Městečko Virgin River

Městečko Virgin River https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137105/bmid_mestecko-virgin-river-o90-137105.png 4 202 68

Virgin River série

1. díl >

Melinda Monroeová potřebuje po smrti manžela nalézt sílu do života. Podle internetu se zdá být Virgin River, nalézající se na kraji národního parku, tím nejmalebnějším místem na zemi, a tak neváhá a přijme zde místo zdravotní sestry a porodní asistentky. Její představy však vezmou za své hned po příjezdu: tma, liják a bláto, do kterého se boří na každém kroku. Jejím nadřízeným má navíc být doktor, který však dává, jak jen to je možné, najevo, že rozhodně žádnou pomoc nepotřebuje. Zklamaná Mel se tedy rozhodne hned na druhý den vrátit do Los Angeles. Když však chvíli před odjezdem společně se sympatickým Jackem, bývalým vojákem a majitelem zdejšího baru, nalezne odložené novorozeně, její odjezd se poněkud zkomplikuje... První díl série z městečka Virgin River od úspěšné americké autorky Robyn Carrové.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Virgin River , 2007


více info...

Přidat komentář

@knihomolka
21.02.2024 1 z 5

Ježkovy voči, to je brak! Nikdy bych nevěřila, že Netflix dokáže udělat z mizerný knížky super seriál. První strana chaotická. Ani se nestihnete vžít do děje nebo cokoli pochopit a už jste zapadli do bláta. Bez jediný reakce hrdinky. Prostě zapadla. Okej. Další stránky jsou jedna velká nuda. Postavy nejsou nijak zajímavý. Už v první kapitole víme, že s Mel chce spát celá vesnice, což je klišé jako blázen. A nuda. Vlastně to celý dost rychle upadá a je to nuda, nuda, nuda... Knížce hodně uškodilo, že není psaná v ich formě. Mělo by to úplně jinej účinek. A to už od začátku. Jediný pozitivum je vlastně Hope, která je ztvárněná dost dobře, věrohodně a vcelku sympaticky.

"Do háje!" vztekle jsem praštila do volantu a narazila si ruku. Zapadla jsem v tom největším zapadákově, kde lišky dávají dobrou noc. Zrovna, když na mě čeká paní McCreaová a můj nový život.

Jen nástřel toho, že jiná forma by hnedka zahýbala s celým dějem. No, škoda. Čekala jsem víc.

Atara16
01.07.2023 5 z 5

Pro mě krásná, klidná, čtivá oddechovka na odpoledne.


Tamirai
15.04.2023 4 z 5

Zaujal ma seriál na Netflixe. Dovtedy som ani netušila, že takáto knižka, či séria existuje. To prostredie vo Virgin River je priam dokonalé a hneď by som sa tam presťahovala.

Je to vyslovene oddychovka, v seriáli bolo mnohé inak, tak to býva, ale mňa bavila aj knižka. Samozrejme je každému jasné ako knižka skončí, to vieme od prvej stránky, ale ja som rada na pár momentov odišla do tohto mestečka, kde si ľudia pomáhajú, držia pri sebe a sú si oporou a samozrejme, nie je núdza o romantiku

Prečo nie? Ja som spokojná :)

P.S. - jediné, čo je u mňa už také cez čiaru, je tá hrozná obálka. Česká je krásna a naša slovenská, tá dostala hádam najhoršiu obálku z najhorších, och!!!! Ale, aj napriek tomu, som si knižku prečítala a bolo to fajn.

Babo
21.03.2023 3 z 5

Takový lehce lepší průměr. Příliš mnoho dokonalých jedinců a to nemám ráda,proto 2. dílem pokračovat nebudu.

sssimkova
28.02.2023 3 z 5

Kdo má rád knihy, co mají trochu spád, tak tohle má opravdu “táhlý” a předvídatelný děj. Kdo má porovnání se seriálem, asi nebude nadšený a kniha mu oproti seriálu bude připadat nudná… Na druhou stranu, jsou to takové oddechové momenty s pěkným pozadím, které v této uspěchané době asi potřebujeme.
Mimochodem, najde se ještě někdo kdo po přečtení knih od Robin chce vidět sekvojové lesy?

hankapimi
22.12.2022

Nečetla jsem, ale zrovna koukáme na seriál z Netflixu a mají to moc pěkně a koukatelně uděláno! Jako oddechovka o obyčejném sousedském životě na maloměstečku se všemi jeho radostmi i strastmi v krásné přírodě se mi to líbí, doporučuji ...

