Paní Grimmová a případ továrníka na penzi aneb Jarní případ

Paní Grimmová a případ továrníka na penzi aneb Jarní případ https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310696/bmid_pani-grimmova-a-pripad-tovarnika-na-9MC-310696.jpg 4 61 21

Baronka Grimmová série

< 3. díl

Třetí případ zvědavé baronky Grimmové, hrdinky české detektivní řady pro milovníky románů Agathy Christie. Město Kostelec a jeho okolí jsou díky malebným uličkám a kvetoucí přírodě oázou klidu. Město, i místní zámek patřily odedávna rodu baronů z Grimmu, kteří město milovali a snažili se mu prospívat svou péčí. Není tedy divu, že poslední úřadující potomek, baronka Kornélie, stojí vždy po boku zákona a pomáhá jej prosazovat, i když někdy velmi osobitě a po svém. Pomáhá jí bystrý rozum, logický úsudek, detektivní schopnosti a její přátelé a spolubydlící na zámku: neteře Helena a Johana, dlouholetý kamarád George a jeho nastávající žena Hermína, abbé Holub, zahradník Emil a další. Ostatně, mohli jste je poznat v předchozích dvou příbězích zvědavé baronky: Paní Grimmová a případ zapomenuté vraždy a Paní Grimmová a případ mrtvého lichváře. S panem Léonem Séguierem jste se mohli již setkat v první knize. Nyní přijíždí do Kostelce, aby se zúčastnil malířského festivalu, jehož poklidný průběh naruší vražda. V Séguierově pokoji ve skříni je nalezen zastřelený mladík. Zdá se, že ho nikdo nezná, neshání, nepostrádá… Kdo je ten mladík? Kdo měl důvod ho zabít? Byl to někdo z návštěvníků festivalu, někdo z města, anebo snad byl vrahem sám Séguier? A do toho všeho se blíží svatba přátel paní Grimmové, Hermíny a Georga, kterému komplikuje přípravy jeho bývalá manželka…... celý text

Přidat komentář

Marcik7
15.01.2023 2 z 5

Tohle mě nijak nebavilo, bylo to jak z 30. let, které mám jinak ráda. Spousta postav, vše idylické až na sem tam nějakou vraždu, řešily se plagiáty vzácných obrazů.

drakamena
18.11.2022 2 z 5

Povrchní a zdánlivě nedodělané. Kratičké scény, které jakoby měly sloužit jako "placeholder" pro další rozvinutí, nakonec ale rozvinuty nebyly. Navíc spousta chyb. Celou tuto sérii jsem si koupila najednou, všechny tři knihy. A když už jsem je měla doma, tak jsem se rozhodla si je taky přečíst. Kdybych je ale kupovala postupně, hned po té první bych toho nechala. Bohužel zklamání.


Magrata15
22.02.2022 4 z 5

Paní Grimmová opět předčí i policii a policejní komisaři si ji zvou,aby jim pomohla s vyšetřováním. Dost zvláštní představa.
Ale jinak je to příjemné čtení a velmi se mi líbí autorův barvitý popis, když se zmiňuje o krajině. Trošku bych ubrala na množství postav.

Avila
02.01.2021 4 z 5

Opět příjemné oddechové čtení. Které pobaví i překvapí...
Škoda že toto je snad jen prozatím poslední díl. Ještě ráda se někdy potkám s Nelly a jejími přáteli ze zámku.

MirrorIsis
02.11.2020

Pohodové a navíc české...

Zlatinka.Emilly
06.09.2020 4 z 5

První kniha se mi líbila, ale teď už v příběhu vidím starou českou linii a myslím si, že další bych už nečetla.

Dagmar17
19.06.2020 4 z 5

I třetí díl se mi moc líbil, jen jsem se občas ztrácela v postavách... Ale bude se mi stýskat.

