Rozhodnutí

Rozhodnutí https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274248/bmid_rozhodnuti-Ckt-274248.jpg 4 93 20

Ben Sterling si to nedokáže vysvětlit. Od chvíle, kdy dorazil na panství Daringham Hall, už v jeho životě nic není jako dřív. Anení to jen proto, že jej jeho dlouho ztracená rodina přijala na rodovém sídle ve Východní Anglii tak nečekaně vstřícně. Tohoto obvykle rezervovaného byznysmena vyvádějí z rovnováhy i city vůči zvěrolékařce Kate. Je pro něj Anglie skutečně země zaslíbená? Zatím ještě netuší, že kdosi v pozadí dál spřádá intriky – a že ho právě Kate přiměje k tomu, aby své rozhodnutí ohledně panství Daringham Hall ještě zvážil…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Die Entscheidung , 2015


více info...

Přidat komentář

monika0181
31.10.2023 5 z 5

Přemýšlím, jak hodnotit. Ano tento díl byl dost předvídatelný. Ovšem i tak pro nás má něco navíc. Autorku vůbec nelze brát jako spisovatelku oddechových knih. Pokud k ní tak přistupujete, asi budete zklamáni a knihy Vás nenadchnou. Což je škoda a velká. Knihy si zaslouží být čteny a vnímány. Stačí číst a přesně vidíte náš vlastní život, jak předjímáme, jak reagujeme na druhé a jak málo vyjadřujeme pocity. Pokud chceme můžeme si z knihy vzít velké ponaučení. Každopádně kniha je čtivá, provádí nás další etapou života na panství Daringham Hall. A jak to KT umí, čeká nás i v tomto díle zvrat, který nás zabolí. Myslím, že autorka umí napínat jako kdyby psala detektivku :) . Jdu číst poslední díl, ať vím, jak to dopadne. Fandím všem - Benovi a Kate, Anne a Davidovi a i Peterovi a Tilly. Čtivost autorce nelze upřít. Mám moc ráda její knihy. Děj je plný akcí, zvratů. Není to jen spousta omáčky, která plní knihu. Je to citlivé a fajnové počtení, které Vás k sobě přitáhne.

kercah
01.10.2023 3 z 5

Druhý díl trilogie je stejně předvídatelný jak ten první, takže ti pravé pro naprosté vypnutí mozkové činnosti :). Nemyslím to urážlivě, jen zřídka sáhnu po tomto žánru a svůj učil tato kniha naprosto splnila. Jdu dočíst 3 díly. Nejvíc mě zaujaly přebaly knih.


Vojslava
19.11.2022 3 z 5

Rozvinutí příběhu víc než průměrné a nevím, jestli ještě existují intenzivnější zápletky, které by děj posunuly dál. Podle anotace asi ano; ale musím říci, že třetí díl si zběžně přečtu možná jen kvůli tomu, abych se dozvěděla, jestli se někteří hrdinové vezmou... (ale doufám, že aspoň jeden pár vznikne!) :-)

Rapeh
15.10.2022 4 z 5

Romantické nenáročné čtení s poutavým příběhem

AjťačkaTýnka
10.10.2019 5 z 5

Druhy dil serie z panstvi Darringham Hall nabizi vhled do nelehkych osudovych rozhodnuti a obycejne pribehy, ktere pise sam zivot. Kniha je - dle meho mineni - mnohem ctivejsi, nez prvni dil, zhltla jsem ji pri 4 hodinove ceste vlakem jednim dechem. Doporucuji pro odpocinkove cteni, kde nad nicim nechcete premyslet.
NASLEDUJICI RADKY OBSAHUJI SPOILER!!!
Jsem velmi rada, ze se konecne dopadly "pachatelky" Benovy amnezie. Zaroven me opravdu hodne vytaci ty Benovy a Katyiny rozchody a prichody a vybusne scenky - nekdy si rikam, zda to jsou dospeli lide, nebo si na ne jen hraji...

Toňula
02.09.2019 4 z 5

Stejně jako předchozí díl milé, odpočinkové čtení, lidský příběh se sympatickými hrdiny, důstojné pokračování ságy.

cukrovka
01.09.2019 3 z 5

Takové jednoduché odpočinkové čtení.

alnahu
07.08.2019 3 z 5

Knihu jsem si vybrala podle obálky,která mě zaujala,aniž jsem tušila,že je to již druhý díl .Ale četla se mi dobře- je to docela příjemná oddechovka.V tomto díle se musí Ben Sterling rozhodnout zda přijme dědictví tohoto rodového panství v Anglii.

