Pandemie od starověku po současnost: Koronavirus přímo nezabíjí

Pandemie od starověku po současnost: Koronavirus přímo nezabíjí https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435925/bmid_pandemie-od-staroveku-po-soucasnost-48B-435925.jpg 3 9 7

Lidé od nepaměti mívali strach z nemocí, které ohrožovaly jejich životy, a nebylo jich málo. Celé generace byly proti epidemiím většinou bezbranné. Na mor, neštovice, tyfus či španělskou chřipku umírali lidé v desítkách milionů. Nelze se proto divit, že i dnes mají lidé strach. Ovšem koronavirus není smrtelná nemoc, protože jen malé procento lidí na tuto nemoc umírá a to především v kombinaci s vedlejším onemocněním nebo vážnějším oslabením imunitního systému. Proto panika rozhodně není na místě, nicméně člověku k opatrnosti velí rozum. Jak se asi má člověk cítit, když se v souvislosti s koronavirem denně dozvídá, jak svět mobilizuje všechny síly k jeho zamezení. Biochemici dokonce opatrně poukazují na to, že na jakékoliv závěry testovacích látek je ještě brzy. Světový kolaps může být nevyhnutelnou nutností a katastrofické scénáře hollywoodských trháků se mohou stát realitou. Zda nový koronavirus bude pokořen zatím nevíme. Momentálně je to jen zbožným přáním. V této knize kromě jiného shrnujeme, jak se proti koronaviru bránit. Nic jiného nám totiž nezbývá.... celý text

Přidat komentář

konicekbily
30.10.2021 3 z 5

Tenoučká knížečka plná spousty nepřesností, opakování informací a chyb v textu. Je to spíše leták, nebo informační brožura o tom, co je pandemie a jaké větší pandemie lidstvo prodělalo a s jakými následky. Je na ní vidět, že je narychlo vyrobená pro rok 2020 - nyní je už o této problematice spousta jiných pramenů.

EmaPerkaus
13.09.2020 4 z 5

Nevěděla jsem co od knihy čekat, asi jsem čekala bombu. Nebylo to až tak špatný, ale nijak geniální. Pro obšírné seznámení historickým vývojem pandemie docela zdařilé. Přiznání: dost věcí jsem nevěděla a tím pádem poučila.


pistalka
26.06.2020 odpad!

Jako všechny knihy nakladatelství Petrklíč i tato je katastrofálně odbytá, horkou jehlou šitá. Úplně vidím někoho v Petrklíči, jak burcuje: ,,Máme tady koronu! Rychle něco vydejme!"
Soubor blábolů, u kterých chybí jakékoliv zdroje či odkazy, což je u knihy tohoto typu neodpustitelné.

Ronnie68
18.06.2020 4 z 5

Zajímavá kniha, která pojednává o tom, že existovalo více pandemií, které byly i v podstatě horší než jen COVID ... vyskytují se zde i dobové fotografie ...

PAVEL z BRNA
17.06.2020

Kniha mě pomohla, i když je na ní vidět, že je psaná narychlo. Jejím hlavnim poselstvím je NEPROPADEJTE PANICE ANI NEBUDTE LEHKOMYSLNÍ. Jsou to dva extrémy v krizovém období a člověk k nim má sklony. Autor v rychlosti ukázal historii epidemií se kterými válčili naši předkové a ty byli horší než Covid 19. Dověděl jsem se, jak si důkladně mýt ruce v 9 obrázcích a jak si udělat rychlotest plíce bez fibrozy, kterou způsobuje Covid 19. Přečteno za pár hodin. Jako úvod do zájmu o Covid 19 a jiné viry či patogení bakterie je to dobrá kniha nelze ji však srovnávat třeba se skvělou knihou Viry pro 21. stoleti, která problematiku virů zpracovává důkladněji.

pavlikprchal
22.05.2020 4 z 5

Mě to něco dalo, je v tom najednou sice všechno, hrozný nával, ale překvapen jsem byl morem. Vcelku za 4 hvězdy.

gersie
09.05.2020 1 z 5

No ani nevím zda to stojí za snahu něco psát. Narychlo spíchnutá brožůra o ničem, vydaná po začátku šíření koronaviru. Stručná , nic neříkající , hýřící odbornými termíny - které lajkovi nic neřeknou - pro odborníka zbytečná , pro nezasvěceného nesrozumitelná slátanina od všeho něco ale v celku nic k použití.
Zdá se , že jediným smyslem vydání této knihy bylo využít situace a narychlo NĚCO vydat a vydělat na tom........je to naprosto zbytečná kniha.

Štítky knihy

pandemie koronavirus, covid-19

Autorovy knížky

2020  53%Pandemie od starověku po současnost: Koronavirus přímo nezabíjí

Kniha Pandemie od starověku po současnost: Koronavirus přímo nezabíjí je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chystám se číst5x
Chci si koupit5x