Paper Girls 2

Paper Girls 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488964/bmid_paper-girls-2-kGo-488964.jpg 4 53 11

Paper Girls série

< 2. díl >

Brian K. Vaughan, autor komiksového bestselleru SAGA, a Cliff Chiang, proslavený svou prací na WONDER WOMAN, se spolu s uznávaným koloristou Mattem Wilsonem a novátorským lettererem Jaredem K. Fletcherem vrací se třetím dílem PAPER GIRLS, který si pohrává s časem stejně jako s vaší myslí. Kolportérky Erin, Máca a Tiffany se v prehistorické minulosti konečně setkávají s dlouho pohřešovanou kamarádkou K. J., přičemž odhalí tajemný původ cestování časem a využijí cokoli, aby se dostaly zase domů. Je to příběh o násilí, krveprolití a mateřství z pohledu čtveřice dvanáctiletých dívek z drsných ulic roku 1988.... celý text

Přidat komentář

knidopel
15.09.2023 4 z 5

Chvílemi jsem trochu měla problém se zorientovat, což byla škoda. Navzdory tomu jsem si ale komiks užila. Líbilo se mi, jak byl nabitý akcí a v podstatě jsem se ani jednou při čtení nenudila.

Atlantis
14.06.2023 3 z 5

3,5* Nedokážu to přesně vystihnout, ale Paper girls mi nějak nesedí. Jestli je to tím, že pořád ne úplně chápu svět a jeho pravidla, nebo takovou celkovou zmatečností, ale už bych se chtěl nějak chytit a užívat si jízdu. Pořád jde o nadprůměrnou záležitost, ale holky mi k srdci nepřirostly.


Disease
27.03.2023 4 z 5

Trochu se projevil časový odstup a musel jsem se do děje postupně dostávat. Nicméně jako rozvinutí celkového nápadu velmi dobré. Kdybych to četl v kuse, asi bych dal i plný počet.

trudoš
29.01.2023 4 z 5

Příběh konečně nabírá konkrétní tvar, dosud nejasné souvislosti se začínají vyjasňovat, stejně jako role ne tak úplně srozumitelných aktérů. Brian K. Vaughan opět dokazuje, že jakmile dojde na propojování žánrů, nebojí se absolutně ničeho, což je stejnou měrou matoucí jako fascinující. Matoucí především v okamžicích, kdy ke slovu přijdou klíčové zvraty a čtenář musí hodně popouštět uzdu své fantazii, aby pochopil, jakým směrem se autorova fantazie ubírá. Fascinující pak vodopádem nápadů, které i přes svou šílenost působí ohromujícím dojmem.
Přitom ve svém důsledku nejde o nic klasičtějšího, než je tradiční boj mezi mladými ideami a starým pragmatismem. Těžko se zatím stavět na jednu či druhou stranu, protože pochopení má člověk pro obě, třebaže nemusí souhlasit s jednotlivými kroky, jakými dosahují svých cílů. Zároveň vyprávění funguje jako skvělá paranormální jízda čtveřice kamarádek, jež se ani nestačily poznat a už zažívají jedno spektakulární dobrodružství za druhým. Excelsior!

Covenant
29.01.2023 4 z 5

Tak před půl rokem, jsem četl první díl. Pár věcí jsem zapomněl, tak jsem nebyl úplně v obraze. Když už mi to všechno secvaklo, začal jsem se v příběhu orientovat a užívat si ho. Pak jsme se, ale opět přemístili v čase a i když se některé věci vysvětlily.... nebo spíš byly naznačeny (a odtud dál to začíná být drobínek nepřehledné), mnohem více jich přibylo. No, ale co bych chtěl, po cestování v čase, že? Ještě bych chtěl podotknout, že i když se mi kresba líbí, mám problém s rozlišováním žen a dívek. V každé nové osobě vidím starší verzi papírových holek. Ale přes to se už nějak přenesu. Hlavně, že je to zábavné a nejde o nekonečnou serii.

