Partitura pro srdce

Partitura pro srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35455/partitura-pro-srdce-Tyt-35455.jpg 4 27 9

Příběh úspěšného lékaře, který je donucen k odchodu do Kanady, opustí sice skalpel, ale ne víru v sebe sama. "Sám sebe člověk pozná ve chvíli, kdy je donucen stát na okraji, dívat se do očí hrozbě. Nikde nejsou otěže, které by mohl uchopit, ruce má prázdné."

Žánr:
Romány , Literatura česká

Vydáno: , Mezera
více info...

Přidat komentář

i.snd
28.04.2019 5 z 5

Dr. Říha si mě podmanil svou nezlomností, optimismem, urputností, upřímnosti, moudrostí ...a hlavně ryzostí srdce. Sinusoida jeho životních etap má takové výkyvy, že by jeden padl, ne však Ray D. Riha. Je pro mne rytířem morálního kreditu dnešní doby, s puncem bláznovství Jokera, který ví, s úsměvem na rtu.

adelinka
03.02.2018 5 z 5

Super a rýchle čítanie.....kniha sa ťažko odkladá a dej Vás núti prečítať ju na jedno posedenie. Obdivujem mladý pár, ako spolu dokázali prekonať to najťažšie obdobie. Aj preto, že už si na nejaký ten štandard navykli. Moc som im držala päste. A záver ma potešil.....


TiniQ
21.04.2017 5 z 5

tak velmi som im drzala palce, ze som tu knihu hltala aby som sa cim skor dozvedela konec :) inspirativny pribeh

Marcela2112
24.02.2017 5 z 5

No páni! Tohle že se může sesypat na jednoho člověka? Klobouk dolů před autorem i Davidem. Perfektní příběh. Od toho nešlo odejít.

JakubiRa
14.07.2016 5 z 5

Lidská nenávist, závist, zlost a malost dokážou člověku ublížit, dohnat jej ke krajnímu řešení. To je hlavní linie příběhu této knihy. Klobouk dolů před hlavním hrdinou. Autor sám říká, že příběh je zjemnělá varianta jeho životního příběhu. Klobouk dolů podruhé - před silou charakteru.

lopukx
06.09.2014 5 z 5

Kniha je výborně napsaná, dobře se čte, jednoznačně dporučuji. Nelehký příběh vzdělaného emigranta, který má spád, lehkost i humor.

weberda
15.02.2014 5 z 5

Knížka je jasným příkladem toho, co s člověkem udělá závist. Psané tak, že člověk knížku neodloží dokud nedočte.

Ivka83
15.12.2011 5 z 5

Kdesi som nedávno čítala prirovnanie dobrej knihy k deke na dušu. Lebo zahreje a pohladí. Je to veľmi výstižné a dovolím si to prirovnanie požičať. Pre mňa je presne takouto dekou Partitura, hrejivou a jemnou. Teším sa, že sa také deky pletú a že sa nimi môžeme hriať.

Michelle13535
14.11.2011 5 z 5

Jednoznačne najlepšia kniha, akú si môžete od autora prečítať. Dej, ktorý vás tak strhne, že knihu bez jej dočítania nebudete vedieť odložiť. Milujem takýto typ kníh, takéto príbehy, obdivujem schopnosť autora dokázať písať tak pútavým a strhujúcim spôsobom. Človek po prečítaní knihy cíti obdiv nad hlavným hrdinom Dr. Říhou a zároveň mu pripadajú jeho problémy absolútne banálne. Zrazu dostávate chuť riešiť tie vlastné starosti pretože sú oproti tým, ktoré prekonal hrdina, úplne smiešne. Kniha je zároveň akýmsi obrazom autorovho životného príbehu, čiže je veľmi realistická čo umocňuje silný zážitok z jej čítania. Po prečítaní sa stala knihou, ktorú odporúčam všetkým svojím priateľom a známym, ktorí sa radi nechajú uniesť čítaním kvalitných kníh. Určite odporúčam k prečítaniu a zároveň ku kúpeniu. Odkedy som spoznala diela pána Hanku chcem jeho knihy aj vlastniť a vracať sa k ich príbehom.