Návrat

Návrat https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/315047/bmid_navrat-65420dcd2b645.jpg 4 82 18

Může to Benovi skutečně udělat? Kate ví, že se její láska vrátila na Daringham Hall jen kvůli ní. Den za dnem však musí přihlížet, jak se veškeré Benovy pokusy o záchranu statku a panského domu míjejí úspěchem. Nadto se ještě začne šířit podezření, že Ben sám zpečetil konec všech nadějí svou příliš riskantní obchodní strategií. Je z toho pochopitelně zdrcený a Kate, která to nedokáže snášet, se v zoufalství rozhodne nechat ho jít... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Daringham Hall - Die Rückkehr , 2015


více info...

Přidat komentář

monika0181
01.11.2023 5 z 5

Dočtena celá série a já přemýšlím, jak hodnotit. Pročetla jsem i hodnocení níže. Nejčastěji asi vadí, opakované rozchody a vracení se k sobě u Bena a Kate. Vše tohle mě vede k hlubšímu zamyšlení. Ani náš život není přímý a vždy nevolíme tu správnou cestu, vracíme se, pochybujeme, chybujeme, zkoušíme jiné cesty. Za mě autorka popsala přesně život jaký žijeme. Jen to kolikrát nechceme vidět. Ono přímé řešení by bylo jednodušší, ale tak to prostě chodí, nic není tak snadné. Někdy to "hranaté" kolo našeho života, je setsakra práce přetočit na další stranu a dost často to hodně bolí. Přesně tak bych i popsala příběh v této knize. Ano, je dlouhá, ale když s tím počítáte, což mě u této autorky nepřekvapilo, tak Vám to nevadí a knihu si užíváte. Často jsem se při čtení přistihla, že přemýšlím o situacích, v kterých postavy knihy byly. Tedy na někoho působí jako kniha k zamyšlení a evidentně dle hodnocení, i jako kniha totálně oddechová. Asi je to síla autorky, že si každý dokážeme vzít z knihy, co zrovna chceme a potřebujeme. Netvrdím, že se ke knize v blízké době vrátím, ale její myšlenka rozhodně nezapadne.

kercah
01.10.2023 3 z 5

Završení této trilogie snad nemohlo ani dopadnout jinak. Díky za 3 oddechové a naprosto předvídatelné knihy, které mi pomohly na chvíli vypnout. :)


ijcro
09.03.2023 2 z 5

No, někdy jsem měl chuť podat Benovi lopatu, aby si ten hrob vykopal hlubší nebo aby Kate na tu lopatu posadil... Já bych jí tedy aspoň přetáhnul.

Do Rosamunde Pilcher má ještě Kathryn daleko.

Vojslava
08.12.2022 3 z 5

Dočetla jsem, jen abych se dozvěděla, jak to všechno, pohádko, dopadlo. A rozhodně by se zbytek příběhu dal shrnout do třetiny rozsahu a byl by třeba i romantičtější, ale všichni, kdo k sobě patřili, se k sobě dostali, a to bylo to nejhlavnější... :-)

Rapeh
25.10.2022 3 z 5

Třetí díl jsem četla jen abych se dozvěděla jak to dopadlo. Podle meho se s celé série četl nejhůř a byl nejslabší

Adris
22.07.2020 3 z 5

Závěr #Dědictví
Už toho bylo moc, myslím, že by se celý příběh vešel do jedné knihy. Navíc autorka začla rozvětvovat i vztahy mezi vedlejšími postavami, aby příběh natáhla. Nějaké náznaky byly už v 1. díle, ale pak to rozepsala, a nakonec u všech zopakovala stejný vzorec zamilovanost-nerozhodnost-hádka-usmíření-zamilovanost. Trochu omezené????????‍♀️.

Janík511
01.11.2019 3 z 5

Třetí dil už je jen zbytečné natahování děje. Od poloviny už jsem se nudila a místy i přeskakovala věty. Konec neskutečně naivní až hrůza. Byla jsem ráda, že to mám konečně za sebou. Myšlenkové pochody Kate nelogické, už mě tím vysloveně štvala. Hodnotím proto jako slabý průměr.

