Dračí proroctví

Dračí proroctví https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341876/mid_draci-proroctvi-szf-341876.png 4 341 56

Panův tajemný odkaz série

< 2. díl >

Felicity ještě pořádně nezpracovala myšlenku, že je předurčená zachránit říši elfů, když ji ti samí elfové obviní z vraždy a vymažou ji z knihy proroctví. Půlelf Lee se vydá do magického světa hledat důkazy na její obhajobu. Když se však dlouho nevrací a Felicity začne mít divné vize spojené s propady do minulosti, jde ho hledat. Její pátrání ale přinese další nečekané odhalení: nejen, že je předurčená zachránit elfy, je prý i dračím dítětem!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Die dunkle Prophezeiung des Pan , 2013


více info...

eva-lupen
eva-lupen
02.12.2022 4 z 5

Na začátku hned upozorňuji, že pokud se chystáte tuhle sérii číst, tak si pořiďte/půjčte všechny díly najednou nebo Vás na konci klepne. Nechápu, proč jsou to 3 knihy a ne jedna, když jedna bez druhé nedává smysl.
Jinak se mi tedy tenhle díl líbil víc než ten první a čtivé je to fakt hodně. Jen tedy nechápu Fay, proč nezkouší co všechno zvládne, když to nikdo neví. A vlastně nad moc věcma ani nepřemýšlí. Ale asi je to věkem :-). Přeci jen už nejsem cílová skupina, tak nad vším víc hloubám. ;-)
Hvězda dolů opět hlavně za tu spoustu chyb.

Ketfl
Ketfl
18.08.2021 3 z 5

(SPOILER) Druhý díl byl tedy o něco zajímavější než díl první, ale je to bohužel hrozná splácanina, i když teda uznávám, že velice dobře napsaná. Z příběhu stále vystává více otázek než odpovědí, tak jsem zvědavá, jestli v třetím díle budou objasněny. Je tam spousta věcí, kterým vůbec nerozumím - třeba jak se Fay dostala 2x do toho Versailles, když bylo řečeno, že nemůžeš 2x cestovat na stejné místo ve stejný čas. Nebo proč se Lee teda se všema ženskýma v jeho okruhu hned líbe, když ví, že je to k němu navždy připoutá? No, nic. Jediný, kdo mě byl v tomto díle sympatický, je Ciaran, ale obávám se, že z toho ani tak ta autorka nic nevytříská. Poslední díl si teda přečtu, protože jsem došla už takto daleko a zajímá mě, jak to dopadne, ale jinak je to hrozná kravina :-D.


jitkapeldova
jitkapeldova
12.06.2021 4 z 5

Hezký druhý díl, pěkné pokračování prvního dílu :)
Fantasy od začátku do konce, čtivé, vtipné a občas překvapující..
Těšim se na závěrečný díl :)

Katerina589
Katerina589
16.04.2021 5 z 5

Druhý díl se mi také moc líbil. Byl oddechový, čtivý a zábavný. Více to připomínalo fantasy než v prvním díle a dozvěděla jsem se něco nového o tom jejich světě. Konec mě opět překvapil a jsem zvědavá, co se stane v závěrečným díle.

Dycko
Dycko
06.01.2021 5 z 5

Hezké pokračování prvního dílu. Moc příjemná oddechová fantasy. Nečekejte výrazné složitosti pro cestování časem. Děj je svižný, pěkně se čte.

_Nelisa_
_Nelisa_
02.01.2021 4 z 5

Asi víc nenapíšu než jen to že je to lepší než první díl a tuhle knihu doporučuji.

Ailee
Ailee
09.12.2020 3 z 5

No....ne. Tři hvězdičky s dokrve odřenýma ušima. Zbožňuji cestování časem, ale tohle bylo prosím co? Co nějaká pravidla pro cestování? Nebo se můžu dvakrát objevit v tom samém okamžiku, ale zároveň nenarazit na své předchozí já?
Příběh se navíc stejně jako první díl točil hlavně kolem Fayinýho osobního života a kdyby se pořád nedohadovala s nějakým elfem, ani bych nevěděla, že je to fantasy. Sérii dočtu spíš už jen ze zvědavosti, když mám skoro většinu už za sebou.

Sirina
Sirina
14.11.2020 4 z 5

Tohle je taková příjemná oddychovka, která je určitě lepší než první díl a čte se sama. Přibylo vtipných scének a zásluhou Ciarana příběh dost ožil. Jsem zvědavá na poslední díl.

Gi-Gi
Gi-Gi
24.10.2020 3 z 5

slabší než první díl, čekala jsem, jak se příběh rozvine, zatím z toho vznikla milostná fraška - mám jich tolik a koho si jako vyberu?, uvidíme, jestli u dalšího dílu uberu další hvězdu

CarolineAn
CarolineAn
13.05.2020 3 z 5

Je těžké udržet v tajnosti svoje schopnosti, udržet si aspoň jednoho kluka a nenaštvat
při tom svoje kamarády. Nejlíp to může vědět jenom naše City(občas je mi jí vážně líto). Kniha byla čtivá a nebyly tu snad ani chvíle, kdy by mě nebavila.

