Paper Girls 3

Paper Girls 3 https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500559/bmid_paper-girls-3-7dt-500559.jpg 4 37 10

Paper Girls série

< 3. díl

Brian K. Vaughan, autor komiksového bestselleru SAGA, a Cliff Chiang, proslavený svou prací na WONDER WOMAN, se spolu s uznávaným koloristou Mattem Wilsonem a novátorským lettererem Jaredem K. Fletcherem vrací s temně dramatickým třetím dílem PAPER GIRLS. Lze uniknout osudu? Na to budou muset Máca a její kamarádky přijít v daleké a nebezpečné verzi Clevelandu, kam odcestovaly z roku 2000. A navíc se konečně odhalí tajemství záhadného „Veleotce“, který dívky pronásleduje napříč časem.... celý text

Přidat komentář

Disease
18.12.2023 4 z 5

Zakončení v pohodě, jako u druhého dílu platí, že kdybych to četl kontinuálně, mohlo by to být i za plný počet.

Atlantis
20.11.2023 3 z 5

Paper Girls mi k srdci celou dobu nepřirostly. Holky jsou si až moc podobné, sci-fi prvky až příliš zamotané a vlastně mi bylo celou dobu jedno, jak to dopadne. I tak bylo ale finále takové... nemastné, nijaké. Krásné barvy nezachrání příběh, u kterého mi nezáleží na postavách. Nejlepší shrnutí je asi tento poznatek - kromě Mácy bych asi nedal dohromady jména hlavních hrdinek.


spencer
11.06.2023 4 z 5

Spolu s finálem přichází i odpověď na několik zásadních otázek. Musím uznat, že čím více se děj blížil konci, tím jasněji se motivy soustředily vedle cestování časem taky na přátelství. Tento díl si rozhodně pohraje s vaší myslí. Jen mě trochu mrzí samotné zakončení. Po tak silném build upu jsem čekala malinko víc. I tak jsem si všechny díly užila a budu je rozhodně doporučovat i nadále :)

jarynek
21.04.2023 4 z 5

Typický Vaughan - kupa neskutečných nápadů, který na vás hrne takovou rychlostí, že je skoro nestačíte zpracovávat, a k tomu zajímavé postavy plné emocí, které čtenáře nenechají chladnými. V případě Paper girls se podíval na zoubek cestování časem, přičemž potkávání vlastních já, jen jinak starých je v příběhu poměrně často. Tak si říkám, zda bych něco takového chtěl - asi bych se něčeho takového bál:). Četl jsem všechhny tři díly brzo po sobě, ale i tak mne to neuchránilo od toho, že jsem ne všechno plně pochopil. Ale i bez toho to bylo zajímavé a zábavné čtení, které nezklamalo.

Áňa 998
10.12.2022 5 z 5

Na třetí díl jsem se moc těšila, a teď po dočtení mám ještě větší chuť si to celé přečíst znovu, pěkně po sobě. Při prolistování jsem si říkala, že to vypadá na pořádný guláš, časové osy se míchají... ale všechno to tak krásně zapadlo do sebe! Perfektní finále.

DennisMoore
14.11.2022 5 z 5

S Paper Girls je to asi jako s filmovou trilogií Návrat do budoucnosti - teprve když vidíte, respektive přečtete všechny tři díly rychle po sobě, pořádně doceníte, jak skvěle je to vymyšlené. Klobouk dolů před Brianem K. Vaughanem, že to všechno ukočíroval, dokázal propojit, vysvětlit, uzavřít... A jak! Kapitola s navzájem se prolínajícími čtyřmi časovými liniemi je absolutní majstrštyk a Paper Girls jsou skvělá série, ke které se rád vrátím.