Evaho73
21.12.2022 3 z 5

Romantické, jednoduché a trochu stereotypné čítanie, bez zložitých a pritiahnutých zápletiek. Oceňujem  malomestské prostredie s krásnou prírodou pomaly na okraji civilizácie, kde každý každému vidí priamo "do kuchyne" so snahou si vzájomne pomáhať.
Virgin River nie je najlepší román, aký som čítala, ani nezabudnuteľný, ale je to dobrá voľba na odreagovanie a psychohygienu. U nás vyšla ešte jedna časť, ktorú si ešte možno niekedy prečítam.

Amazonka72
11.11.2022 2 z 5

Po knize jsem sáhla díky seriálu na Netflixu, který jsem sledovala při žehlení, vaření apod... V seriálu se mi moc líbilo prostředí, kde se děj odehrává, tak jsem si řekla, že vyzkouším i knižní předlohu.
Klasická "červená knihovna", což není moje cílová skupina. Obvykle tyto knihy nečtu. Připadají mi až moc prvoplánované, moc "učesané"... hlavní postavy jsou většinou naprosto ideální, čestní, bez jakékoli špatné vlastnosti. Městečko Virgin River nebylo vyjímkou. Věřím tomu, že kniha má své čtenáře, a že se může i líbit. Já jsem ji dočetla se sebezapřením, splnila svůj účel, protože jsem si u ní opravdu odpočinula, ale místo v mém srdci si určitě nenašla.

Ďumbierka
11.11.2022 4 z 5

Škoda, že tieto knižky a príbehy ľudí z mestečka Virgin River nevyšli v nejakej novej reedícii.
Myslím, že by si knižky opäť našli svoje čitateľky aj čitateľov.

Ja som sa ku knihe dostala vďaka Čarovnej poličke a podarilo sa mi tam za symbolickú cenu kúpiť aj knihu Bezpečné miesto, rovnako z tejto série.

Čo si budeme :| , slovenská obálka z roku 2012 vyzerá hrozne a teda hlavné postavy v knižke takto podľa opisu ani nevyzerajú. České obálky sú oveľa, oveľa krajšie, ale v dobe, keď som knižky hľadala, boli všade vypredané…teraz sa dajú nájsť.

Každopádne tu platí - Nesúď knihu podľa obalu ;)

Áno, je to ľahšie čítanie, miestami aj šteklivé - čo ma prekvapilo, ale nevadilo mi to.
Je to však aj kniha plná priateľstva, lásky, odvahy k zmenám…



“Prišla som sem, lebo som verila, že som stratila všetko, na čom mi záležalo. Napokon som tu našla všetko, po čom som kedy túžila.”



To miesto a mestečko v knihe, ale aj v seriáli je čarovné. Susedia, ktorí sú si priateľmi, pomôžu si, podporia sa. Nádherné prostredie, divoká príroda, akoro žiaden signál, či internet. Vtipné aj smutné momenty, ako aj v živote.

Ak ste videli seriál a knihu ste nečítali, nevadí to. Kniha je v tak veľa veciach iná!!
A to je dobre.

Niekedy je príbeh v knihe kus rýchlejší oproti seriálu, ale zase kniha má len cca 300 strán, takže je pochopiteľné, že sa sem nedá dať všetko + je to séria kníh a pripomeňme si aj to, že seriál je seriál - mnoho, mnoho zmien oproti knihe už od začiatku, ale páči sa mi aj ten.

Prioritne je toto však oddychové čítanie a tak je dobré ku knižke aj pristupovať.

Teším sa, keď časom siahnem po druhej a poslednej knihe zo série, ktorá u nás v slovenčine je. Tá bude o Paige a Kazateľovi, v hlavných úlohách.

evineckY
19.09.2022 5 z 5

Parádně jsem se bavila.
Seriál se mi líbil, ale byl více dramatický, než pěkně romantická kniha , i když tam samozřejmě taky drama je, ale ne tolik. Při příjezdu Melindy do divočiny jsem se neskutečně nasmála, při té představě měšťačky a jejích bot a té barabizny.
No a Jack - no, co si budeme povídat :-)

tami1
10.08.2022 4 z 5

Milá letní jednohubka, ve které jsem se vrátila ke svému oblíbenému seriálu. Nádherné prostředí sekvojových lesů, muškaření na řece a záplava zvláštních osobitých obyvatel městečka mě hezky naladili. Příjemné prázdninové čtení.

georginaa
05.08.2022 5 z 5

Příběh byl velice pěkný a po letech zfilmováno a zkouknuto na Netflixu. Zrovna nedávno přibyla čtvrtá série. Zase to skončilo tak napínavě, že mě štve čekat na další sérii. Mrzí mě, že není ani pokračování v knihách. Určitě bych si koupila další díly.