Luigi1
Luigi1
01.05.2020 4 z 5

Pěkné pokračování prvního dílu s trochou nejasných pasáží

Indilwen
Indilwen
24.10.2019 3 z 5

(SPOILER) Po dočtení se nedivím rozhořčenému komentáři od Elizzy.. (haha). Popravdě jsem také doufala, že se autorka po prvním dílu trochu umoudří a dá ději hlubší a uvěřitelnější smysl, ale i přes tu skvělou čtivost jsem dost zatínala zuby..

*SPOILER* Nejvíc mě dostal hrozivý drak, jehož sluj je pokrytá kostmi sežraných lidí, který vězní půlelfa oplývajícího vysokou magií.. ale jakmile se setká s hlavní hrdinkou, začne mluvit jako osmileté dítě, dělá vtipy o Star Treku a nechá je jen tak jít.. Tajná elfí vyšetřovací společnost lidí - pardon.. elfů, kteří umí jen tak mrknutím oka cestovat časem a jezdí v Mercedesech (na téma cestování časem si raději znovu přečtu trilogii Drahokamy..) Nemluvě o tom náhlém, neuvěřitelném zástupu Feyiných ctitelů, ke kterým se chová jak nerozhodné dítě v obchodě s cukrovinkami a s každým chce za každou cenu "zůstat kamarádka".. Grrr :-)

Medasek
Medasek
13.08.2019 5 z 5

Nádherné pokračování prvního dílu. Sice ten drak mi přišel trochu moc, ale jinak skvělý.

zuzca.h
zuzca.h
29.06.2019 4 z 5

Rozhodně lepší než první díl.Konec tohoto dílu mě celkem překvapil, jsem zvědavá jak to nakonec všechno dopadne.

Barik05
Barik05
28.02.2019 2 z 5

Lepší než první díl, ale no nevím, mojí oblíbenou knihou se to asi nestane

zinon
zinon
24.01.2019 5 z 5

Lepší jak první díl. Dobře jsem se u toho bavila :)

popelka7
popelka7
21.01.2019 5 z 5

Četla jsem jedním dechem :-)

anicka2317
anicka2317
20.01.2019 5 z 5

Už se moc těším na další díl

Knihomolka10942
Knihomolka10942
28.11.2018 5 z 5

Dávám 6****** protože tohle je prostě bomba! Určitě lepší než první díl. Hned co jsem pred chvíli dočetla, potřebuju číst další... Myslím že tato trilogie je zatím má nejoblíbenější. Uvidíme co přinese poslední díl;-)

Elizza
Elizza
23.11.2018 odpad!

(SPOILER) Místo, abych přemýšlela o sebevraždě jsem si radši přečetla druhý díl. Doufala jsem, že se od prvního trochu zlepšil. Eee... ne, nezlepšil.
Mezi všemi magickými bytosti existují jen dvě, které jsou dnes už absolutní klišé - elfové a draci. Když si autorka uvědomila, že v prvním díle je asi tolik kouzel, co vzduchu ve vakuu, tak se to rozhodla napravit. A tak byl do knihy, jejíž název slibuje účast draka, přidána velká ohnivá ještěrka, která mi splývá s drakem Šmakem. Že Leea unesl drak? Jasné už od anotace. Že to přežije? Jasné od prvního dílu, vždyť to má být triologie a o někom to být musí Nadzvedla mě brož s jantarem z jantarové komnaty, která se nějak musela dostat z carského Ruska do osmého století ve Francii. To fakt budu muset číst i třetí díl, abych zjistila jak se tam dostala? No to ne!! Tenhle díl byl pokud možno ještě nesmyslnější, než první.
V jedničce se mi Felicity zdála jako celkem pohodová dívka, možná trochu jednoduchá. Teď jsem změnila názor. Je úplně blbá. Matčin podnik krachuje, v reálu by exekutor stál za dveřma a ona nechá brož za miliony válet v šuplíku? To jako fakt? Když ví, že její matka hledá jakýkoli způsob, jak přijít k penězům? To si to nemohla schovat třeba u kamarádky? Vždyť mezi fuseklema to mohla máti kdykoli najít. Stačilo by, aby si šla půjčit čistý ponožky.
Další věc: Richard dá Felicity kopačky potom, co jí udělá scénu jakýsi nepodstatný vidlák, kterého odmítla. To jako vážně? Copak je její vina, že se na ni lepí jiný chlap, kterého navíc ani nechce?
Její kamarádka přiměje otce aby provedl zátah při kterém zabavil ztracenou brož. To ji jako jen tak vzal a dal jí ji? Proboha, pokud měl ten člověk brož nelegálně(jiný důvod pro razii neexistuje) tak je to snad důkazní materiál, ne? A pokud ji měl legálně, tak to byla krádež. A to zmíněnému otci nebylo divné, že sedmnáctiletá puberťačka vlastní tak vzácnou věc?
Vyštípání učitelky dějepisu mělo být asi vtipné, ale z mého pohledu to tak rozhodně nebylo. Bylo to spíš nechutné. Jak mi má být lito Felicity, že byla na začátku šikanovaná, když se pak směje učitelce, kterou Lee dohnal k odchodu?
A Ciaran jako učitel? To jako WTF? on jí nemohl říct: každé odpoledne přijď do mého kabinetu. Toho by si nejspíš nikdo nevšiml, ale on NE. Musel ji nechat po škole za každou kravinu, což samozřejmě neušlo vůbec nikomu.
A ten konec? půlelfa jsem nakonec překousla, ale půlefodrak už je na mě moc tuhý sousto.