AjťačkaTýnka
10.10.2019 4 z 5

Ani v zaverecnem dile trilogie z panskeho sidla jsem nebyla usetrena rozchodu a prichodu Bena a Katy - uz me to opravdu unavovalo a otravovalo. Nicmene jsem tento nesvar pretrpela a odmenou mi byl bajecny a sladky happy end.
Po nekolika knihach s tematikou duchovna a psychologie jsem nakonec vdecna za knihy, jako je tato a jeji dve "sestry predchudkyne", nebot proste jen plynou a clovek nad nimi nemusi zapinat mozek. Jen si uziva, jak dej utika a jak se postupne vyplnuje to, co kouka mezi radky.

Toňula
19.09.2019 3 z 5

Souhlasím s ostatními, že tento závěrečný díl už byl trochu navíc, ale jinak stejně čtivý jako předchozí, hrdinové sympatičtí.

cukrovka
01.09.2019 3 z 5

Tak tento díl už mi přišel skoro zbytečný. Takové nudné natahování.

JanickaP
26.03.2019 4 z 5

Precetla jsem celou trilogii, a proto napisu komentar jen k poslednimu dilu. Od zacatku mi byli Ben a Kate sympaticti. Kate je obetava ve vsech smerech, casto taky velice naivni a casto rychle zapomina na bolest, kterou ji Ben pusobi, co se lasky tyce. Ben je naopak velice ctizadostivy, rozpolceny a tvrdy. Kazdopadne mi ve vsech 3 knizkach chybelo vic te lasky. Spis to bylo nahoru, dolu a obcas neco prijemneho. Proste bych chtela vic z deje Ben/Kate. Podle meho se jim autorka nevenovala tolik, jak by si hlavni postavy zaslouzili. Bylo tady dost omacky okolo jejich individualniho zivota, ale co se tyce spolecnych a vzajemnych citu, scen a chvilek, to bylo tak rychle, ze mi to az spis pripomina nejake drama nez roman. Proto bych uvitala klidne dalsi knihu, kde by slo jen o Bena a Kate a jejich spolecny zivot a praci na panstvi.

Ivanka83
27.11.2018 5 z 5

Milá romantická trilogie. Hezky se to četlo. Hltala jsem každou stránku. Já mohu jedině doporučit.

cérka
31.10.2017 4 z 5

Tak jsem se půl dne snažila napsat hezký komentář a na konec se mi neuloží :-). Opakování je matka moudrosti, takže:
Neočekávám, že si tuto sérii přečtu opakovaně. Tak hluboce na mě určitě nezapůsobila. Spoustu čtenářů, ale určitě potěší. Láska hold i hory přenáší :-).
Nicméně, asi i já jsem už potřebovala trochu té romantiky a tak jsem 3/4 knihy přečetla na jeden zátah. Stou poslední třetinou to bylo podstatně horší. Na můj vkus byla již "přesladká" a konec byl najednou v nedohlednu.
Celá série je na dlouhé zimní večery, při podzimních depresích a unavené hlavě, naprosto ideální četbou :-)

havrmoni
09.07.2017 4 z 5

Konec dobrý všechno dobré. Jen se mi tenhle díl už nějak moc tàhl a už mě ani tak nebavil. Celá série,ale za přečtení rozhodně stojí.

kacaaba
07.01.2017 5 z 5

Krásné i když dramatické zakončení příběhu. Dobře se to četlo a moc mě to bavilo. Nejdřív se mi do této série moc nechtělo, ale teď jsem ráda, že jsem si ji přečetla a určitě se k ní ještě vrátím.

avalonek
31.12.2016 5 z 5

Krásné zakončení příběhu..Samozřejmě šťastný konec,který nesmí chybět.Spokojenost

Marselle
14.11.2016 4 z 5

Četla jsem i první dva díly, a tak jsem byla napnutá jak vše dopadne.
Tuto knihu přečtete během pár chvil, ale zanechá ve vás silný zážitek záchrany nejen majetku, ale i něčeho mnohem hlubšího co se ukrývá v Benově srdci.
Je to román a tak je tu více zamilovaných párů ne jen Ben a Kate, ale nic není zadarmo, za vše se musí bojovat.

Liduka
21.10.2016 5 z 5

Opět skvělá kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout. SPOILER: Na celku se mi líbilo, že si autorka v každém díle vždy vybrala jeden pár, který se do sebe zamiloval. V prním to byl samozřejmě Ben a Kate, ve druhém Anna a David a v tomto posledním Tilly a Peter. Jediné, co mi přišlo teď ke konci otravné, byly neustále rozchody a znovunavázání vztahu Bena a Kate.