Hraběnka de Charny II

Hraběnka de Charny II https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/289008/bmid_hrabenka-de-charny-ii-XrI-289008.jpg 4 49 3

Dvoudílná románová freska odehrávající se v období Velké francouzské revoluce si nečiní nárok na historickou přesnost. Vynahrazuje tento nedostatek bohatým napínavým dějem a mistrně zkonstruovanými zápletkami, jejichž hlavní aktérkou je okouzlující paní de Charny, oblíbenkyně Ludvíka XVI. a mnoha dalších mužů. K nejzajímavějším postavám románu patří záhadný hrabě Cagliostro, Mirabeau, doktor Gilbert, královský lékař a další. Román je koncipován jako"paměti lékařovy" a odpovídá romantickému dobovému pojetí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , Svoboda
Originální název:

La Comtesse de Charny


více info...

Přidat komentář

Dédečko75
03.04.2020 5 z 5

No to se musí přečíst je to skvělá série

Domca1
26.11.2017

Táto kniha len potvrdzuje Dumasovo majstrovstvo v rozprávaní o histórii Francúzska. Popravde, len ťažko si dokážem predstaviť beletristické dielo, ktoré by Francúzsku revolúciu opísalo lepšie ako jeho Pamäti lekára.
Grófka de Charny je pomyselne rozdelená na dve časti. Uzaviera sa v nej príbeh Andreé, Gilberta, Charnyho, Pitoua a ďalších postáv , avšak musí sa povedať, že táto dejová línia je v úzadí. Oveľa viac sa kniha venuje podrobnému opisu revolúcie, nevynímajúc obrovské množstvo detailov, mien, politických prúdov, názorov a detailov. Dumas sám niekoľkokrát uvádza, že kniha je dielo predovšetkým historické a len sčasti románové.
AJ preto by som ju odporúčala len tým, ktorí sa o dané udalosti skutočne zaujímajú a nevadí im miestami až učebnicový charakter písania.


vitavita
11.03.2012 3 z 5

Intriky a nekonečný děj pokračuje