Vraždy na pokračování

Vraždy na pokračování https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307568/bmid_vrazdy-na-pokracovani-AkM-307568.jpg 4 25 9

Paní Murphyová série

< 2. díl

Malá města nebývají k cizincům právě přátelská – pokud ovšem onen cizinec není nezadaný a pohledný mladý muž. Když se v Crozetu objeví Blair Bainbridge, neváhají místní dohazovačky ani vteřinu a prohlásí ho za skvělou partii pro nedávnou rozvedenou Harry Haristeenovou. Po prvním očmuchání s nimi souhlasí i Tuckerová a Paní Murphyová, věrná Harryina fenka a kočka. Brzy se ale ukáže, že má Blair jednu malou vadu – možná je vrah. V Crozetu a okolí se totiž začaly nacházet kusy těla muže, jehož tu nikdo nezná, takže nejpodezřelejší je právě nově příchozí. A tak se Harry, Tuckerová a Paní Murphyová musejí opět pustit do pátrání.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Motto
Originální název:

Rest in Pieces , 1992


více info...

Přidat komentář

Libušš
15.11.2020 2 z 5

Nerada si kupuji vicero knih od stejneho autora - knihy si jsou vetsinou dost podobne.
Zde jsem z nejakeho duvodu ocekavala zmenu, avsak musim hodnotit stejne jako prvni dil.
Zapletka tedy mene pruhledna, avsak s americkym rozuzlenim (prehnane, temer nad realitu - v pomeru k prostredi).
Opet se zde vyskytlo zdlouhave popisovani zbytecneho.
Musim se vyjadrit nyni i k dialogum zvirat - vsimla jsem si, ze vetsine ctenaru toto leze krkem.
Nevidim duvod, proc - preci jen ty rozhovory zvireciho osazenstva doplnuji vypraveni a napomahaji k sestaveni si stripku deje.

Nicmene kniha je oddechovkou, takovou lidskou cetbou - zadne prehnane krimi, ktera se da precist behem vikendu.

michaela2338
06.06.2018 3 z 5

Musím přiznat, že mi chvíli trvalo, než jsem se přenesla přes zvířecí dialogy. Taky mi úplně nesedí jižanská mentalita a Harry je až moc správná holka, která zná jen těžkou dřinu, přičemž řasenku použije jen za velmi výjimečných okolností. Nicméně je to příjemné čtení, které není ani mrazivým severským románem ani drásavým psychologickým thrillerem. Více než o vraždu jde spíše o lidi a jejich malé město. A funguje to.


babicka_amalka
02.03.2018 3 z 5

celkem přívětivé a vtipné čtení; jen mě i přes akceptaci nadsázky nesmírně štvalo oslovování majitelky zvířaty "mami" a vyjadřování lidí o zvířatech jako o "dětech" - to na mě bylo už moc;

koczour
02.01.2018

Obě knihy byly skvělé. Kéž by Motto pokračovalo s vydáváním dalších v pořadí! Je jich spousta (zatím 26)... https://www.goodreads.com/series/41273-mrs-murphy A to má i jiné série...

gleti
07.08.2017 4 z 5

Zábavná detektivka - nedektivka. Prvořadé je maloměsto se svými vztahy a problémy, do nichž autorka infiltruje vraždu.

Propadu do tuctovosti brání vtipné komentáře domácích mazlíčků.

pif69
22.01.2017 4 z 5

Ke standartní rozvláčné detektivce ,šmrncnuté napůl s Červenou knihovnou , přidala autorka dost nápaditě komentáře domácích mazlíčků . Zábavné čtení .

Drgajda
16.01.2017 4 z 5

Neotrele napsana detektivka, zajimave zakomponovane rozhovory a uvazovani zvirecich hlavnich postav.

Anasa
27.12.2016 3 z 5

Vraždy na pokračování - mně tahle autorka sedne. Její detektivky bych ale nedoporučila nikomu, kdo má rád rychlý spád, dává přednost profesionálnímu vyšetřování a nerad se zaobírá soukromým životem ženských hrdinek. Běžně to také nevyhledávám, naopak, ale v případě této autorky mi nic z toho nevadí. Rozmlouvající a uvažující domácí mazlíčci i jejich zvířecí kamarádi vyprávění zlehčují a přinášejí do něj další příjemnou linku.
Bohužel mne R. M. Brown již podruhé zklamala v závěru. Vrah i motiv se dali odhadnout dříve, i když ani to mi tolik nevadilo, ale ta nepropracovanost - nedostatečné až směšné vysvětlení stop, které na vraha ukazovaly! Vysvětlení typu: Možná to bylo takhle ... To už se asi nikdy nedozvíme... Tohle skutečně nebylo dotažené do konce, stejně tak jako závěrečné jednání spolupachatele. Proto, ač je mi to líto, nemohu dát víc než tři hvězdičky.

alzbeta4340
17.11.2016 4 z 5

Nečetla jsem první díl a chvíli mi trvalo, než jsem se zorientovala. Spousta sousedů a známých a hlavně zvířátka s lidskými jmény, které spolu mluví.... zločinná zápletka tady není až tak podstatná. Ale potom se to pěkně rozjelo a bylo to i trochu napínavé. Vraha jsem uhodla pár stran dopředu, ale motiv byl vymyšlený zajímavě. Poctivé čtyři hvězdičky.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány Virginie (USA)

Autorovy další knížky

Rita Mae Brown
americká, 1944
2015  71%Kéž bys byl tady
2016  74%Vraždy na pokračování

Kniha Vraždy na pokračování je v

Právě čtených1x
Přečtených32x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce13x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x