Papírové panenky

Papírové panenky https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432851/bmid_papirove-panenky-0pV-432851.jpg 3 65 21

Pouliční umělec. Spisovatelka. Novinářka. Kdo bude další na řadě? Mike, Kerri a Bea sdílejí byt a také touhu po úspěšné kariéře, ale ani jednomu se moc nedaří. Když mim Mike uvidí na Trafalgarském náměstí svou novou konkurenci, začne se mu rozpadat svět. Kerri má zase co dělat, aby si udržela práci novinářky. Když už opravdu hrozí, že dostane výpověď, najde mrtvolu – třetí oběť Vraha s papírovými panenkami – a rázem získá sólokapra. A Bea, která se pokouší dostat zpět na spisovatelské výsluní, hledá v sérii vražd inspiraci. Najde však mnohem víc, než by si sama přála. Tři spolubydlící s hrůzou zjišťují, že každý z nich je s vrahem nějak spojen, a začnou se obracet proti sobě. Spojují je už jen znepokojivé otázky. Kdo je další na řadě? Proč vrah maluje svým obětem rty a tváře krví? A k čemu jsou papírové panenky, které zanechává u všech zabitých? Vrah s papírovými panenkami se dál plíží ulicemi Londýna, do kterých se vkrádá strach.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

Paper Dolls , 2019


více info...

Valdora
Valdora
04.05.2022 3 z 5

Vzhledem k tomu, že mám docela dost detektivek načtených, někde v půlce knihy jsem už tušila, jak to asi dopadne a to je z mého pohledu škoda. Přesto jsem dočetla a hodnotím jako "odpočinkové" čtení, jestli se to dá o detektivním žánru říct. Příliš nenadchne, ale ani neurazí.

Januli
Januli
04.02.2022 3 z 5

Mě kniha tedy moc nesedla. Nevím, čím to, bohužel.


Zunka616
Zunka616
12.01.2022 2 z 5

Koupila jsem si ji kvůli recenzi ale za mě byla divná nebyl to můj šálek kávy

Majuš333
Majuš333
23.12.2021 5 z 5

Úprimne? Nemám slov...

Počas čítania som si robila poznámky plusov/mínusov tejto knihy, aby som v komentári na nič nezabudla...ale keď som sa dostala na poslednú stránku, všetky poznámky leteli do koša... Padla mi sánka a autorka ma dosť prekvapila... Všetky moje 'mínusy' k tejto knihe mi už dávali zmysel a chápem, prečo to nemohlo byť inak...

Číta sa to naozaj rýchlo, keďže kapitoly sa striedajú z viacerých pohľadov (Mike, Kerri, Bea a Vrah). A teraz aj ľutujem, že som Papírové panenky tak dlho odkladala :(
Vrele doporučujem :)

ugisha
ugisha
15.11.2021 4 z 5

Za mě výborné, jen škoda toho rychlého konce, pár stránek navíc by knize prospělo. Kniha mě bavila, rozuzlení jsem trochu tušila, ale rozhodně doporučuju jako zajímavou sondu do ne zcela typických životů.

ennlady
ennlady
24.06.2021 5 z 5

No, tak to byla docela pecka. Díky nízkému hodnocení jsem nečekala žádnou slávu - a byla jsem příjemně překvapená. Chvíli jsem se sice nemohla začíst, některé scény mi i docela vadily, ale říkala jsem si, že odložit můžu kdykoliv. Jsem ráda, že jsem to neudělala, protože tohle se fakt povedlo a navíc myslím, že se to klidně mohlo stát. Váhala jsem mezi 4 a 5 *, ale dávám více, abych trošku vylepšila celkové hodnocení. A doporučuju, fakt to stojí za přečtení a ani to není zbytečně zdlouhavé.

whiolet
whiolet
19.04.2021 3 z 5

Už od začátku se to četlo dost dobře, bylo to silné a zajímavé téma. Princezna, která se mstí pedofilům, tím, že je vyláka z domů a zabije je, za mě teda super, jenže...
Někde ke konci se nám to začalo zamotávat a i když jste si mysleli, že vraha znáte už od první stránky, je to cele trochu jinak.
Posledních cca dvacet stránek bylo jak z rychlíku, možná by knize prospělo se tím tématem více zaobírat, také jsem mela problém s hlavními postavami, ani jedna si moje sympatie nezískala, bohužel :(

Gracinka
Gracinka
25.03.2021 5 z 5

Wau! Přečteno na jeden zátah.

ava.s
ava.s
25.02.2021 5 z 5

Opět půjdu proti většině, ale patřím mezi ty, kterým se kniha líbila.
Četla se výborně. Zajímavé téma, dle mého názoru, originální a i když vás konec nepřekvapí (já tušila od cca od půlky knihy), rozhodně jsem nebyla zklamaná. Byla to kniha, kterou jsem si opravdu užila a doufám, že budu mít možnost přečíst i něco dalšího od této autorky v češtině.

Pivoňka12
Pivoňka12
06.02.2021 5 z 5

Tohle bylo velmi slušné. Psychologické, čtivé, napínavé a má to i podařený konec. Moc se mi to líbilo a určitě si od paní Pullarové její další knihy pohlídám. Doufám, že bude v psaní pokračovat. Papírové panenky vřele doporučuji všem, co mají rádi napětí a tajemno.

zdendula31
zdendula31
02.02.2021 5 z 5

Mě se moc líbila..na téma této konkrétní psychické poruchy jsem moc knih nečetla.
Dobrý příběh i zápletka.

