Pancierové srdce

Pancierové srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168540/bmid_pancierove-srdce-168540.jpg 5 3433 579

Harry Hole série

< 8. díl >

Nórskymi médiami sa šíria poplašné správy. Našli sa dve mŕtve ženy utopené vo vlastnej krvi. Vrah po sebe nezanechal stopy, policajné vyšetrovanie sa nehýbe z miesta a Harry Hole, jediný človek, ktorý by mohol pomôcť, zmizol. Ukrýva sa v špinavých ópiových brlohoch Hongkongu, aby unikol nielen veriteľom, ale najmä traume zo svojho posledného prípadu. Len čo sa vráti do Osla, vrah udrie znova. Navonok sa zdá, že obete nemajú nič spoločné. Avšak Harry zistí, že všetky ženy strávili noc v tej istej odľahlej horskej chate. Inšpektor čoskoro pochopí, že má do činenia so psychopatom, ktorý vraždí hostí jedného za druhým. Opäť čelí nielen najtemnejším silám v krajine – ale aj v samom sebe.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: ekniha , Ikar (SK)
Originální název:

PANSERHJERTE , 2009


více info...

Přidat komentář

Luca86
13.04.2024 5 z 5

Jedna z mých neoblíbenějších s HH

Haloon
09.04.2024 5 z 5

Tak tedy, toto se skutečně povedlo. Stačí se pročíst lehce ucouraným začátkem a je tu napínavý případ plný zvratů a emocí. Autor se moc hezky vyhrál s charaktery postav a napětím, načež výsledkem je překvapivě emotivní a epické finále. Harry Hole v něm naplno předvede, že má nervy ze železa. Tentokrát ho totiž čeká trochu drsnější mizera než dřív.


Lucka.79
08.04.2024 5 z 5

Skvělý díl. Zatím jsem měla jako top Červenku, tady jsem si čtení užila stejně. Sérii mám rozečtenou už dlouho, u mě platí, že musím mít na postavu HH tu správnou náladu a tady mi sedl hodně

ViolettaCh.
13.02.2024 5 z 5

Pár Harryho příběhů už mám za sebou, teď se snažím číst chronologicky ty, které ještě nemám přečtené. Levhart se mi vedle Sněhuláka, na něhož tato kniha bezprostředně navazuje a kterého jsem četla už před řadou let, líbil zatím asi nejvíc. Má to zvraty, místně se děj odehrává na několika kontinentech a samozřejmě je na scéně opět záludný sériový vrah. Tentokrát fakt zážitek.

Araso
17.01.2024 4 z 5

Zase ta puška Merklin... opět se vrací do role... hledali jste ji? Ne? Neexistuje... ráže 16 mm... neuvěřitelná síla...
Tentokrát nás děj zanese až do Afriky a do norských hor. Opět barvitě popsáno... o zvraty nebyla nouze.

Majkrofon
30.12.2023 5 z 5

Môj druhý najobľúbenejší knižný Harry a jeho ďalší spletitý prípad, ktorý nás zavedie na tri kontinenty. Dej je opäť napínavý a plný zvratov, takže opäť plný počet.

georginaa
22.12.2023 2 z 5

Další kniha od tohoto autora, stále to zkouším, zda mě bude bavit a i když je o něco zábavnější než co jsem již četla, pro mě to prostě není ono. Norové mají takový zvláštní styl psaní, buď se s ním zžijete nebo to odrazuje a já bohužel jsem ten druhý případ.

Johncze
28.10.2023 5 z 5

No tak dobře, zase jsem na to Nesbovi skočil. Celé se to moc dobře čte, zvratů je tam dostatek a přesto to nepůsobí jako úplný guláš. Je zde i spousta inteligentních dialogů. Nové postavy jsou opět super. Jenom se bojím, že se z Harryho stává čím dál větší superhrdina, co všechno vydrží, tak jen aby to nedopadlo jako u Keplerů.

Adriane
07.09.2023 4 z 5

Tento díl se mi zatím ze série líbil asi nejvíce, ale samozřejmě nejsme u konce :) kniha byla velice originální, rychle jsem se dostala do děje a určitě jsem se nenudila. Asi v půlce mi sice začalo vše docházet, ale i tak - super zápletka. Jediný konec mohl být trosku propracovanejsi.

Lely
06.09.2023 5 z 5

Další povedený díl. Nechybělo nic...napětí, zápletka a samozřejmě překvapivý konec. Bravo.

Svetla90
05.08.2023 5 z 5

Fantasticke! Jako vse od tohoto autora! Kazda jeho kniha je pro mne absolutni parada

mysteriouslukas
23.07.2023 4 z 5

Super, pro mě teda celkem hrubá kniha, ale ten děj perfektní. Prostě když se začíná číst Harry, tak se nedá odtrhnout. Velice zajímavý děj, trochu překvapivý konec a zápletka jako vždy parádní. I rozpory mezi hlavními hrdiny.

