Pútnik

Pútnik https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337748/bmid_putnik-oo6-337748.jpg 4 128 25

Pasažérka série

< 2. díl

Etta Spencer netušila, že je cestovateľkou, kým sa neocitla míle a roky ďaleko od svojho domova. Teraz okradnutá, bez mocného predmetu, ktorý bol jedinou šancou na záchranu jej matky, sa Etta znovu ocitá opustená a bez Nicholasa mimo svojho prirodzeného časového obdobia.

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

Wayfarer , 2017


více info...

Přidat komentář

monika3332
17.09.2023 3 z 5

Po pravdě, jsem se těšila, až knihu dočtu.
S klidným svědomím mohu říct, že dotčeno a knihy jdou dál. Snad udělají radost dětem ve školní knihovně. Já jsem v nich zalíbení bohužel nenašla.

heja
10.10.2022 5 z 5

Záver úžasnej série o dvoch knihách. Celkom určite by som prijala aj ak by sa jednalo o trilógiu, ale autorka najlepšie vie, kedy treba prestať, aby príbeh nestratil na kvalite :) Kniha bola napínavá, stále sa tam niečo dialo. Tentokrát sme mohli sledovať dva rôzne príbehy, keďže Nicholas a Etta necestovali spolu, o to viac to bolo zaujímavejšie. Mali sme aj možnosť spoznať Juliana, za čo chválim.
Kvalitne spracovaná kniha s tématikou cestovania v čase, 5* :)


masinkas
09.10.2022 5 z 5

Za me super, bezvadne zpracovane tema cestovani v čase.Hrdinove tak akorat, dobře vybalancovaní.Moc jsem si to užila a zhltla na jeden zátah

Cvrček
07.06.2022 5 z 5

To byla jízda! Oproti prvnímu dílu byl tento nabitý akcí, zvrat jeden za druhým, kdy člověk neví komu a čemu vlastně věřit. Ty Aha! momenty, kdy se vám začíná všechno do sebe skládat jako puzzle. Geniální!

kolacky
09.05.2022 4 z 5

BojácnéKuře to skvěle shrnulo. Ettin vztah k rodičům, obzvlášť k tátovi. Nicholase a jeho dilemata. Divnou Li Min. Rozervanou Sophii. A praštěného a snažícího se Juliana. Mně se druhý díl hodně líbil.

BojácnéKuře
16.05.2021 5 z 5

(SPOILER) Druhý díl mě rozhodně bavil více než ten první. Bylo zde mnohem více akce a nečekaných, překvapivých zvratů.
Jak bylo na konci prvního dílu naznačeno, Etta a Nicholas byli po většinu knihy rozděleni. Absence jejich romantické linky mi ale vůbec nevadila, protože mě už ani v první knize jejich láska nijak nezasáhla. Každý z nich se pohyboval v jiném prostředí a řešil jiné problémy, což mi vyhovovalo více - mohla jsem je oba poznat spíš jako individuální osobnosti než jako pár.
Ettu a její příběh jsem si užila více. Setkání s Trny a jejím otcem Henrym bylo moc dojemné, Etta si zasloužila konečně někam patřit a cítít se chtěná. Líbilo se mi, jak se Etta od první knihy změnila - byla více statečná, odhodlaná, sebevědomá.
Nicholas mi z nějakého důvodu jako postava vůbec neseděl. Celý druhý díl vedl jakési své vnitřní morální bitvy, což mělo za následek jeho unáhlená a nelogická rozhodnutí. Netvrdím, že byl nudnou postavou, jen mě jeho vnitřní boj prostě moc nezajímal.
Co se týče vedlejších postav - ohledně Sophie mám pořád smíšené pocity. Vím, že si prošla spoustou nepříjemných věcí a jednoduše touží být jen svobodná, ale to neospravedlňuje to, jak se chová k ostatním. Li Min mi k srdci nijak nepřirostla a je mi to celkem líto. Kdyby s ní bylo více scén, určitě by to bylo jinak. Julian Ironwood byl příjemným překvapením, líbily se mi jeho cesty s Ettou a jsem ráda, že nedošlo k nějakému trapnému milostnému trojúhelníku. A samozřejmě pražská čarodějnice Belladonna - ta byla naprosto skvělá.
Má nejoblíbenější postava je jednoznačně Rose Lindenová a samozřejmě také Henry Hemlock. Jejich příběh a vztah mi přišel více fascinující než Etty a Nicholase a to jsme z něj dostali jen malé střípky. Chtěla bych spíše číst o tom, co mladá Rose zažívala po smrti svých rodičů, jak se učila o cestování se svým dědečkem (to mi připomnělo jednu z vedlejších postav z první knihy - jejího strýce Hasana a jeho ženu Samaru. S Hasanem je tam snad jen pár kapitol a o Samaře pouze zmínka, ale to stačilo k tomu, aby mě více zajímal jejich vztah s Rose), co všechno zažila s Henrym a Trny, a nebo jak se jí podařilo zradit Ironwoody a dostat se do neznámé budoucnosti. Rose je jedna z těch postav, která není ani dobrá, ale ani zlá. Dělá to, co je nutné, aby dosáhla svých cílů, je ochotná se všeho vzdát a schopná zacházet i do extrémů. To ale neznamená, že svých činů nelituje. Je to hodně komplikovaná osobnost, u které nikdy nevím, co udělá, a přesně o takových postavách mě baví číst, protože se s nimi nikdy nenudím.
Rosein vztah s Ettou je značně složitý, ale byla jsem ráda, že Etta své matce na konci knihy alespoň porozuměla, i když ne přímo odpustila.
Ettin otec Henry Hemlock byl skvělý. Vždycky jsem se na scény s ním těšila a přišlo mi sladké, jak se choval k Ettě a že si k sobě našli cestu také skrz hudbu.
S koncem jsem byla hodně spokojená, jinak bych ho asi ani nechtěla.

