Panenská nevesta

Panenská nevesta https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89683/panenska-nevesta-89683.jpg 4 177 28

Populárna autorka Rexanne Becnelová čerpala námet pre svoju historickú romancu Panenská nevesta v stredovekom Anglicku a na pozadí boja dvoch znepriatelených rodov zosnovala nevšedný príbeh krásnej a odvážnej Linney de Valcourt a drsného normanského dobyvateľa Axtona de la Mansa - príbeh o pomste, nenávisti a intrigách, ale aj o láske, čo zdolá i tie najťažšie prekážky.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Historické romány

Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

The maiden bride , 1996


více info...

Přidat komentář

uzivatel83509
10.06.2023 5 z 5

Knížku jsem přečetla jedním dechem, příběh mě moc bavil!

Ivusak7
05.06.2022 5 z 5

První knížka, kterou jsme od této autorky četla a knížka mě velmi bavila a mile překvapila. Nápad s jednovaječnými dvojčaty skvělý. Obě dvě vzhledově stejné,ale každá jiná :)


mariva
30.01.2022 5 z 5

Velmi pěkná čtivá romance z anglické historie.

Kory98
30.07.2021 5 z 5

O dovolené si vybírám lehčí témata, ale tato romance je velice pěkná. Jak je tam zapletená historie, tak to prostě můžu :-) Velice pěkné čtení.

oresvo
09.04.2021 5 z 5

Tohle byla první knížka od této autorky, díky téhle knížce jsem začala hodně číst a hlavně tenhle žánr.
Kniha je poutavá, pěkně se čte, plná romantiky, trochu drama, erotika.
Hlavní hrdinka je na první pohled křehká ale pro rodinu by udělala cokoliv, dokonce se vydávala za svoje dvojče, aby ji uchránila před násilnickým rytířem, který dobil hrad a chce se oženit s dcerou pána hradu.
Postupně poznává ,, svého manžela,, že to není žádný kruťas.
konec byl krásný . Tuhle knížku jsem četla už snad 20X a pořád mě baví.

AniDi
03.09.2020 5 z 5

Knihu jsem se rozhodla přečíst kvůli zajímavé anotaci alá popelka a také kvůli naprosto odporné obálce (chtěla jsem si ověřit, že nemám soudit knihu podle obalu) ale byla to úžasná romantika. Jiskření mezi hlavními hrdiny jsem si fakt užila. Kniha nemá divoký děj ale to vůbec nevadilo. Pohladila po duši díky zasloužené lásce. Není pochyb, že se za nějaký čas ke knize opět vrátím. Paráda.

Kačka227
16.08.2020 5 z 5

Knížka se četla jedním dechem. Ačkoliv děje v ní není tak moc, tak je to krásně napsané. Skvěle vykreslené postavy. Tleskám.

Jája92
18.07.2020 3 z 5

Milá historická romance na deštivé odpoledne.

Ála1968
01.05.2020 4 z 5

Příběh byl moc hezký,stále se něco dělo.Miluji takové romány.

petraj30
27.03.2020 5 z 5

Byla jsem nadšená. Kniha byla velice krásná, sice trochu smutná, ale krásná.
Jako druhorozená a ve své podstatě i nenáviděná dcera se nabídla, že se provdá místo své sestry, která ji jako jediná měla ráda, za muže, který dobyl jejich hrad. Z počátku to mohlo vypadat, že šla z bláta do louže, ale později se do svého manžela zamilovala....
Linda byla úžasná, sice nechápu, proč chtěla tolik stoupnout v ceně u své rodiny, obzvlášť u své babičky, když se k ní celý život chovali hůř než ke služce. Stejně by to nic nezměnilo.
Axton byl podle mě moc tvrdý a přísný na všechny kolem sebe, ale i na sebe. Trvalo mu trošku déle, než si uvědomil, co vlastně chce.
Nádherná kniha na jedno odpoledne, ale přišla strašně rychle zakončená, jen aby se neřeklo, ale strašně ráda bych se dozvěděla, co se stalo s ostatními postavami

deuce
15.12.2018

Kniha sa mi veľmi páčila. Autorka znova dala každej postave význam, dobre vystihla ich povahy a každá postava dobre hrala svoju úlohu.

