Partyzánské povídky o dětech-dětem

Partyzánské povídky o dětech-dětem https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448145/bmid_partyzanske-povidky-o-detech-detem-XZn-448145.jpg 1 1 1

Útlý sborníček určený nejmenším dětem obsahuje tři povídky, dvě básně a dvě písně s partyzánskou tematikou, jejichž hlavními hrdiny jsou zejména děti. Úvodní slovo napsal kpt. poslanec Rudolf Slánský.

Přidat komentář

Blue
13.04.2022 1 z 5

Tato publikace má tak nízkou úroveň, že ji lze doporučit opravdu jen literárním masochistům. Ti u toho budou možná i mlaskat. Viz drobná ukázka z povídky Kominíček: "Pan parašutista byl nemocný. I když se rána na čele a na ruce rychle hojila, dostal vysoké horečky a často dýchal tak těžce, že měl Pepa o něho strach. Ale stařenka a Pepa měli o něj ještě jiný strach. Němci ho totiž hledali. Prý nějaký partyzán chtěl v noci vyhodit školu do povětří. Pronásledovali ho a určitě asi i postřelili. Buďto zahynul v lese, nebo se někde skrývá. Musíme ho hledat, říkali Němci. A tak hledali po chalupách. Pepa a stařenka byli smutní. Kam jen dáme pana parašutistu?"

Autorovy knížky

1947  20%Partyzánské povídky o dětech-dětem

Kniha Partyzánské povídky o dětech-dětem je v

Přečtených1x