Dokud dýchám

Dokud dýchám https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500947/bmid_dokud-dycham-Swn-500947.jpg 5 118 18

Pamatuj na smrt série

< 2. díl

Po strašlivých loňských událostech to vypadá, že v městečku Tišiny konečně nastal klid. Jen Adam si stále dělá starosti o svého mladšího bratra Martina, který se izoloval od zbytku světa. Pak ale na stěnu jejich domu někdo napíše rudý výhružný vzkaz a pachatel se podepíše jako sériový vrah, který Adama před třinácti lety unesl. Zároveň se v sousední vesnici ztratí malá holčička, a zatímco po ní Adam s kamarády zkoušejí pátrat, je v místním parku nalezeno tělo studenta Jakuba. Adam zjišťuje, že oběť by mohla mít spojitost s loňskými vraždami. Ale jakou? Pachatel je přece po smrti, tak kdo stojí za tak hrůzným činem? Na povrch vyplouvá nejedno temné tajemství, které mělo zůstat skryto Pokračování young adult thrilleru Pamatuj na smrt.... celý text

Přidat komentář

whiolet
26.02.2024 3 z 5

Druhý díl se mi zdál oproti tomu prvnímu míň propracovaný, atmosféra nebyla,tak děsivá a celkově to byl takový slabší odvar.
Bylo fajn se vrátit zpět a podívat se jak se hlavní hrdinové potom všem,co se stalo snaží znovu žít,i když některým to jde horko těžko.
Bohužel děj se strašně vlekl a malé rozuzlení přišlo ke konci na pár stránkách, čekala jsem větší zlom, no nic, škoda.
I tak byla kniha dost čtivá a rozhodně doporučuji.

TomTomis
28.12.2023 4 z 5

Kniha opět nabízí detektivní zápletku i jakýsi náběh na další díl, tak se necháme překvapit. Určitě stojí za přečtení. Postavy si prochází svým vývojem, trápí je různé problémy, což je v knihách pro mládež jistě skvělá věc- ukázka toho, že svět není černobílý a každý člověk se neumí s některými věcmi vypořádávat a potřebuje pomoc.


roman9276
07.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Fajn zápletka, trochu moc rychle vyřešená, vzhledem k tomu, že se případ táhl celou knihou a pak během dvou stránek téměř vyřešeno. Postavy mi přišly zajímavé, hlavně LGBT zápletka, krásně zpracovaná a hezky popsaná, zde se ukázaly charaktery postav a autor si s nimi poradil parádně, doufám, že bude pokračování.

FejKýý
27.10.2023 4 z 5

Příběh se mi opět líbil. Stalo se tam více věcí a mě strašně zajímalo kdo, co udělal a musela jsem číst dál a dál. V prvním díle jsem uhodla, kdo za tím vězí a v tomhle vůbec. Neměla jsem ani tucha, kdo by co mohl udělat. Konec poslední kapitoly mě dostal a já potřebuji číst dál. Jsem zvědavá na další díl a já doufám, že ho budu pak číst hned co vyjde, neboť tady jsem četla další díl po cca třech letech a půl a moc jsem si to nepamatovala. To základní ano, ale např. kdo je nějaký Dominik, Edita, Ondra, Dan, Filip,.. Tak to vůbec ne. Aspoň že jsem věděla kdo je Adam, Martin a jejich otec. Sérii doporučuji. Autor opravdu píše krásně a co nejdříve, se chci vrhnout na zbytek jeho knih.

PetraBery
26.09.2023 4 z 5

Po dvou letech znovu v Tišinách s Adamem Rajnerem, jeho rodinou a přáteli. Unesená holčička a vražda studenta jsou kulisy volného pokračování příběhu, kdy i tato kniha je rozhodně zdařilým dílem nejen pro mládež.

kokrokr
20.08.2023 3 z 5

První díl měl sevřenější tvar, lepší atmosféru, byl zajímavější. Tohle jsou už jen takové dozvuky úvodního příběhu. Děj je sice trochu rozevlátý, ale i tak jde o dobrý průměr a dobré čtení.