Rozinka28
10.10.2018 5 z 5

Prokletou nevěstu mám doma už roky a v mé knihovně má už své stálé místo. Čas od času se k ní vracím a znovu si pročítám příběh válečníka Axtona a jeho vzpurné ženy. Jedná se o klasický histrický román a z mé strany mu vůbec nic nechybí. Za sebe doporučuji.

mistrikova
26.03.2018 4 z 5

Jednou za rok sáhnu po takové knize jako je tato. Spíš než historická romance je to erotická červená knihovna na pozadí středověku, o nepřátelství dvou rodů: de la Mansa a de Valcourt, kteří bojují o starobylý hrad a o sesterské lásce Beatrix a Linney z rodu de Valcourt. Rozuzlení předvídatelné a romantické.
4 hvězdičky za čtivost, námět a oddychové čtení.

Lanisa1966
04.02.2017 5 z 5

Hezký romantický příběh.

Da7nd1
03.02.2017

Příběh je velmi poutavý, jen bych pozměnila ten konec, nedala bych se tak obměkčit a musel by více prosit, protože i když se do něj zamilovala, byl k ní/ hrdince / dost nespravedlivý , já na jejím místě bych více vzdorovala. Tuto knihu doporučuji.

Marlis555
30.12.2015 5 z 5

Veľmi pútavý dej, nevedela som sa od tejto knižky odtŕhnuť :)

havrmoni
25.10.2015 5 z 5

Tyhle knihy o středověku mě baví víc než jiné romance. Romantika je tu nepřeslazená a slovník i chování trochu drsné. Jenže to k té době patří. U tohoto příběhu jsem měla slzy v očích nad dětstvím Lindy a vztek na babu. Bohužel jsem se čas od času rozčilovala nad hl.hrdinkou,že ač je ,,od rány" nechává se sebou orat a postaví se až na konci.
Axton je muž své doby,rytíř , kdo je zvyklý na romantické gentlemany z 18 stol.,tak u něj nic takového nenajde.

Luccy78
16.05.2015 5 z 5

Jde o milostný příběh, takže kdyby v něm chyběla nějaká ta erotika a sexuální napětí, byla bych zklamaná. Takže já byla s knížkou maximálně spokojená a tomu, kdo má také rád tento žánr, mohu jen vřele doporučit.. :-)

Shambalka
09.05.2015 4 z 5

Tato kniha pro mě byla příjemně odpočinková. Nenalezla jsem v ději nic, co by mi bylo vyloženě proti srsti, a za to jsem velmi vděčná, neboť tato autorka je mou oblíbenou.

Příběh byl poutavý, zápletka kvalitně zpracovaná, hlavní hrdinové nesmírně sympatičtí. V závěru knihy mi bylo dokonce líto, že kniha nemá více stran. O pokračování bych rozhodně stála.

Nyní k ději. Líbil se mi postupný citový vývoj mezi hlavními hrdiny. Přesto, že Axton měl chvílemi poměrně hrubý slovník, snadno se mi dostal svým myšlením a chováním pod kůži. Hlavní hrdinka rovněž nebyla žádné ořezávátko, na kterém by se dalo dříví štípat, a postupem času se z ní stávala velice odvážná a sebevědomá žena.

V této knize ale rozhodně nečekejte nic, při čem byste si hryzali nehty napětím. Jak jsem již psala v úvodu, jedná se o nenáročný a klidný příběh. Dějové zvraty nečekejte. Malinko napětí zažijete zhruba na posledních třiceti stranách.

Tato kniha mi rozhodně sedla do noty. Mám tuto tématiku velice ráda, a díky kvalitnímu příběhu, dokážu odpustit i absenci akce a napětí. Tento příběh rozhodně doporučuji všem milovníkům doby rytířů a odvážných panen!

miruska1
11.11.2014 4 z 5

zaujimave. Určite ešte niečo od tejto autorky skusim....