Pařížské rekviem

Pařížské rekviem https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/303651/bmid_parizske-rekviem-ed0-303651.jpg 4 72 22

Detektivka, v níž vrah hledá svou oběť? Dramatický milostný příběh s napínavou zápletkou se odehrává v prostředí pařížského podsvětí konce 19. století. Mladá učitelka Nathalie Airellová, výstřední a samotářská, má zavraždit svého bývalého milence Adriena de Gresset – šlechtice, který propašoval z Berlína do Paříže zásilku perských miniatur. Zdá se však, že celý případ může mít širší politické pozadí…... celý text

Přidat komentář

Gweny
21.10.2020 4 z 5

Romantická detektivka nebo román s prvky detektivního příběhu? Ze začátku trochu krkolomný děj se změnil v citově zajímavý román, jehož konec se sice dal odhadnout, ale i tak jsem četla napjatě až do posledního řádku a byla překvapená, čeho všeho je Nathalie schopná. Na mladou ženu žijící na konci 19. století měla kuráž i odvahu i za několik chlapů najednou a já si její trable i šťastné chvilky užívala.
Ne, že bych měla radost z časových skoků v ději, u téhle knihy mě dost rušily a já se tak lehko ztrácela, ale na druhou stranu oceňuji, že nás autorka nechávala chvílemi tápat. I když je pravda, že s časovými rovinami by se jistě dalo naložit i jinak - lépe. Pravdou ale je, že děj měl spád. Nikde se nezadrhoval. Bylo to napínavé, chvílemi trošičku erotické (což mi do téhle doby a tohohle typu literatury úplně nesedělo), chvílemi romantické a čtivé. A i když to nebyla nejlepší kniha mého života, líbila se mi a proto to hodnocení.

MonikaV
08.10.2020 4 z 5

Mě to bavilo.


Ivanka83
17.09.2020 4 z 5

Nathalie je skutečně podivínka. Ale i tak jsem si ji oblíbila. Právě asi proto, že se tak liší od ostatních dam té doby.
Nejdřív jsem nevěřila, že by Adriena mohla zabít. Později jsem doufala, že to neudělá. Pak mě šokoval skoro Shakespearovský závěr... A nakonec se mi ulevilo, že to dopadlo, jak to dopadlo. Nathalie nezklamala.

sima.mis
07.05.2020 5 z 5

Hezký román.

Jolana.b
28.01.2020 3 z 5

Nevím, kam tuhle knihu zařadit. S trochou nadsázky je to příběh Sherlocka Holmese v sukni. Četlo se to dobře, ale znovu bych po této knize nesáhla.

eva3992
01.01.2020 4 z 5

Detektivka z prostředí pařížského podsvětí z období kolem roku 1850. Příběh mladé Nathalie, která se ostatním jeví jako podivínka a samotářka. Poté, co se chtěla usadit, dostane nelehký úkol – vypátrat a zabít svého bývalého milence Adriena.

Tuto knihu jsem si koupila díky pěkné obálce, která ději moc neodpovídá. Pak jsem si přečetla anotaci, která mě vůbec nezaujala a spíše jsem se zděsila, co mě vlastně čeká. A nakonec jsem z knížky nadšená.

V příběhu byly sice drobnosti, které mi vadily, ale v celkovém pohledu to byla moc vydařená knížka. Akční od první do poslední stránky, neustále Vás držela v napětí a díky tomu se těšíte, co bude dál, jak to celé dopadne.

Moc pěkný styl vyprávění. Minulost a současnost byly podle mě dobře odděleny. Bála jsem se trochu nezvyklých jmen, ale ani to nebyl problém. Byla velice čtivá, kdybych měla více času, určitě ji přečtu na jeden „zátah“.

Sarah01
29.10.2019 3 z 5

To není detektivka, to je trochu akční červená knihovna, hodně mi to připomínalo film Sedmý hřích s Antonio Banderasem a Angelinou Jolie. Děj byl tudíž hodně předvídatelný, takže zhruba od strany 200 jsem už ani nečekala žádný velký zvrat. Autorka má ale přes velice drobné chybičky moc krásnou češtinu a zřejmě i hodně bujnou fantazii.