Kacatko86
28.05.2022 5 z 5

Příjemné oddechové čtení, děj se odehrává v malebné přírodě, kde se všichni znají a jsou jedna rodina. Romantika jak vyšitá. Hlavní hrdinové Mel a Jack si s sebou táhnou břímě minulosti, ale právě zde se snaží najít a začít nový život. Konec se mi zdál trochu useknutý. Zkusím kouknout i na seriál. (ekniha)

MonaLisa42
11.05.2022 4 z 5

Celkem pěkná kniha, díky které jsem strávila dva příjemné dny.
Příběh mě rozhodně nezklamal. Hlavní postavy mě moc zaujaly a celkem i okouzlily, vedlejších postav bylo hodně a trochu se v nich ztrácím. Jediné, co mě při čtení občas rozptylovalo, je časté střídání ich a er formy a jednotlivých vypravěčů.
Až z komentářů se dozvídám, že existuje i zfilmovaná verze, ráda se na ní podívám. Moc děkuji!!!

Maevie
03.01.2022 3 z 5

Většinou upřednostňuji knižní předlohu před filmovým nebo seriálovým provedením, ale u Virgin River je to naopak. Ve srovnání s propracovanými charaktery, rozmanitými osudy a několika zápletkami v seriálu je kniha chudou příbuznou. Zatímco seriál se pohybuje na pomezí drama/romantický, předloha je čistá romanťárna s čistě černobílými postavami.

delatrix
23.10.2021 3 z 5

Den je ze začátku určitě zajímavý, nejde o nějakou ženu, které muž jen zlomil srdce. Od pů ovšem hodně časově přeskakuje a konec je takový useknutý. Jedná se o takové odpočinkové čtení na víkend.

hanap
12.09.2021 5 z 5

Viděla jsem seriál na Netflix a moc se mě líbil, tak jsem začala shánět knihu, abych porovnala knihu a seriál.
Nyní nevím co se mi líbilo víc. Seriál se vůbec nedrží předlohy jen postavy jsou stejné, ale osudy jsou jiné a přesto to bylo to super. Kniha je taky moc pěkná I když trochu jiná než jsem čekala.

Kodetka
10.08.2021 4 z 5

Taková trochu červená knihovna. Romantika jak prase, všechno dokonalé, hlavní aktér bez chybičky a hrdinku, tu seslalo samo nebe. :-) I přes to všechno se mi příběh líbil, mělo to šmrnc i zápletku a erotiky tolik, až jsem se červenala. Taková oddychovka.

luckaj
07.08.2021

Zatím všechny díly, co jsem četla z této série byly super a když jsem zjistila, že na Netflixu je podle toho seriál, těšila jsem se. Musím ale říct, že seriál hoodně zklamal... Z knížek toho má hodně málo, nelíbí se mi linie s těhotnou Charmain a ani příběh Paige a Kazatele. a vůbec ten děj je takový divný... A hlavního hrdinu jsem měla z knížek taky v hlavě trochu jinak. Tenhle herec sice není ošklivý, ale k Jackovi z knihy má hodně daleko, nehledě na to, že mu tam dali takovou roli ufňukánka... hrůza za mě. Ale knížky krásné a i další příběhy jsou super i když je musím číst v originále...

pip11
08.07.2021 4 z 5

Městečko uprostřed hlubokých kalifornských lesů, kam přijíždí z L.A. Melinda, aby se vyrovnala s osobní ztrátou. Příjemně poklidný příběh, ráda si přečtu i další díl o Pastorovi.

Štítky knihy

lékařské prostředí láska USA (Spojené státy americké) romantika

Autorovy další knížky

Robyn Carr
americká, 1951
2012  83%Městečko Virgin River
2013  86%Útěk do Virgin River
2015  78%Městečko Thunder Point
2015  76%Šerif z Thunder Pointu

Kniha Městečko Virgin River je v

Právě čtených1x
Přečtených258x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených19x
Knihotéce174x
Chystám se číst136x
Chci si koupit20x
dalších seznamech3x