Norri
08.11.2022 5 z 5

Skvělé pokračování první knihy. Přestože je tato kniha poměrně tlustá, tak jsem ji zhltnul na posezení. Cestování v čase bývá pro příběhy často smrtící, ale tady všechno pořád funguje. Děj a jeho časové smyčky jsou hodně komplikované, ale i tak nemám pocit, že jsem v tom ztracený. To je dost vzácné a Brian Vaughan za to rozhodně zaslouží pochvalu. Pořád mě to hrozně baví a neustále se něčemu pochechtávám, protože to má skvělé hlášky a dialogy. Stejně tak všechny ty časové paradoxy, překvapení a náhody jsou hodně zábavné. Těším se na třetí knihu a doufám, že Brian ten závěr neposere.

spencer
20.06.2022 4 z 5

Bavila jsem se stejně jako u prvního dílu. Příběh se stává čím dál zajímavějším. Jedinou výtku mám opět k věku hrdinek, kdy se ani jedna z nich nechová na dvanáct let. Nakonec ještě oceňuji změnu stylu vyprávění i barev. Vypadá to, že to tak bude s každým dílem a těším se, jak bude příběh pokračovat dál!
Pokud máte možnost, čtěte jedničku a dvojku ihned po sobě. Vyhnete se ta možnému počátečnímu zmatení :)

DennisMoore
06.05.2022 5 z 5

Skvělé pokračování skvělé jedničky, ale knihy je myslím třeba číst bezprostředně za sebou, protože dvojka se s nějakým vysvětlováním příliš neobtěžuje navazuje tak těsně, jak jen to je možné, a čím víc odkazů pochytíte, tím lépe pro vás. Nějaké otázky mi kniha zodpověděla, nějaké další přidala, velmi mě pobavila a natěšila na další. A tak to má být.

fvalek
15.04.2022 4 z 5

Oproti prvnímu opravdu velká změna ve stylu vyprávění a asi trošku i v žánru. Dostáváme se do klasického cestování časem, které ale není o nic víc čitelnější než v prvním díle, kde se vyrojilo velké množství tajemství a záhad a vysvětlení jaksi nikde. Ve druhém díle se to trošku vysvětluje tím, že se prostě cestuje časem... Ale asi to ještě nestačí k tomu se nějak zorientovat, obzvláště když se setkáme s cestovateli asi tak ze čtyř období dějin. Pozitivní je, že se dozvídáme alespoň jak to je se starší a mladší generací z budoucnosti. Jinak docela mě pobavilo, jak v Americe brali v roce 2000 Y2K a hned jsem si vzpomněl, že v Česku tohle moc nemuseli řešit, protože tu jsme třicet let pozadu. Ha... ha...

Mnohem lepší je příběh ohledně čtveřice protagonistek, protože tam se konečně někam posouváme. Zatímco se první díl věnoval spíš Máce a jejímu zdravotnímu zjištění a nové holce Erin, ve druhém díle dominuje KJ a Tiffany. KJ se začíná docela vyloupávat, ať jde už o její minulost nebo budoucnost. Je ale docela zvláštní, že svou budoucnost s Mácou začala tak nějak bez pochybností brát jako jistotu, přestože předtím žádné náznaky nebyly. Tiffany a její budoucnost, to je docela sranda, ale byl bych raději, kdyby dopadla lépe. No ale důležité je, kam se zase holky dostanou.

Popravdě jsem od druhého dílu čekal už více odhalení a nějaké zásadní dějové zvraty, ale zatím je to stále takové pobíhání v různých obdobích sem a tam. Nejsem už tak kritický jako u prvního dílu, druhý se mi docela dost líbil, ale očekávám, že to nebudou protahovat donekonečna a něco se taky vyřeší. Uvidíme v dalším díle.A musím stále chválit zajímavou a takovou pastelově pozitivně laděnou retro kresbu, stejně pak popkulturní odkazy. Nicméně ještě jednou uslyším, že jde o takové "Stranger Things" a asi někoho zabiju, protože tohle se podobá stovkám věcí, ale opravdu ne Stranger Things... (Leda že by Erin vypadala trošku jako Dustin).

GoodGames
11.04.2022 4 z 5

Paper Girls je veľmi bizarnou sci-fi sériou a určite to nesadne každému, ale mňa bavia skvelo napísané a sympatické hlavné hrdinky a vďaka nim ma bavia aj tie podivuhodnosti naokolo. Scenárista Brian K. Vaughan stále dokazuje, že má nespočet sviežich nápadov a číta sa to celé jednoducho fajn. Celkovo príjemná sci-fi šialenosť.

ebbe_voe
01.04.2022 5 z 5

Tenhle geniální mix žánrů, funguje čím dal líp. Sledovat cestování časem je vždy náročné. Pro náročnější komiksové fanoušky velká zábava.

Autorovy další knížky

Brian K. Vaughan
americká, 1976
2015  88%Sága
2008  85%Y: Poslední z mužů 1 - Jako jeden muž
2016  91%Sága 2
2016  90%Sága 3
2010  84%Smečka z Bagdádu

Kniha Paper Girls 2 je v

Přečtených58x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce20x
Chystám se číst5x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x