Norri
10.11.2022 4 z 5

Tady už se to začíná zatraceně komplikovat. A to jako že hodně. Druhou půlku knihy jsem si musel přečíst dvakrát, abych si všechno pořádně srovnal. V jednom sešitě jsou dokonce čtyři dějové linky udělány tak, že je můžete číst všechny současně anebo jednu po druhé. Celá kniha je jako klubko barevných nití, ze kterého trčí spousta barevných konců, které Brian K. Vaughan začne postupně spojovat, a na konci mu, světe div se, nezůstane ani jeden konec volný. Vyústění, či řešení, některých situací je sice přinejlepším podivné, ale to ještě není důvod k reklamaci. Celek funguje výborně. A to včetně všech hlášek a referencí, které dnes už nemusí chápat každý. V tom je ta série skvělá. Často sice ty reference alespoň částečně vysvětluje (jako třeba Babylonskou rybičku), ale když třeba brácha hlavní hrdinky hledá v roce 1988 svůj walkman, s tím, že “bez Jamese a Larse neusne”, tak asi jen někteří čtenáři budou naprosto přesně vědět, jaké album je na té zatracené kazetě nahrané. Já ho mám puštěné při psaní těchto řádků :-). Zkrátka a dobře, i třetí závěrečná kniha je parádní sci-fi jízda, kterou jsem si opravdu užil.

vevera6
27.10.2022 5 z 5

Čteno díkybohu v originále, česká verze jména "Máca" by mi asi rozsekala při každé zmínce. Příběh zůstal skvělý, konec mi trochu překvapil - po zhlédnutí seriálu jsem čekala, že holky nikdy nezapomenou a jejich cestovní dobrodružství bude trochu delší, ale sedělo to celkově do příběhu tak proč ne.

GoodGames
20.10.2022 4 z 5

Máme tu ďalšiu ukončenú kvalitnú komiksovú sériu! Tretia kniha je veľkým finále, ktoré je už síce dejovo poriadne chaotické a viackrát som sa v tom cestovaní časom strácal, no našťastie to má veľmi dobre napísané a sympatické hlavné hrdinky. Vďaka nim ma celá séria bavila.

fvalek
02.10.2022 5 z 5

Přestože to není má oblíbená série a do každého dílu jsem se musel víceméně nutit, tak finále je tedy parádní. Předchozí dva díly byly hrozně zmatené a divoké, plné záhad, které se nevysvětlily až mě to štvalo. Nicméně tady to došlo naplnění, a přestože to je v jistých částech pořád dokola jen cestování časem a ztrácení se, tak to dosáhlo zdárného vrcholu. Všechny postavy ukázaly svůj potenciál a konečně jsem si snad všechny oblíbil, nejvíce asi KJ a Mácu. Erin v tomhle díle trošku v pozadí, což je u ní ale pozitivní, protože dříve byla hrozně předhazovaná a ve vedení. Sice asi dosud nechápu podstatu cestování časem a sporu mezi starouši a mlaďochy, ale to ať si vyřídí mezi sebou. Zásadní jsou holky, které byly statečné a akční, přestože na ně i na mě působilo depresivně, že znaly svůj osud a věděly, že s tím nemohou nic dělat. Samotné finále bylo zvláštní... Bylo mi líto, jak to dopadlo, ale přece jen konec přinesl trošku naděje.

Musím kromě kresby a barev docela vyzdvihnout prostředí, které bylo parádní. Střídání futuristické budoucnosti, konce světa, pravěku i minulosti a současnosti bylo pěkné a zajímavé. Nemohl jsem se vynadívat. možná bych více rozjel interakce mezi postavami z různých dob, přece jen jsem od té futuristické pašeračky čekal něco víc, když měla kresbu i na počátku kapitoly, že jim nějak pomůže... Takhle to bylo takové uprchlické. Ale zase holky navázaly kontakty s kamarádkami z pravěku, mlaďochy v roce 1958 a samy se sebou, takže jsem si přišel na své. Série nakonec končila krásně. Celý příběh je dobrý, velmi specifický, ale originální a uspokojivý.

Autorovy další knížky

Brian K. Vaughan
americká, 1976
2015  88%Sága
2008  85%Y: Poslední z mužů 1 - Jako jeden muž
2016  91%Sága 2
2016  90%Sága 3
2010  84%Smečka z Bagdádu

Kniha Paper Girls 3 je v

Přečtených41x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce19x
Chystám se číst5x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x