SknihouVrukách
17.02.2021 3 z 5

Kniha Pútnik je pokračovaním Cestovateľky, na ktorú mám taktiež recenziu na profile. Ak keď hodnotím rovnako, tento diel bol o trošku lepší.

V tejto časti bola od začiatku akciaa oceňujem, že už aj na prvých 50 strán sme mali pomerne veľké zvraty. To sa v knihách často nestáva. Celkovo bola táto kniha nabitia akciou a zvratmi, čo ma prekvapilo, keďže Cestovateľky bola v niektorých častiach pomalšia. Ale po sľubom začiatku, prišiel stred, v ktorom mi prišlo, že dej stál na jednom mieste. Situácie sa opakovali a v strede ma to už nebavilo tak, ako na začiatku. Ale zase koniec bol opäť zaujímavý. Príde mi, že v obidvoch dieloch nebol ich potenciál plne využitý a dalo by sa z knižiek vyťažiť omnoho viac.

Postavy mi boli sympatické. Máme tu dve hlavné postavy a zároveň aj dve dejové línie. Dej z dvoch pohľadov ma veľmi bavil a ku knižke mi sedel Strašne sa mi páči autorkin štýl písania, keďže používa umelecké opisy, ktorá ja môžem. Práve tie sú moja najobľúbenejšia vec na tejto sérii. Je tu však ešte jedna vec, ktorá ma mrzí. Možno by som trošku viac opísala to cestovanie času a vysvetlila ako napríklad funguje cestovanie cez portály, aké pocity pri tom postavy majú. Romantická linka bola opäť krásne napísané, ale tá sa mi páčila už v jednotke.

Knihu určite odporúčam. Táto duológia má veľký potenciál, ale má aj svoje chybičky, ale zaslúži si toto pomerne pekné hodnotenie.3,5/5✨
Knižku som citala vrámci knižnej štafety od @tinkine_knihy

Makaja
20.01.2021 3 z 5

Bavilo mě to mnohem míň než Pasažérka. Těšila jsem se, že se dozvím, co je s Ettou dál, ale nemohla jsem se začíst, přišlo mi to nějak nudné.

Danago
04.08.2020 3 z 5

Druhý díl už mě tak nebavil jako první. Asi bych se bez něj minula, kdybych nechtěla vědět, jak to dopadne. Taky mě příběh ze začátku hodně bavil potom to nějak vázlo a konec byl teda dost divoký , ale uzavřený.

