Pan Auťák a Vinnetou

Pan Auťák a Vinnetou https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171301/bmid_pan-autak-a-vinnetou-171301.jpg 4 43 5

Kniha o ochraně přírody a přátelství. Spolu se svými přáteli se pan Auťák snaží zachránit oblast Mazurských jezer.

Literatura světová Detektivky, krimi Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Pan Samochodzik i Winnetou , 1976


více info...

Přidat komentář

former3980
06.12.2022 2 z 5

Indiánska "mluva" a ochranársky newspeak charakterizujú túto knihu. Už v roku 1974 bola výsostne aktuálna ochrana jazier a celkovo prírody. Čo by asi autor povedal dnes, po takmer polstoročí? Motá sa tam už priveľa ľudí, hustota blondín na meter štvorcový tiež presahuje únosnú mieru, ale autor to vynahrádza dokonalými opismi tohto jazerného mazurského kraja (ako vždy), tentokrát pridal aj lekciu z jachtárstva (dozvedel som sa čo je halza...). Priemerný Tragáčik, ale prečítať sa to dalo. Najmä vďaka lokácii a prírode, v tom bol Nienacki fakt macher! 65%

Canniosh
15.04.2022 4 z 5

Tuhle knihu jsem přečetl naposledy před zhruba 30 léty, ale už tehdy na mě zapůsobila natolik, že jsem její název měl stále v paměti. A když se po takové době naskytla příležitost se do ní znovu ponořit, tak jsem neváhal ani vteřinu. A dobře jsem udělal. Děj plyne rychle, detektivní zápletka je taktéž zajímavá, neměně pak i postupné odhalování pravdy, sledování podezřelých, a konečného odhalení všech zúčastněných kriminálníků. Určitě také hraje svou roli popis krás Mazurských jezer, kde se děj odehrává, a já se tak aspoň mohl ponořit do dob mého socialistického rekreování s rodiči, i když ne v Polsku, ale třeba na Slovensku na Duchonce, anebo třeba jen u přehrady na Horní Bečvě, Bystřičce apod. Tato kniha byla jedinou, kterou jsem kdy od Nienackého četl, ale už teď vím, že nezůstane jen u této, což je vlastně pro všechny ostatní to nejlepší doporučení.


Milly1
19.09.2020 4 z 5

četla se hezky, ale templáři to nejsou...

h.dalibor
21.06.2020

Přečteno jedním dechem,pěkné a napínavé,úsměvné čtení.Překvapivé pro mě je,že v polském zfilmování hrál p. Auťáka Mikulski-kpt.Kloss! Bohużel na youtube filmy nejsou. V mládí mě tyto příběhy zcela minuly,škoda.Přečtu si i zbylé díly.

pete13
03.10.2018

Pan Auťák povýšil z muzea na ministerstvo kultury. Tentokrát si dává pauzu od řešení historických hádanek a angažuje se v ochraně životního prostředí v prostředí Mazurských jezer. Kniha kromě enviromentální výchovy, kriminální zápletky a nezbytných krásných žen nabízí i jachtařský rychlokurz.