Papežova dcera

Papežova dcera https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458209/bmid_papezova-dcera-eLo-458209.jpg 3 36 15

„Představte si, spí se svým bratrem a dokonce i otcem!“ šeptají si tajně obyvatelé Říma. „Je to vražednice!“dodávají druzí. „A taková děvka dokonce předsedá kardinálům! Ať propadne peklu!“ Předmětem všech těchto klepů je jedna z nejkrásnějších Římanek – Lucrezia Borgia, dcera papeže Alexandra VI. Poprvé ji provdají už ve třinácti letech, jejího milence a otce prvního dítěte zavraždí a stejně dopadne i její druhý manžel. Opravdu v tom nemá sama prsty? Ale vždyť vypadá tak nevinně…... celý text

Přidat komentář

Dandulka
01.05.2022 3 z 5

Tahle kniha se moc nepovedla. Jako by děj místy ztrácel na síle a spádu. To se autorovi moc nepodobá. Na druhou stranu si každý občas musíme vybrat svou slabou chvilku.

Jessybelle
19.09.2021 3 z 5

Mrzí mě, že tam Lucrecii bylo tak málo psáno, půjčovala jsem si to kvůli ní a ne kvůli papežovi a jeho intrikám. Škoda, jinak napsané je to vcelku čtivě. Nicméně od Bauera bych čekala víc.


renefer
07.07.2021 3 z 5

Bylo to dost zjednodušené, čekala jsem barvitou fresku z tohoto období, ale chyběl tomu spád. Jako by autor pouze trochu rozepsal učebnici dějepisu, ale víc se tím nezaobíral. Spíše než Lukrecie je tady hlavní postava její otec. Nejvíc mě naštval konec ve stylu, žila ještě 10 let, měla tři děti a pak umřela...

anna68
26.04.2021

https://www.databazeknih.cz/knihy/papezova-dcera-137500
docela dost sprosté od autora.....
Dělá to i v případě jiných knih ,kdy jednotlivé díly již vydané slučuje do rádoby novinky a dává jiný název apod.

stajka
05.04.2021 3 z 5

Obraz církve v 15. století - kážu vodu, ale piji víno. Vatikán rozhodně nebyl mírumilovný. Spíše než příběh Lucrezii, je to příběh celé rodiny Borgia v tomto období.

Aghatte
03.04.2021 3 z 5

S lehkostí napsáno, děj plynul jakoby mimochodem,
samá Sodomagomora, každý s každým, samá vražda, válka a sex, zahaleno do papežského majestátu. Nic, co by musel člověk mít doma, vrátím ji do knihovny pro další čtenáře.

zuzana2599
28.03.2021 4 z 5

Do Říma se vždycky ráda vracím ! Bylo tomu tak i tentokrát, i když jsem samozřejmě příběh krásné a svůdné Lucrezie již četla ve více podobách, stejně tak je hodně známý život jejího otce papeže Alexandra VI., smilníka a zhýralce. Ráda jsem si osvěžila různé historické události té doby, s potěšením navštívila Vatikán, Andělský hrad a okolí.
Knížka se dobře četla a já jsem ráda, že jsem po ní sáhla a přečetla ji. Římu neodolám !!

eva3992
21.03.2021 4 z 5

Příběh o jedné z nejkrásnějších Římanek své doby – Lucrezia Borgia, dcera papeže Alexandra VI., o které kolovalo tolik řečí. Již ve třinácti letech jí provdali poprvé, zavraždili jejího milence i manžela. Vše se točí kolem váženého rodu Borgiů – otce a synů.

V této knize se ocitáme kolem roku 1500 v Římě a jeho okolí. Dostáváme se tak do doby plné umění Leonarda da Vinciho a Michelangela Buonarroti. Ale hlavně do období plného intrik, spiknutí a boje o moc. Ukázka síly papeže a kardinálů a silných rodinných klanů.

Toto téma je pro mě absolutně neznáme, než jsem knihu začala číst, tak jsem vůbec netušila o co jde. Jméno Lucrezia Borgia jsem znale pouze z písně Jiřího Schelingera ????
Naštěstí mě to zaujalo a knížka byla čtivá. Samotné téma mě „donutilo“ vyhledat si další informace. Chtěla jsem vědět víc, jak to tenkrát vlastně bylo a jaký měla Lucrezia život.

Kniha nám přibližuje, jak to tenkrát chodilo a kolikrát to bylo opravdu překvapivé. Boje o moc, intrikaření, vraždy, spiknutí a to nejen v okolí Říma, ale celkově v Itálii a v Evropě té doby. Historické postavení jednotlivých zemí a jejich provázanost.

Myslím si, že takto podaná historie není pro znalce. Kdo se o tyto dějiny zajímá více, tak předpokládám, že mu kniha nic nového nepřinese. Ale právě pro čtenáře, jako jsem já, nepolíbená tímto tématem a touto dobou, byla kniha pro mě přínosem a dozvěděla jsem se spoustu informací, o kterých jsem neměla ani tušení.

Kniha byla čtivá, barvitě vylíčená, dokázala Vás vtáhnou do děje a do atmosféry té doby. Čte se opravdu moc dobře, jen mi občas vadilo více jmen (chvilkama jsem se trošku ztrácela, kdo patří, ke kterému rodu…).

Celkově byla kniha více o papežovi a otci Lucrezie, Alexandrovi VI., ale ani mi to nevadilo, protože i tak bylo pro mě téma nové a bavilo mě to jako celek.

Není to kniha, která by mi změnila život, ani taková, u které bych hltala každé slovo, ale každopádně to byla knížka, která mě zaujala a jsem ráda, že jsem si rozšířila obzory u mě nového tématu.

Stromovous
26.07.2020 4 z 5

vhodnější asi spíše pro ženy.

daza.dt
18.06.2019 5 z 5

Četla se opravdu rychle, ale jak již psali jiní o Lucrezii toho tam moc nebylo. Pokud by se chtěl člověk dozvědět víc - tak ať rozhodně sáhne o jiné.

Mark2000
25.09.2016 3 z 5

Na obalu je sice napsáno, že jde o příběh Lucrezie Borgii, ale tak to vůbec není. Je to spíše vyprávění o době, kdy Lucrezie žila, a jak to vypadalo tehdy v Římě. Každopádně je knížka velmi čtivě napsaná, ale pokud hledáte životopis Lucrezie, budete se muset podívat jinde

alabra
02.06.2015 3 z 5

Odpočinková záležitost, osvěžující byly netradiční pohledy na osud historicky známé Lucrezie.

jindrusa
03.11.2014 4 z 5

Přečetla jsem za jedno odpoledne, dobře a čtivě napsáno, o hlavní hrdince to úplně není, ale i tak to stálo za to.

sfaticata
08.10.2013 4 z 5

Mně se to moc líbilo. Ale musím souhlasit s veverkou. O Lukrecii to téměř nebylo. Přesto doporučuji. :-)

v.e.v.er.ka
25.05.2013 3 z 5

Od této knihy jsem očekávala mnohem víc, byla to moje první kniha od Anny Březinové a tak nevím jestli má všechny knihy psány stejným stylem nebo některé záživněji... Tahle mi přišla jako čtivým stylem popsaný historický příběh s občasnou přímou řečí... :-) také bych být na místě autorky volila jiný název... a jiný podtitul knihy, než o Lukrecii Borgii je knížka spíš o jejím otci a bratrovi... čekala jsem peprnou knihu plnou milostného života právě Lukrecie a ten v ní rozhodně nebyl....