Hanjimka
29.10.2019 4 z 5

Poněkud urychlený a zvláštní konec, ale příběh se mi líbil.

andrejci
18.04.2019 4 z 5

Tak první díl byl lepší než druhý i když ten druhý taky nebyl nejhorší. Začátek byl dobrý, někde v půlce se to trochu zaseklo a ke konci se to pořádně rozjelo. Bylo to hodně napínavé a nemohla jsme se dočkat toho okamžiku kdy se všichni setkají. Ten konec byl asi z celé knížky nejlepší. Rozhodně doporučuji pokud řadu cestuje časem.

verulik196
26.12.2018 3 z 5

U prvního dílu jsem se rozhodla pro čtyři hvězdičky, tomuto dávám nakonec jen tři. Obě knihy měly potenciál, který ale nebyl plně využit. Příběh je jednoduchý a vcelku předvídatelný, žádné velké zvraty se nekonají. Věřím, že mladší čtenáře série zaujme, ti starší ji musí brát jako takovou odpočinkovou četbu.

Fazulajda
29.10.2018 4 z 5

Jaká škoda, že se mi do rukou nedostal napřed první díl. Děj bych chápala hned od začátku a neuniklo by mi tolik souvislostí, ale i tak se mi do knihy povedlo začíst. Ke konci už jsem ani neměla pocit, že čtu pokračování. Některé postavy mi byly více sympatické, některé méně, ostatně jako v každé knize. Nejsem zrovna načenec do historie, takže mi občas popisování historických událostí přišlo zdlouhavé, avšak rozhovory plynuly svižně a nedostatky v popisech krásně vyplnily. Samotný konec mi přišel neuvěřitelně roztomilý.

zuzana4291
20.10.2018 4 z 5

Druhý díl byl lepší než první. Kniha byla více akční a až na některé až nesmyslné zvraty, byla čtivější. I když Etta a Nicholas spolu skoro nebyli ( o proti prvnímu dílu), kdy mi to chvilkama přišlo, jak zamilovaný román, tak díky tomu, se pořád něco dělo. I když při návratu časové osy jsem byla trochu zmatená, co a jak. Ale nakonec to mělo krásný konec.

Lucik100
17.06.2018 5 z 5

Příběh byl částmi dost zdlouhavý, ale jinak výborné pokračování.

Šárušš
12.06.2018 5 z 5

Výborná kniha, líbil se mi celý námět.
Po přečtení prvního dílu jsem se téměř klepala, abych do ruky dostala další, potřebovala jsem se vážně ujistit, že hlavní hrdinka je živá a zdravá. A pak jsem ho konečně dostala do ruky.
Celá kniha mě držela napnutou jako strunu po celou dobu, co jsem ji četla.
Asi 30 stránek před koncem jsem si říkala, sakra to vážně nemůže dopadnout dobře. Nějakých 300 stránek možná více se všechno kazilo a nic nešlo podle plánu, dost lidí vypadalo, že jsou mrtvý. A nakonec přišel zvrat a bylo to ještě horší.
A nakonec to bylo fajn až na posledních 5 stránkách.
Neskutečný. Opravdu jsem myslela, že to dopadne špatně.

silvinka12
28.02.2018 5 z 5

V knihovně mi doporučili přímo druhý díl. Nevím, nemůžu to porovnávat, ale i bez prvního dílu jsem se v tom nějak vyznala a začalo mě to moc bavit.

Jahoda197
18.02.2018 2 z 5

Bohužel ač námět byl dobrý, kniha jako taková mě nebavila.

Denisa153
09.02.2018 5 z 5

Tento díl je ještě lepší než ten předchozí. Je zde více akce a napětí a naopak méně té romantiky. Můsím říct, že je to povedená série. Celkově mám ráda knihy, které pojednávájí o cestování časem. Takže knihu mohu jedině doporučit.

martina1199
14.12.2017 4 z 5

Cestovatelka je plná akce. Hrdinové příběhu se vybarvují, ani na chvilku se nezastaví a procestují toho spoustu. Vydají se úplně ze všeho a nakonec vždy najdou tu správnou cestu. Doslova :-)