, ale při velkém soustředění jsem to zvládl. Ale domnívám se, že zbytečnou překombinovaností a nereálností příběhu knize uškodil. Průměr! Navíc je nutno číst knihy trilogie popořadě, jinak se úplně v ději ztratíte.

veronika5879
20.03.2019 2 z 5

Třetí pokračování série se Samem Bergerem a Molly Blomovou s sebou neslo velká očekávání, jak jejich příběh nakonec dopadne. K mému zklamání nebylo rozuzlení nijak působivé ani překvapivé. Vše se jeví až moc překombinovaně, složitě, čtenář se při čtení dost ztrácí. To vše jen kvůli tomu, aby byl konec jedno velké, primitivní zklamání. Podle mého uspěchané, nedomyšlené, a ačkoliv se autor snažil vytvořit iluzi tajemna, čtenář se může sám velmi snadno dopátrat, o co vlastně celou dobu jde. Nejsvětlejším momentem knihy bylo Samovo vypořádání se s „padouchem“ v závěru knihy. Trochu mě mrzí, že vztah mezi Samem a Molly autor více nerozvedl a neprohloubil. Celý jejich vztah mi připadal velmi chladný, bez citů až nereálný. Těžko se věří, že by se tito dva měli rádi, ba se dokonce milovali natožpak, aby z tohoto vztahu vzešlo dítě. Jako fanouška tohoto autora mě velmi mrzí, že musím tuto knihu takto hanit, ale opravdu doufám, že tímto dílem autor sérii ukončí.

esprit
19.02.2019 4 z 5

Tak v tomto díle se konečně dozvíme kdo je kdo a pokud jste nečetli předchozí dvě knihy ani číst nedoporučuji. Četla se mi dobře ale konec byl trošku nadsazený. Tajných agentů i teroristů bylo na můj vkus moc.

josie55
11.02.2019 5 z 5

Třetí a největší pecka od Dahla!!! Knížka se opět četla jedním dechem a byla plná nečekaných zvratů.

vincek1
26.01.2019 3 z 5

Dočteno, kniha je sice třetí v pořadí, ale já ji četl jako první. Děj má spád i když místy je dost rozvětvený a tudíž vyžaduje až pekelné soustředění. Jako většina moderních thrillerů končí téměř "limonádově". Nevím jestli se odhodlám k přečtení další knihy tohoto autora. Jedině snad ze zvědavosti, jestli bude styl psaní stejný.

PPardinio
13.01.2019 3 z 5

Nemůžu prostě jinak než za 3 hvězdy. Začátky každé knížky ze série se Samem Bergrem jsou vždy těžké, a proto jsem se musel do čtení popravdě i nutit. První třetinu příběhů jsem si vždy zvykal na postavy. Dahlův styl vyprávění nemusí sedět každému. Možná to je i skladbou kapitol. V této knížce mi navíc vadilo plno odkazů na předešlé dvě knížky, kdy jsem si nebyl schopný vzpomenout na zmíněný moment a pro mě to tak bylo až rušivé. Nepomáhalo to plynulosti čtení a neubráním se poznámce, že děj byl hrozně překombinovaný. Trilogie končí, otázky zůstávají a já se nemůžu smířit s tím, že po tolika stránkách dějových zvratů a zápletek vše vyřeší pan Šedovlasý a pan SkoroAlbín. Naštěstí byl Krtek jen jeden a nebo byli dva? :-) Na úplný závěr si přeji, aby dějová linie byla ukončená v přístavu na posledních stránkách knížky, protože další díl s názvem Čtyři dělí čtyři by mohlo dopadnou špatně.