Papoušek v aspiku

Papoušek v aspiku https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128217/bmid_papousek-v-aspiku-ARH-128217.jpg 4 32 10

Papoušek na smetaně série

< 2. díl

Kniha je volným pokračováním Papouška na smetaně. Nový muž Vilmina života, veterinář Vladimír, vyměnil město za venkov bez ohledu na to, že nový domov je spíše objektem určeným k demolici, než útulnou chaloupkou. Převrátil tak Vilmě život naruby, neboť se rozhodla po jeho boku sdílet všechno dobré i zlé. Aby to nebylo tak jednoduché, odjíždí Vladimír na roční stáž do zahraničí a polorozpadlá chalupa zůstává na krku samotné Vilmě. Když katastrofa, tak pořádná: Ulehčit situaci své dceři v nesnázích přijíždí její ryze nepraktický tatínek... celý text

Žánr:
Humor , Literatura česká

Vydáno: ekniha , Oftis
více info...

Přidat komentář

jana-cisarova
14.09.2023 4 z 5

Papoušekv aspiku je další humornou knihou od Evy Brabcové. Je volným pokračováním knihy "Papoušek na smetaně".
Vilma má nového partnera. Je jím veterinář Vladimír. Odstěhuje se s ním na venkov do chalupy, která má k normálnímu obydlí hodně daleko. Je to polorozpoadlá bouda. Vladimír plánuje rekonstrukci, ale náhle přichází se zprávou, že musí odjet na roční stáž do Londýna.
Vilma je z toho vyděšená, ale Vladimír jí vše dopředu naplánoval. Jeho kolegyni zvěrolékařku, která ji děsí svým drsným přístupem k životu, nakonec se stane její přítelkyní. Domluví jí řemeslníka na položení kachhliček do předsíně, kde je pouze udusaná zem. Jeho představa kachliček původem z nemocnice ji vytočí. Shání si je sama a nakonec přijde i o řemeslníka, který si při práci zlomí nohu. Květa jí zařídí jiného pracovníka, který práci odvede dobře.
Aby toho nebylo málo, přijíždí za ní její tatínek, který je velmi nepraktický a jen přivolává další problémy. Právě ve chvíli, kdy jim chalupa doslova padá na hlavu, vrací se domů Vladimír, který předčasně ukončil stáž v Londýně.
Kniha velmi humorná, moc se mi líbila.

Rose-Mary
09.12.2022 4 z 5

Eva Brabcová je další mojí oblíbenou spisovatelkou, jejíž knihy mám ráda. Nečetla jsem úplně všechny, ale doma ve své knihovně jich několik mám.
Obdivuji ji pro její humornou formu psaní většinou pravdivých příběhů ze života. Má ráda zvířata, zvláště psy, v každé její knize se nějaký zvířecí hrdina vyskytuje.
Papoušek v aspiku je další z humorných názvů jejích knih. Je volným pokračováním Papouška na smetaně. K této knize jsem se zatím nedostala, ale i tak mne tento další díl pobavil a rozesmál.
Vilma a její životní partner, veterinář Vladimír, se stěhují z města na venkov. Jejich novým bydlištěm je polorozpadlá chalupa, která nutně potřebuje rekonstrukci. Vilmě se staví do života hodně překážek a ta největší na ni čeká. Vladimír odjíždí na roční stáž do Anglie. Zůstává sama na všechny práce, které ji s rozpadající se chalupou čekají. Nakonec ale sama nezůstává. Má tady dobré přátele, a dočká se též příjezdu svého tatínka, který vidí povinnost své opuštěné dceři pomoci. To byl skutečně ten nejvhodnější pomocník, nejlepší ze všech, jakého potřebovala!
Hodně jsem se nasmála. V jakém stavu najde svoji chalupu a milovanou Vilmu Vladimír, který se předčasně vrací domů ze stáže v zahraničí?


Zuzvil
04.05.2022 2 z 5

2,5* Humorná oddechovka z pera české autorky o ženě, která se s manželem odstěhuje z velkoměsta na venkov do barabizny, kde velmi záhy zůstane sama, neboť její manžel odjíždí na roční stáž. K ženě se přidá na pomoc její nepříliš šikovný tatínek. Ke knize bych se nikdy nedostala nebýt výzvy v rámci našeho místního Klubu milovníků knih a za mě bych teda o moc nepřišla, já jsem bohužel známá, že nemám ráda humoristické knihy, nikdy se u nich nesměju a ani tady jsem se příliš nezasmála. Chyba není a nebude v knize samotné, to určitě ne, jen pro mě to prostě není, nejsem dobrým čtenářem tohoto typu knih (ale pořád doufám, že fakt vtipnou knihu objevím, to zase ne, že ne :-) ).

rozvera
06.06.2019 4 z 5

Pravá oddechová literatura. Obzory mi sice nerozšířila, myšlení neobohatila, ale zato pořádně protřepala bránici. Tak tedy- za mně dobré.

Hanjimka
22.04.2017 5 z 5

opět jsem se smála, nahlas a často. :-D

Gretka66
07.02.2017 5 z 5

Prima oddechové čtení.Při čtení této knížky se nedá nezasmát. :-))

Aleh
15.05.2016 3 z 5

Papoušek v aspiku je oddechové humorně laděné čtení o tom, kterak žena veskrze městského typu odejde z města na venkov za milovaným mužem veterinářem Vladimírem, kde se jejich domovem stane polorozpadlé stavení, které volá po náročné rekonstrukci. A protože život navíc odvane jejího milého na rok na stáž do zahraničí, je nasnadě, že nebude nouze o humorné situace. Papouška na smetaně, který popisuje, co této knize předchází, tak "ochutnám" až někdy příště...

soukroma
04.03.2016 4 z 5

Česká rychlovka k odreagování. Sama bych sice uvítala více zážitků s domácí zvířenou i více místních figurek, neboť převládá širší rodina (náplava) a typicky kamarádky, a také boj se zahradou, chalupou a počasím by si zasloužil větší pozornost průběžně po celý rok - zde vše převálcovala zima.

Michaela91
03.11.2014 4 z 5

Vtipné to především :) jinak velmi pohodová knížka k odpočinku jako dělaná a ještě se u ní zasmějete,

petrzel
09.04.2013 5 z 5

Kniha mě bavila stejně jako první díl je to opravdu dobré čtení, takové pohodové.

Kniha Papoušek v aspiku je v

Přečtených35x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce26x
Chystám se číst10x
Chci si koupit2x