Pán hor 1

Pán hor 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13519/pan-hor-i-13519.jpg 4 384 99

Pán hor série

1. díl >

1.díl pětidílné ságy na pozadí bouřlivého období francouzské revoluce v 18.století líčí osudy divokého hraběte, který založí hrdý rod de Braie. Románová sága je určena především milovníkům romantické literatury. Divoký hrabě Edmond, sídlící na Černém hradě a nazývaný pánem hor, zakládá s milovanou ženou Christinou hrdý šlechtický rod. Francouzské revoluční události se stávají kulisami dalších osudů hlavních hrdinů a jejich četných potomků. Střetávají se zde chrabří hrdinové s padouchy, planou vášnivé osudové lásky, různé intriky a zrady... celý text

Fidibus
Fidibus
28.01.2024

(SPOILER) Bohužel jsem nakonec četbu v půlce vzdala. Nedávno jsem četla jiné autorčino dílo a to se mi celkem líbilo. Tohle mi připadalo jako harlekýnka, akorát natažená, bohužel zápletka s tajuplným de Braiem děj neutáhne a stane se z toho jen čekání, jak se dá s Christinou nakonec dohromady.

Lena78537
Lena78537
17.12.2023 4 z 5

Tak tohle je to pravé předvánoční, ženské počteníčko ;) Ze svého ušáku jsem se téměř nehnula. Ty popisy mužských hrdinů? Sice to budu muset přiložit něčím drsnějším (Lars Kepler apod :D), ale už teď se třesu na další díl.


otesánek
otesánek
24.07.2023 2 z 5

Asi na mě přeslazené a naivní. Další díl mě neláká. Mám pocit jako bych něco podobného už četla.

Ketty73
Ketty73
09.02.2023 5 z 5

Všechny díly této serie se mi četly jedním dechem, mám ráda autorky ságy: Vtáhne Vás do děje ani nemrknete, prožijete nejen dobrodružství ale také napětí :-)

NikiGrouse
NikiGrouse
04.02.2023 5 z 5

Přečteno znovu po deseti letech a musím říct, že mě to vzalo úplně stejně jako tenkrát:'). Opět jsem se nemohla od čtení odtrhnout. Napětí, romantika, dobrodružství a sympatické postavy, které mi byly od začátku velmi blízké. Prožívala jsem s nimi osudy, jako by to byli moji známí. Jdu na další díly:-)

m_martina
m_martina
25.01.2023 5 z 5

Paní spisovatelku mám ráda a její knihy čtu s radostí. Pro moji romantickou duši jsou jako stvořené. První část ságy o šlechtickém rodu de Braie se mi líbila a hned pokračuji další knihou.

KnihomolkaKatka
KnihomolkaKatka
16.01.2023

Krásná historická romance :). Musím se přiznat, že více mě oslovil příběh Sebastiana a Laury, protože Christinu jsem v mnoha věcech vůbec nemohla pochopit. Ale nakonec jsem ji také vzala díky určité události na milost. Příběh je sladký a ne nijak náročný, ale jednou za čas proč ne :). Je napsán neskutečně čtivě, takže prostě čtete dál až jste na konci.
Jediné, nad čím se musím trochu pozastavit je to, že všechny zdejší ženy jsou napsány tak, že okamžitě po dotyčné touží celé mužské okolí a muži jsou zase napsány jako drsňáci s divokými pohledy plnými touhy. Co si budeme lhát, jsou to prostě sexy týpci. :)
Věc, která mi celkem vadila, jsou velké časové skoky, což je vzhledem k počtu stran a rozsáhlosti série celkem škoda. Nicméně se mi kniha líbila, četla se mi dobře a poslední čtvrt knihy jsem vyloženě hltala. Na další díly se těším :)

salexice
salexice
09.01.2023 3 z 5

Román je červená knihovna jako vyšitá. Jenže stejně jako Andělská tvář má svou úroveň a v určité fázi vás osudy hrdinů chytí a už nepustí. A vy se přistihnete, že o osudu Sebastiana, Laury či dalších přemýšlíte, i když už knihu nedržíte v ruce. A tak vlastně proč ne, milé chvíle nad knihou.