LenkaGonn
25.07.2019 3 z 5

Je to odpočinkové čtení na dovolenou. Třeba i na odpoledne na hřišti s dítětem, které na vás neustále mluví. Nemáte o co přijít co ztratit. Začátek knihy mě zaujal víc jak první díl, ale druhá část pro mě byla malinko nudnější. Autorka umí udržet pozornost a člověk si to chce dočíst zkrátka do konce. Pro mě tyto knihy mají rozhodně své místo v mé knihovně. Mám ráda odpočinkové čtení a k příběhům o Benovi a Kate se vždy ráda vrátím.

bábuška
08.07.2019 2 z 5

Líbil se mi romantický obal, byla jsem zvědavá a tak jsem si dvě knihy vypůjčila v knihovně. První díl nebyl, ale nijak to neuškodilo. Příběh to byl jednoduchý, takový dovolenkový, ale přečetla jsem poctivě obě knihy. Ale v paměti mně neutkví.

Laf
07.12.2018 3 z 5

Odpočinkové čtivo, které nezklame, ale ani úplně nenadchne. Až ke konci začal být děj zajímavější s různými zápletkami. Jen škoda toho otevřeného konce. Možná by bylo lepší, kdyby z této série nebyly tři knihy, ale spíše jedna obsáhlejší kniha :)

Ivanka83
27.11.2018 5 z 5

I druhý díl se četl pěkně. Dokonce jsem zatlačila i slzu. Už se nemohu dočkat pokračování.

Samira
25.03.2018 4 z 5

Musím říci, že pokračování ač příjemné, už nesedlo tak jako první díl. Tomu jsem ledacos odpustila a prostě se skvěle bavila. Zde už jsem se nad některými klišé pousmála a celkově myslím, že by druhý a třetí díl mohl být spojen.
Takto se místy řešily zbytečnosti.
Ale i tak jsem se bavila, na závěr se pochopitelně těším a nenechám si ho ujít, i když je již předem jasný:).

cérka
13.09.2017 3 z 5

Má posedlost, přečíst každou knihu kterou začnu číst a tím pádem i všechna další pokračování se opět probudila :-)
Kniha se čte celkem dobře, zápletka není nijak složitá. Některé dialogy jsou zbytečně zdlouhavé, já osobně bych uvítala více děje a větší "švih"
Konec příběhu je mi jasný už teď, ale stejně si třetí díl přečtu :-)

havrmoni
08.07.2017 5 z 5

Opět pěkné pokračování,jsem zvědavá co přinese poslední díl.

kacaaba
06.01.2017 5 z 5

Další čtivé pokračování. Hezké rozezlení situace. Zase obdivuji více párů, kteří prožívají trable a snaží se k sobě najít cestu a netočí se to jen kolem hlavních hrdinů. Pro mě je to poutavě napsané, prolog mě tak dostal, že i kdybych nechtěla číst, tak bych musela :)

Liduka
26.08.2016 5 z 5

Kniha se mi opět moc líbila. Autorka umí čtenáře hned na začátku navnadit na to, co ho na konci čeká. V této knize jsem se těšila hlavně na to, jak to dopadne s Annou a Davidem a nebyla jsem zklamaná. Ovšem co se týkalo vztahu Bena a Kate, tak jsem Bena v tomto díle doslova nesnášela za to, jak se k ní choval. Konec byl velice zajímavý. Moc se těším na závěrečný díl.

mariva
09.05.2016 3 z 5

Po prvním dílu jsem se celkem těšila na pokračování, ale to už mě tolik nenadchlo. Připadalo mi, že v knize je velká spousta zbytečně dlouhých dialogů a velmi málo děje. Říkala jsem si, že konečně alespoň dočtu, jak to všechno dopadlo, ale byla jsem dost zklamaná, že děj má pokračovat ještě třetím dílem. Myslím, že ten už snad ani číst nebudu.

Marselle
05.05.2016 4 z 5

Kniha se čte velice dobře. Je to pěkná oddechová četba na pár večerů. První díl mi přišel maličko živější než tento, ale i tak jsem byla spokojená. Opět musím pochválit nádhernou obálku knihy. Jsem velice zvědavá na pokračování :-)

avalonek
05.05.2016 4 z 5

Opravdu moc hezký,člověk se zase dostává dál a zjišťuje,co bude dál s panstvím.Tenhle díl je sice trošku smutnější,ale pěkný.Ale byla sem zvyklá,že autorka zatím měla dvě na sebe navazující knihy a tady to budou rovnou tři,což mě vcelku štve,protože musím čekat až ta třetí vyjde.

Autorovy další knížky

Kathryn Taylor
německá, 1969
2013  78%Nespoutaná
2013  82%Obnažená
2014  80%Ztracená
2014  82%Svedená
2018  77%Vysvobozená

Kniha Rozhodnutí je v

Právě čtených3x
Přečtených144x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených7x
Knihotéce155x
Chystám se číst45x
Chci si koupit6x
dalších seznamech5x