Sallka
Sallka
07.01.2021 4 z 5

Nemůžu si pomoct, ale mám pocit, že již po několikáté se mi stalo, že mnou přečtená kniha měla prostě smůlu na čtenáře. Jakmile neznámí autoři přijdou s něčím originálním, rádi je za jejich pošetilý nápad posílají rovnou do horoucích pekel, a ne jinak je to i u téhle.
Troufnu si říct, že polovina hodnotících ani nevěděla, kdo jsou drag queens, a přitom mně tahle linka přišla zajímavá. V dnešní době již běžný jev páteční zábavy a instagramu.
Pokud je tato dějová myšlenka tak běžná a měli jsme ji tu již tolikrát, prosím o doporučení - v mém skromném seznamu přečtených knih si jaksi nemůžu vybavit, že jsem něco podobného četla.
To, že se někdo diví, že tato nemoc existuje, raději komentovat nebudu.

Roseblood
Roseblood
05.01.2021 4 z 5

Moc se mi líbila ač nemá zrovna extra dobré hodnocení.

Děj pěkně plynul, zápletku jsem sice tušila už na začátku a taky se mi moje tušení utvrzovalo během čtení a nakonec skutečně v závěru potvrdilo.

Bylo to čtivé, svižné, postavy jsem měla ráda. Líbilo by se mi určitě i zfilmování. Příjemná oddychovka, která mi moc pěkně sedla.

hodnocení: 4/5*

jasmína
jasmína
10.10.2020 1 z 5

Tohle opravdu ne......

Veju007
Veju007
18.09.2020 3 z 5

Papírové panenky vypráví o třech spolubydlících, kteří jsou všichni více či méně zapleteni do série vražd, jejímž poznávacím znamením jsou (překvápko!) papírové panenky.
Kapitoly se střídají po spolubydlících a vrahovi, což já naprosto zbožňuju, protože vždy sledujete příběh očima dané osoby.
Někdy v půlce jsem si začala něco myslet, ve 3/4 už jsem si tím byla naprosto jistá a ono to pak celý přesně dopadlo. Opravdu zajímavé téma.
Není to úplně super psycho thriller, u kterýho byste šílení napětím, jedná se spíše o příjemnou oddychovku, nad kterou se dá přemýšlet a psaných tématech a já byla ve finále spokojená.

cornetka
cornetka
12.07.2020 3 z 5

Tahle knížka mě příliš nezaujala.Téma není špatné, ale zpracování ve mě příliš napětí nevyvolávalo. A bohužel ani konec mě nijak neuchvátil - ani nevím, jestli je vůbec něco takového možné.

Peggy2711
Peggy2711
04.06.2020 odpad!

Za mě to byla velmi špatná kniha. Nebylo tam napětí, nebylo to zajímavé, žádná postava se mi nelíbila a postava vraha byla nejen nechutná, ale totálně úchylná. Ani jsem to nedočetla, takže pokud to mělo v závěru nějaké grády, tak o nich nevím. Nebylo tam prostě nic, co by mě lákalo číst dál, totálně odpuzující, všechno špatně!

VasnivaCtenarka
VasnivaCtenarka
26.05.2020 2 z 5

Co dodat... snad jen, koukněte se na mou recenzi tady u knihy.
Tohle byla, bohužel, slabota. Je mi to moc líto, ale kromě originálního námětu a celkem pěkného přebalu mě kniha zklamala vším, čím může zklamat. Více v té recenzi.

hledaseniki
hledaseniki
05.05.2020 1 z 5

O Papírových panenkách jsem toho moc nevěděla, anotace zaujala, takže jsem se rozhodla to vyzkoušet.
Příběh je vyprávěn z pohledu tří osob nebo respektive ze čtyř, když tam připočítám i kapitoly s vrahem. Prostá a jednoduchá zápletka spočívá v tom, že vrah se mstí pedofilům, stručně řečeno. Z počátku to vypadalo celkem zajímavě, když poznáváte postavy, ale má to pomalé tempo, je to takové roztahané a kapitola střídá kapitolu a vy pořád nic nevíte, jen zjišťujete naprosto nepodstatné informace, bez kterých by se čtenář jisto jistě obešel. Je to všude samá omáčka a děj se rozjíždí vlastně až na konci. Detektivní příběh si představuji jinak. Nemělo to grády, nemělo to nic, ani zajímavé postavy a ve finále ani dobrou myšlenku, protože to je něco co jsme tu měli už tolikrát.
Já tohle považuju za velké šlápnutí vedle. Nene, tohle už nikdy víc.

Kacafir
Kacafir
03.05.2020 2 z 5

Pořád jsem čekal na grády a ony přišly až na konci,ale to už bylo pro mne pozdě,takže zklamání

Štítky knihy

vraždy děti zneužívání sérioví vrazi

Autorovy knížky

Emma Pullar
britská
2020  62%Papírové panenky

Kniha Papírové panenky je v

Přečtených77x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených6x
Knihotéce94x
Chystám se číst61x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x