Pan Lučavka

Pan Lučavka https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187670/bmid_pan-lucavka-187670.JPG 4 9 3

Veselý příběh - předpenicilínového věku - vypráví o jasnovidci, který na rozhraní převratných časů přijede do jihočeského města, aby jeho smetánku obral o peníze.

Přidat komentář
Mr.Fox
Mr.Fox
07.11.2020 4 z 5

Mé první setkání s panem Frýdem. Ač jsem si o autorovi a knize dopředu nic nezjišťoval, hned mě napadlo, že popisované náměstí musí býti zcela jistě to českobudějovické. A bylo! Živě jsem si dokázal představit, jak barvitým a uklidňujícím dojmem muselo na mistra Skedvattena působit, když se k němu tak často uchyloval. Chytlo mě to hned od začátku a jak se postupně odkrývaly a propojovaly vztahy mezi jednotlivými návštěvníky hlavní postavy, bavilo mě to čím dál více a byl jsem zvědav, jaké bude rozuzlení. Závěr přišel náhle, připravil mě o představení, na které jsem byl zvědav a případně na jeho dohru u Maud a Seppa. Jednotlivé zpovědi (tedy jen ty vedoucí k tomuto závěru) se spojily a mě jen přišlo líto, že se tak zajímavý a chytlavý příběh nerozvlekl více. Každopádně závěr nečekaný, pobavil svým paradoxem a osudově uzavřel mistrovu návštěvu Myšovic.

Kerberos
Kerberos
26.03.2020 5 z 5

Jasnovidec nemusí nic ,jen poslouchat co mu na sebe a ostatní lidé poví.Příběh se odehrává v třicátých létech minulého století,ale plno věcí je nadčasových .Poslouchala jsem audio a pobavila se.


Miruš
Miruš
10.06.2018 4 z 5

Stále aktuální, lidi jsou furt stejní