Pařížská hrozba

Pařížská hrozba https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15520/bmid_parizska-hrozba-oYU-15520.jpg 4 52 7

Jonathan Smith série

< 3. díl >

Mohutná noční exploze změnila část vyhlášeného Pasteurova ústavu v hromadu sutin. Někteří vědci zahynuli, jiní utrpěli těžká zranění – ale tělo předního světového odborníka na výpočetní techniku Émila Chamborda nebylo vůbec nalezeno. I když se k pumovému útoku přihlásila jistá teroristická skupina, ve špionážních službách zavládlo podezření, že vědec byl unesen a bomba měla za cíl odvést pozornost. Chambord pracoval na vývoji převratného molekulárního počítače, který by poslal veškerou současnou techniku do starého železa. Pokud by se jeho práce dostala do nesprávných rukou, stala by se nebezpečnou zbraní, jejíž použití by mělo katastrofální následky. Do hledání zmizelého vědce i pachatelů bombového útoku se pouští doktor Jonathan Smith, podplukovník americké armády a člen tajné špionážní organizace Alfa. S pomocí kolegů a počítačového mága Martyho Zellernbacha postupně odhaluje tajný plán organizovaný z nejvyšších míst, který má za cíl změnit poměry v Evropě a zničit Spojené státy. S molekulárním počítačem by to nebylo nic tak složitého...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Paris Option , 2002


více info...

Přidat komentář

Jarda72
23.01.2024 3 z 5

Mnoho let jsem nečetl knihy od tohoto autora, takže už nemohu srovnávat předchozí díly této série. Začátek se slibně rozjížděl, pak se to trochu zastavilo. Naopak konec knihy byl parádní, byl jsem napnutý až do konce jak vše dopadne. Ta hlavní myšlenka molekulárního počítače je zajímavá, uvidíme co přinese budoucnost.

Luigi1
24.01.2023 1 z 5

No teda to se nepovedlo slabota


tany9
21.05.2022 odpad!

Plytké, předem odhadnutelný konec.Škoda stráveného času.

Barristan
23.01.2021

Řemeslně zručná komerce. Nic Vám nepřinese, naopak Vám sebere kus Vašeho času na této Zemi.

kyssling
25.06.2016 2 z 5

Ježíši řekl jsem si že přečtu celou sérii o Honathanu Smithovi, ale tohle prosím NE.... Opravdu nesmyslný příběh, motivace postav, zápletka....

ondrash77
15.03.2015

Neškodilo by, kdyby autor věnoval více prostoru detailům práce tajných služeb. Někdo by možná uvítal podrobnější popis Paříže a bližší seznámení s prostředím, kde se děj odehrává.Tomu se však Ludlum vyhýbá. Informační hodnota knihy je tak prakticky nulová. Jenže Ludlum nic takového nedělal v předchozích knihách, proč by s tím měl začínat zrovna tady?

Ladinek
23.05.2013 1 z 5

Miluji Ludlumovy knihy, ale v poslední době mám pocit, že mistr nějak ke konci své tvorby ztratil dech. Ještě jsem schopen celkem překousnout infantilní supertajnou organizaci Alfa a nezničitelného Jonathana Smithe, ale Pařížská hrozba je tedy asi to nejhloupější, pod čím se Robert Ludlum podepsal. Ta myšlenka, že superrychlý počítač umožní prolomení všech obran mi připadla trochu dětinská. Ale nemůžu to mít mistrovi za zlé. To je v poslední době nemoc mnoha příběhů, že autoři akcelerují děj pomocí "geniálních hackerů", kteří získají jinak nedostupnou informaci, nebo ovládnou zabezpečovací systémy a podobně.

Autoři knihy

Robert Ludlum
americká, 1927 - 2001
Gayle Lynds
americká, 1950

Kniha Pařížská hrozba je v

Přečtených102x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce79x
Chystám se číst7x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x