Máca216
Máca216
01.01.2023 5 z 5

Krásný historický román. Skvěle napsané, kolikrát jsem četla do dvou do rána :)

ela1972
ela1972
07.10.2022 4 z 5

Moc hezká oddechová kniha pro ženy.

uzivatel6305
uzivatel6305
03.10.2022 3 z 5

Naprostý souhlas s Šíšou. Neskutečně červená knihovna, takový typický příběh, nic moc nového. Ale! Protože jde o paní Körnerovou, čte se to samo. Zpočátku rozpaky, ale nutí vás to číst/poslouchat dál a dál. Půjdu i do dalších dílů. Jen si je asi proložím nějakou drsnou detektivkou/thrillerem, abych nebyla tak přeslazená.

michaella03
michaella03
13.09.2022 4 z 5

Ze začátku jsem se bála, zda čtu vůbec správnou knihu. Pocity jsem měla spíš rozpačité a místy i nevěřícné (dost mě rozčilovala neustále se opakující slova jako slabá, nevinná, kořist, dravec, lovec). Pak se to ale zlomilo nebo jsem si zvykla, a jen jsem nechala unášet osudem Christiny a Edmonda. Historický příběh z červené knihovny jak vyšitý, ale neuvěřitelně čtivý a příjemný. Škoda jen těch velkých časových skoků po narození Sebastiana.
Já si knížku nakonec užila, ve čtení pokračovat určitě budu, už se těším na další díl.

malýčtenář
malýčtenář
02.09.2022 3 z 5

Z počátku jsem váhala, zda číst dál, ale vyplatilo se. Nakonec romantický příběh docela zaujal . Nejen, že sledujeme osudy hlavních hrdinů, ale také si okrajově připomeneme důležité okamžiky z dějin Evropy. Dokonce sáhnu i po dalším díle. Docela se těším na další příběh.

lapagerie
lapagerie
03.06.2022 1 z 5

Stáhla jsem si do čtečky tři díly a myslím, že dva vymažu nepřečtené. První díl jsem tak nějak schroupala jako harlekýnku asi do tří čtvrtin. Pak v ději nastal velký časový skok a v tu chvíli mě už příběh úplně přestal zajímat. Nedočetla jsem.
Možná pro náctileté to může být romanťárna. I když podle toho, co vidím doma, tak dnešní puberťačky čtou (pokud čtou vůbec) úplně jiné věci.

LiLLu
LiLLu
06.04.2022 1 z 5

Já jsem hrozne zklamana, a prekvapena. Mela jsem naladu na nejake hezke romanticke cteni, jako byly tri borovice ale toto:-)))))
Toto je normalni harlekýna:-)))
Čekala jsem něco jako Poldark nebo tak, ale toto? sága?
Přečetla jsem jen 50stran na víc to nevidim. Hlavni hrdinka jen brečela nebo byla vystrašená údivem, opet opakovaní v každé větě jejích pocitu jeho pocitu, jejích údivů jeho černý duše. No stačilo víc nedam...
Pokud to byla autorky prvni kniha, je dobře, že se vydala jiným směrem než harlekýn:-))))

Evar88
Evar88
05.04.2022 3 z 5

Anotace knihy mě velmi zaujala, ale samotné zpracování pro mě bylo spíše zklamáním. První polovina je tak hloupoučká a naivní se vším, co tato slova obsahují. Připomíná mi červenou knihovnu se zaměřením na náctileté čtenářky. Hlavní hrdinka je upjatá, venkovská nanynka, která se bojí i vlastního stínu, natož cizího muže. O něm se dozvíme zase jen to, že má ,,dravčí pohled a instinkt lovce." Postavy jsou naprosto ploché, nedokreslené a vztah mezi nimi se dá vyjádřit scénkou z filmu ,,Páni kluci - (Ona:) Ale ne! (On:) Ale jo! (Ona:) Ale ne! (On:) Ale jo!" Něco tak prostoduchého jsem už dlouho nečetla. Navíc se tu opakuje stejný rodinný model mezi zarputilým otcem a dcerou Christinou, který autorka použila i v knize ,,Děkuji, sestřičko". Druhá polovina knihy mi přišla zajímavější, nebo jsem možná v sobě našla více síly ji skutečně dočíst. Další díly asi v ničem nepřekvapí. Doporučuji pro mladší děvčata, která s červenou knihovnou začínají. Za mě slabé 3*.

pch1976
pch1976
02.02.2022

No úplně nevím, příběh se motá v jednom krátkém období, ale pak najednou skočí o hromadu let a je to příběh někoho jiného. To je dost nedomyšlené. Chvilkami dost naivní. Až nenormální nenávist a tvrdohlavost u otce hlavní postavy. Celkem zklamání.

Schary
Schary
10.01.2022 4 z 5

Krásná historická romance.

Drahuš
Drahuš
25.11.2021 4 z 5

Pěkná, romantická, na oddech jako dělaná.

helenah
helenah
23.11.2021 5 z 5

Tak se těším na dlouhé zimní večery, zabalená v dece a s čajem, který bude vonět pomerančem, hřebíčkem a skořicí a budu znova (po kolikáté už:)? ponořena do osudů postav Pána hor. Miluju tento rozsáhlý román. Protože děj znám, mohu si otevřít kteroukoliv ze šesti knih a začít číst. Je skvělé, že je celá sága rozdělena na části, každá z nich má jinak zvláštní atmosféru, ale všechny jsou krásné, napínavé, romantické a místy i smutné a drsné... Už jsem jednou hodnocení této knihy psala, ale někdy je fajn opakovat se....