Bubo19
30.05.2020 4 z 5

Knihy o baronce Grimmové jsou pro mě pohodové detektivky, kde se člověk neděsí, co se hlavní postavě může stát, ale po "obyčejné" vraždě u poklidného vyšetřování čeká na to kdo a proč vraždil.

krizek
27.04.2020 3 z 5

Mám pro paní Grimmovou jistou slabost, líbí se mi prostředí Kostelce, zámku, šlechtického rodu. Ovšem příběhy trochu pokulhavaji, co si budeme... Ale to neznamená, že příště nesahnu opět po pěkne oddechovce.

d.oliee
12.04.2020 4 z 5

Stejně jako předchozí díly, překvapivé rozuzlení a zároveň nenáročné čtení.

douchova11
11.04.2020 5 z 5

Pohodová česká detektivka - žádný potoky krve ani detailní popisy vraždění obětí :-)))

kolacky
10.02.2020 4 z 5

Paní baronka je čím dál lepší!

haki34
14.11.2019 3 z 5

nalezena v knihovně ..taková hezká poklidná detektivka, která nezapře inspiraci Agathou Christie...akorát jelikož jsem četla 3.knížku v řadě jako první, ztrácela jsem se ve vatě jmen kolem (Hermína a George, neteře Johana a Helena, zahradník Emil a epizoda s květy - klidně bych vyškrtla..)
celkově knížka příjemná, nenáročná a možná více než Agathu připoměla mé oblíbené Vraždy v Midsomeru...vraha jsem tušila od začátku, pátrání - no budiž, fascinuje mě, jak policie ochotně spolupracuje v knížkách tohoto typu s civilisty, kteří navíc mají velký podíl na směřování vyšetřování a rozlousknutí případu...
na můj vkus celkově moc postav (hlídači, vrátní, sousedky a spol., ) občas jsem se vracela v textu a ověřovala si, kdože to je..a sice je to česká detektivka, ale kolem baronky tolik zahraničních postav (Itálie, Francie...), že jsem si připadala jako někde úplně jinde...
dala bych poctivé 3,5*, ty půlky nejdou, tak se kloním k 3*, pěkná oddechovka ke kávě a upršenému odpoledni.

Janadvorackova
11.11.2019 3 z 5

Námětem mě příběh oslovil méně, než dva předchozí. Chybělo mi nějaké rozvětvení, oživení existujících, nedetektivních linek (Hermínu a růže nepočítám), to potěšilo.
Vražda na uměleckém festivalu byla ovšem taková nijaká.

Paní Grimmová a "její parta" má sice poněkud méně prostoru, ale pořád šmrnc :). Stará dáma v prvním díle pije a ohání se zbraní. Ve druhém šmíruje sousedy. A ve třetím klade pasti :). Je úžasná.

Tevik
07.12.2018 5 z 5

Oddychová detektivka. Pěkné propojení příběhů.

MiroslavKutík
06.07.2018

Jednoduchá nenáročná kniha, akorát ten konec pátrání mohl být delší a napínavější...

Jarmila97
10.04.2018 5 z 5

naprosto skvělá kniha stejně jako její předchozí 2 díly celá serie mě naprosto uchvatila:)

SBH
17.09.2017 odpad!

Kniha mě porazila zhruba ve třetině. Bylo mi naprosto lhostejné kdo, jak a proč vraždil, tak moc byli hrdinové příběhu nesympatičtí. Při té příležitosti si nemohu odpustit otázku, proč vychází tiskem tak příšerná braková literatura, když jsou pulty knihkupectví zaplněny už tak dost a česká nakladatelství bojují o holé přežití. Nebo je u detektivek povoleno vše? Například stylistické perly tohoto typu: "Spousty umělců dělaly starosti policistům, majícím na starosti plynulost dopravy" následují v textu jedna za druhou. Nereálné situace a bizarní charaktery autor zřejmě okopíroval z Aristokratky Evžena Bočka, avšak odstranil humor a nadsázku. Katastrofa.
Škoda času a papíru.

bagel
14.03.2017 3 z 5

Hodně nenáročné čtení, které je nutno brát s nadhledem.

Knižní střípky
27.02.2017 3 z 5

Byla jsem překvapená, ale všechny tři díly jsem si užila, dělaly mi společnost při dlouhé cestě vlakem na služební cestě do Prahy. Oblíbila jsem si všechny obyvatele kosteleckého zámku, filantropie baronky Grimmové směrem ke svým starým přátelům mi byla velmi sympatická. Do toho sem tam nějaká vraždička, co víc si může člověk přát při dlouhém a únavném cestování. Za mě docela dobrá oddechovka.