Libušš
01.07.2019 2 z 5

Průměr. Knihu jsem kupovala s tím, že nějaká bude. Neurazí. Napnutý z děje taky moc nebudete.
Jediné, co jsem očekávala a trpělivě vyčkávala během četby "že se to tam určitě těď objeví" byl popis té pařížské krajiny, popis toho 19. století. To mne vcelku zklamalo a myslím, že by to knize pomohlo.

alexis818
23.12.2018 3 z 5

Četlo se to hezky,ale nijak mě to nanadchlo.Spisovatelka je mladá a věřím ,že ještě vybrousí svůj styl.Každopádně si nenechám ujít její další díla.

marimari
13.11.2018 3 z 5

Čtivé, ale málo pravděpodobné. Asi se mi víc líbily Královské intriky. Mám ráda knihy, které jsou reálné. Mladá spisovatelka má před sebou dlouhou tvůrčí budoucnost.

quendery
24.10.2018 5 z 5

Už dlouho se mi nestalo, že jsem knížku přečetla "jedním dechem". Je skvělá, úžasná zápletka, zajímavá forma, čtenáře děj nenechává v klidu......... prostě za mě pět hvězdiček je málo.....

Bookberry
29.07.2018 5 z 5

Geniální. Kniha mě naprosto uchvátila a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Je velmi originální, čtivá a hlavně česká!

polly23
11.04.2018 5 z 5

Kniha mě zaujala hned po pár prvních stránkách. Přišlo mi,že jsem ihned skočila do děje(což je samozřejmě super). Příběh chytré Nathálie mě velmi zaujal,autorka prostě umí. Nathálie mi byla sympatickou postavou,protože to byla velmi emancipovaná žena a především musím podotknout,že konec knihy mě velmi překvapil. Snad mě jen trošku mrzí,že jsem se nedozvěděla více o Adrienovi de Gressetovi.
Doporučuji.

jaja10
04.03.2018 5 z 5

Musím říct, že mě kniha od začátku "pohltila". Pak jsem začala mít trochu výhrady (menší SPOILER: hlavně co se týká věku hlavní hdrinky, ale co já vám, možná, že už v 16 letech mohly dívky pracovat jako guvernantky), ale ani to mě nakonec neodradilo od plného hodnocení. Musím říct, že se mi kniha fakt líbila...

rosalee3974
05.07.2017 4 z 5

Pěkné, místy napínavé, ale bohužel musím říct, že mě to nějak zvlášť neohromilo (asi to znáte, takový ten pocit po přečtení knihy, kdy máte smíšené pocity, neustále se k ději musíte vracet a nejste schopni ještě několik dnů začíst se do nové knihy - to přesně se tentokrát nestalo). Nicméně to není špatné a nechávám téměř plný počet hvězdiček.

cérka
06.04.2017 4 z 5

Dramatický, milostný příběh, jehož hrdiny jsem si nakonec dokázala zamilovat. Jen jsem zpočátku tápala v ději, neustálé přeskakování v čase mě nutilo vracet se k předešlým kapitolám a proto jednu hvězdičku odebírám.

Iwíček
22.01.2017 5 z 5

Wau, tak tato kniha mě bavila od samého začátku až do konce a musím říci, že jsem si její čtení náležitě užila. Mohu jen vřele doporučit. Očekávat můžete nevšední detektivní zápletku, ale i nějakou tu lásku.

Princezna22
15.01.2017 3 z 5

Zajímavá kniha. Četla se dobře. Jen jsem se dost ztratila v tom skákání v deji.. Nějaké pasáže,jsem si díky tomu musela přecost znovu, abych to vůbec pochopila... ale nebylo to špatné.

*-*Kleny*-*
05.01.2017 3 z 5

Zajímavá kniha, vcelku ani nevím, jak ji ohodnotit. Dokázala jsem se do ní začíst , což oceňuji a zápletka byla také zajímavá, ale mezi mé nejoblíbenější se nedostala, ovšem mezi mé druhé oblíbené ano.

radkapela
06.12.2016 4 z 5

Trochu jsem se trápila.