Panství

Panství https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178911/panstvi-178911.gif 4 44 14

Proslýchá se, že Stella Huttonová dostala svou novou práci díky rodinným konexím. O své minulosti mluví zdrženlivě a podrobnosti o svém novém životě si nechává pro sebe. V Long Dansbury se neustále šíří různé fámy o Xanderovi, ale žádoucí starý mládenec si vesnických klepů nevšímá. Pak se objeví zvěsti, že Panství Longbridge je na prodej. Tento výstřední domov rodu Fortescueových po staletí určoval životy lidí v Long Dansbury. Stella je pověřena, aby prodej panství zprostředkovala. Ale Xander tam vyrostl. Jeho tajemství a vzpomínky nejsou na prodej. Udělá cokoli, aby se postavil Stelle do cesty. Ledaže by se zamiloval.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , BB art
Originální název:

Rumours , 2012


více info...

Přidat komentář

essene
06.01.2024 3 z 5

Milý příběh

pip11
31.03.2021 4 z 5

Příjemný a poklidný příběh o matce se sedmiletým synem, která se od historie umění musí přesunout k práci realitní makléřky. Když jí jednoho dne přistane prodej velkého panství, na kterém kraluje svérázná lady Lydie, začíná poznávat sepjatost všech zúčastněných. (Malý syn Will byl takové roztomilé zlatíčko :)) Podaří se jí uskutečnit tento náročný prodej, a co se stane s lidmi závislými na panství? Až na pár krátkých statí se mi příběh líbil.


BlueIvy
12.05.2020 3 z 5

Bolo to milé, anglický vidiek ja môžem. Postavy sympatické (ale až tak mi k srdcu neprirástli), dej príjemný, miestami vtipný, pekne to odsýpalo, ale rozhodne to nebola kniha kvôli ktorej by som prebdela celú noc s nedočkavou a naliehavou potrebou okamžite vedieť ako to skončí.. Čítanie to je príjemné, ale nič k čomu by som sa opakovane vracala.

tereza1198
13.09.2018 5 z 5

Spletla jsem si autora a v knihovně jsem dostala tuto knihu. Knihu o kterou jsem nestála. A nakonec to bylo super pohodové čtení. Žádná obří dramata. Dva životem už trochu zklamaní lidé najdou novou lásku a nový život. Moc se mi líbilo vykreslení vzájemných rodinných a přátelských vztahů obou hrdinů. Je krásné mít podobnou záchranou síť kamarádů. A taky se v knize prodává panství a objeví se pár svérázných figur anglického venkova. Za mě odpočinkové a skvělé.

deedulka
30.09.2017 4 z 5

Příjemné čtení o Stelle, která se se svým synem snaží popasovat s nepřízní osudu. Finanční problémy zkouší vyřešit prací realitní agentky, a tak jí znenadání spadne do klína i žádost o prodej obrovského panství. Tam se mimo jiné seznámí se sympatickým Xanderem a poněkud odtažitou Lady Lydií. Příběh má romantickou notu, ale nejen to. Panství má rozsáhlou historii a uměleckou hodnotu. Všichni co na něm žijí, jsou se sídlem hluboce spjatí a mohli by vyprávět o příjemných i těžkých časech.

Smiragl
07.08.2017 4 z 5

O autorce tohoto románu jsme se učili ve škole a tak, když jsem na ni narazila v knihovně, jsem se rozhodla dát jí šanci. Po přečtení anotace jsem očekávala velmi nenáročný, možná lehce přihlouplý romanitcký příběh, začátek knihy mě v mém očekávání dokonce upevnil. Ale pak jsem se začetla a příběh Stelly a Xandera mě začal opravdu bavit! Ano, není zas tak složité uhodnout, jak se bude vyvíjet vztah hlavních postav, hned na začátku, ale je tam tolik drobností okolo, že určitě stojí za to si to přečíst.

Macík07
30.10.2016 5 z 5

Prvních asi 70 stránek je tam nová postava za postavou. Ale pak je to krásně přehledné a každá nová postava tam má svoje čestné místo. Přečteno za 4 dny.

rajen
28.06.2016 3 z 5

Taková klasická oddechová, nenáročná kniha. Četla se mi dobře. Moc se mi líbilo, jak autorka vystihla začínající vztah hlavních postav. Je tam i hodně děje okolo, což mi ale vůbec nevadilo. Tím se trošku liší od klasických romantických knih, kde jde jen o ty dva a nic víc.

Katera
16.11.2014 4 z 5

Příjemná kniha s klasickou zápletkou, kdy na sebe mají hlavní hrdinové pifku a pokud se náhodou setkají, tak se přihodí jednomu z nich něco trapného. Jenže to mezi nimi od začátku i jiskří, takže není divu, že si k sobě nakonec najdou cestu. Líbilo se mi, že autorka psala o normálních lidech. Stella je čerstvě rozvedená maminka osmiletého kluka, (Ale)Xander je skoro čtyřicátník s vlastní malou firmou, který rád běhá a jeho vlasy začínají prokvétat stříbrem. Zajímavá byla postava lady Lydie. Všichni ji považovali za nafoukanou akristokratku a přitom se ukázalo, že to byla velmi pokroková žena, která si prožila své osobní tragédie a přesto měla i svou (před většinou lidí dobře skrytou) lidskou stránku.

Samira
26.05.2014 3 z 5

Klasicky romantická kniha, ústřední pár a jejich vzájemný vztah je největším pozitivem knihy, ten se mi opravdu líbil. Trochu jsem nemohla přijít na chuť tomu velkému množství dějů kolem vedlejších postav a vůbec celkově vedlejšímu ději, kterého tam bylo nadměrné množství. I zápletka mohla obsahovat víc akce. Ale ústřední láska byla opravdu velmi hezká, jen tam o nich mohlo být víc na závěr a také z jejich budoucnosti.

luciefeix
25.05.2014 2 z 5

prvních 150stran jsem se vubec nemohla zacist , stale jedno a to same dokola , pribeh se odehrava na 3mistech ale nakonec to nebylo celkove spatne

ruzovka
18.02.2014

Kniha mě také nezklamala , autorka píše s nádechem romantiky a lásky, která ale není jedinou a hlavní dějovou liníí.
Smyslem knihy je pobavit a odpočinout si od všedního života a to splňuje maximálně, osoby vás vtáhnout do děje a nepustí.

bookcase
07.02.2014 5 z 5

Jo!!! Freya nezklamala. Já její knížky prostě můžu hodně moc.

machrus
05.01.2014 4 z 5

Taková odpočinková kniha.Tak trochu bych to přirovnala Rosamunde Pilcher nebo Danielle Steel v trochu lepším provední?.(Sice jejich knihu jsem žádnou od nich nečetla,ale tak nějaký ten film v TV jsem zahlídla.) Hrozně se mi líbil vztah Caroline a Xandera.Jinak jak jsem psala kniha se dala číst,ale něco mi tam chybělo.Začátek vypadal docela slibně,ale v určité části se to stočilo prostě zase ke klasické romantice a u toho to už zůstalo.Jednou stačí.Ale třeba kdo ví se k ní někdy zase vrátím.

Autorovy další knížky

Freya North
britská, 1967
2007  77%Proměna
2013  75%Panství
2009  69%Kolotoč snů
2010  78%Tajnosti
2008  78%Rodinná tajemství

Kniha Panství je v

Přečtených74x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce85x
Chystám se číst23x
Chci si koupit2x
dalších seznamech3x