Panoptikum

Panoptikum https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77315/bmid_panoptikum-panoptikum-7Xr-77315.jpg 5 58 10

Panoptikum série

Kniha je souborným vydáním tří knih z pražské galérky. Panoptikum starých kriminálních příběhů, Panoptikum hříšných lidí a Panoptikum Města pražského. v ČS: 1. souborné vydání Pozn.: - Vydáno pod autorovým pseudonymem Jiří Marek. - Autor obálky M. Jaroš není v tiráži ani v impresu uveden.

Přidat komentář

stanislava9718
16.02.2024 3 z 5

V tomto případě bylo lepší, že jsem dříve viděla filmové zpracování a tím pádem se více orientovala v jednotlivých postavách kriminálních případů, které řešil rada Vacátko a jeho mord parta první republiky, dá-li se to tak nazvat. To ještě byli delikventi dá se říci pokorní, nějaké do dání přes hubu, někdy končící tragicky, bylo uděláno mnoho kačen, napáleno spousta hejlů a hlavně, děj příběhů je z ulic a předměstí Prahy.

Fiisha
01.05.2022 5 z 5

Nerad čtu knížku po tom, co jsem ji viděl zpracovanou na obrazovce. To se pak člověk ochudí o vlastní představy lidí a prostředí. Ale u tohoto mi to naprosto nevadí. Naopak jsem se docela bavil tím, jak se mi "na obrazovce" potkával Havelka s Marvanem. Adamíru taky Marvan nahradil s přehledem. Tahle kniha, respektive všechny tři knihy jsou přesně můj šálek čaje. Velmi příjemné čtení.


Nočnípták
23.03.2020 3 z 5

Detektivní příběhy z první republiky ty já mohu číst stále znovu a znovu. Také už ta brožovaná kniha vypadá bídně. Teď se úplně rozpadla, listy jsem sbírala po zemi. Je z ní salát. Budu muset pořídit nějakou v lepším stavu, tahle už se znovu číst nedá.
Detektivové první republiky jsou opravdu třída. Důkazy těžce vyběhané, přesto tak nějak v klidu, poctivě. Ale taková tehdy byla neuspěchaná doba. A rada Vacátko, to pro mne bude už navždy pan Marvan.

Hotovson
09.02.2020 5 z 5

Pohodová četba. A na hodně dlouho vzhledem k rozsahu. Mam rád starý kriminální příběhy, mají skvělou atmosféru svojí doby a tu mam rád. Nikdo nikam nepospíchá, klídek. Tady se mi toho dostalo vrchovatě :)

ravenrain
14.10.2018

Príjemné čítanie na relax a pozdvihnutie nálady.

moničina
29.03.2018 5 z 5

Súhlasím, kniha aj seriálové spracovanie príbehov na jedničku.

vladislav6610
11.01.2018 4 z 5

čtenář má snahu srovnávat s televizním seriálem, předloha i filmová zpracování na 1.

OldaB
20.07.2015 5 z 5

Úctyhodná bichle, která zabaví opravdu na dlouho. Zvláště první povídky se mi velmi líbily, často připomínají povídkovou tvorbu Karla Čapka. A obzvlášť milé je porovnávat je s jejich seriálovou či filmovou tvorbou. Poslední oddíl mi přišel už slabší, ale pořád slušný.

mgeisselreiter
01.04.2013 5 z 5

Povídky ze všech tří knih jsou velmi vyrovnaně dobré, humorné i vážnější, některé i trochu nadsazené, všechny ale lidsky pravdivé. Podávají nádherný obraz o prvorepublikové společnosti v naší zemi, především pak v Praze. Seriál i jednotlivé filmy dle většiny povídek jsou téměř stejně pěkné. Osobně preferuji starší s Marvanem, Adamíra už mi tak nesedí. Celkově 90% a 5*, 1.4.2013.

Pavelpi
21.03.2013 5 z 5

Hříšní lidé,rada Vacátko a další.Postavy,které mám velmi rád a jejich příběhy jsou normální, lidové.Mám tu knihu moc rád a zrovna tak se mi líbí i seriály pro televizi,které měly perfektní obsazení.Takže,když knihu čtu znovu mi v myšlenkách postavy splývají s Jaroslavem Marvanem,Františkem Filipovským,Josefem Vinklářem,Josefem Bláhou,Jiřím Adamírou a dalšími.