Niki08
30.06.2023 3 z 5

Pan autor je prostě třída. Další velice propracovaný díl s překvapivým koncem. Honem na další díl!!

JaniMa
23.06.2023 3 z 5

Do čtení jsem se pustila s nadšením. Těšila jsem se, že s Jo Nesbøm objevím zas kus světa. Kriminalistická zápletka zajímavá, mocenské hry vzrušující a napínavé, a přesto mě kniha začala v půli nudit. Možná už mi těžko uchopitelná osobnost HH začíná vadit? Vlastně jsem v knize nenašla žádnou sympatickou nebo alespoň vývojově zajímavou postavu. Výsledkem bylo, že jsem knihu dvakrát odložila a vrátit se zpět do děje s nemalým množstvím postav a dějových linek nebylo úplně snadné. Myslím, že kniha je napsaná dobře, obsahuje mnoho postřehů ze světa, ale mě tentokrát nechytila a přehršel náhlých zvratů a přeuspořádávání vztahů mezi postavami tomu moc nepomohlo. Třeba se s knihou sejdu někdy v budoucnosti a kdo ví,... třeba to bude zase jízda.

Vevericka.eva
17.06.2023 5 z 5

Prostě nezapomenutelný Nesbo.

MM_Master
30.05.2023 5 z 5

V poradí ôsma kniha zo série prípadov nórskeho policajného inšpektora Harryho Holea sa volá "Pancierove srdce" (Panserhjerte). Harry Hole sa vráti z Hong Kongu späť do Nórska, aby mohol byť so svojim smrteľne chorým otcom, a aby vyšetril prípad vrážd ľudí, ktorí sa náhodne stretli jednej noci v horskej chate a ktorí jeden po druhom umierajú násilnou smrťou.

TomTomis
22.05.2023 4 z 5

Ale jo, šlo to... :) Musel jsem se docela soustředit, než jsem naskočil na styl autora a připomněl si některé věci z minulosti. H.Hole mi ale k srdci nepřirostl. Byla to jízda kusem světa. Možná místy překombinované, na efekt psané. Opět poněkud morbidní vraždění, ale holt tohle fakt není klasická detektivka.

konicekbily
06.05.2023 5 z 5

Mohutné dílo svým rozsahem, zápletkou, zvraty v ději, teplotními změnami, které musí HH překonat, a nereálnými situacemi a možná také i pečlivostí autora, kdy nám autor vnutí nějakou výchozí situaci, naznačí způsob řešení - tato řešení vícekrát obměňuje, přichází s neočekávaným řešením další úrovně. Je to špička v krimi!

sweeney
13.04.2023 5 z 5

Další napínavý příběh, který musí Harry Hole rozuzlit. V případě této série se nedá jinak, než se neustále opakovat. Napínavé od první stránky po tu poslední, skvěle a detailně popsané jak prostředí, tak charakter všech zúčastněných a samozřejmě překvapivý konec. Já toho Nesba prostě miluju :)

Anasa
26.03.2023 5 z 5

Tak jsem zase váhala, jestli pět, nebo trochu ubrat. Nebudu si ale lhát, zase jsem se do Harryho Holea začetla. Nesbo mě umí vtáhnout tak, že mu i leccos odpustím - a dlouho jsem ho nečetla. Trochu bych ubrala za brutalitu, tu opravdu nemusím. Ale nakonec bylo zdůvodněné i použití velmi netradiční vražedné zbraně. I motiv, dlouho naprosto nejasný, byl vysvětlený věrohodně. S postavami a jejich pohnutkami už vše úplně stoprocentní nebylo, někdy mne udivovaly. Co se týká překombinovanosti, tak mi po dočtení vytanulo na mysli, že už je to několikátá kniha, kde vrah je ten, kdo to být nemůže a s kým se Harry setkává nebo setkal. Bude to autorův záměr, tady ho nechal vyslovit Sněhuláka. Kniha je ale tak zaplněná postavami, že jsem se, stejně jako detektiv, upnula k nesprávnému řešení.
Po Macbethovi jsem si dala s Nesbem pauzu, teď se docela těším na další knihu.

Štítky knihy

Afrika norská literatura severská krimi norské detektivky

Autorovy další knížky

Jo Nesbø
norská, 1960
2012  90%Sněhulák
2013  73%Netopýr
2015  91%Policie
2019  91%Nůž
2017  90%Žízeň

Kniha Pancierové srdce je v

Právě čtených50x
Přečtených5 699x
Čtenářské výzvě162x
Doporučených238x
Knihotéce1 264x
Chystám se číst675x
Chci si koupit195x
dalších seznamech17x