Nuttelka
26.07.2023 5 z 5

Věděla jsem, že mě kniha drapne a nepustí, jelikož už 1.díl se mi opravdu líbil a Aleš se osvědčil jako skvělý spisovatel, na kterého nedám dopustit. Moc ráda jsem se vrátila k Adamovi s Martinem, i když oba dva toho mají za sebou tolik, že snad ani není možné to ustát se zdravým rozumem. Ne jednou jsem zamáčkla slzu, vztah mezi bratry a jejich tátou, ty okamžiky, kdy mám s nimi zlomené srdce, že bych v tu chvíli s nimi i ráda byla, objala je a utišila. A pokud bude i další pokračování, uvítám ho s obrovským nadšením.. Aleši? ;-)

knihomolkaMist
23.07.2023 5 z 5

Já vím, že to furt omýlám dokola, ale já toho Aleše fakt zbožňuju! I tato kniha byla naprosto skvělá. Nebyly tam žádné nudné pasáže a ten styl psaní mi strašně sedí. První díl by asi o kousek lepší, ale i tak jsem si to neskutečně užila a už se těším na další autorovy knihy!

martas967
25.06.2023 4 z 5

Za mě byl první díl o trochu lepší, protože byl začátek poněkud zdlouhavý. Taky mi přišlo zvláštní že o postavě která vyšla jako záporák v knize v podstatě nic nebylo. Jinak super kniha a mužů doporučit.

Luskal
21.06.2023 3 z 5

Musím říct, ze mi trvalo docela dlouho se začíst a první díl se mi líbil mnohem víc. Kniha je ale napsána dobře, napínavě, jen mi teď něco nesedělo a sama nevím, co to bylo.

Knižní střípky
24.05.2023 5 z 5

Alešových knih, byť nejsem cílovka, si cením velice vysoko. A nejinak je tomu u této novinky. Zase výborný YA thriller, o kterém si myslím, že může oslovit i starší čtenáře, ideálně rodiče dospívajících dětí - naše rodina je toho zářným důkazem. Alešovy knihy miluje nejen má dcera, která jediná je teda cílovka, ale i já a naše babi.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

Michell421
21.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Přečteno jedním dechem, jako předchozí díl.
Trochu jsem doufala, že se Adam tátovi přizná k jeho záchvatům agrese a návalům vzteku. Ale nevadí. Četlo se dobře. :)

Adel.007
15.05.2023 4 z 5

Od Aleše Novotného me úplně baví knihy má čtivé a hltala jsem stránku za stránkou. Ale něco mi tam chybělo ale nevím co. Ale jinak musím fakt doporučit knihy všechny od něho.

blackoutzuzi
09.05.2023 4 z 5

Já už #youngadult téměř nečtu, ale když jde o knížku Aleše Novotného, tak tu výjimku ráda udělám! Jako vždy perfektně napsané, čtivé, napínavé, se skvěle vykresleným prostředím i postavami! První díl je pro mě ale stále nepřekonatelný :)
Tuhle sérii moc doporučuji - děj se odehrává v malém městečku, hlavní hrdinové jsou středoškoláci a řeší záhadné úmrtí..

Největší přednosti knih:
- autorův styl psaní, díky kterému se knihy taak moc dobře čtou!
- parádní ponurá atmosféra
- všechno do sebe zapadá a dává smysl.

dračice.
06.05.2023 5 z 5

Od autora knihy Aleše Novotného jsem četla všechny knihy co napsal a všechny splnili mé očekávání, ale Pamatuj na smrt jsem si oblíbila nejvíce, tak toto pokračování promně byla jasná volba a ani to nebylo zklamáním. Příběh se mi moc líbil a i přestože volně navazuje na první díl, tak se dá číst i samostatně. Když se do knihy začtete, tak vás chytne a nepustí dokud ji nedočtete, hlavně ten konec jsem nebyla schopná jen tak odložit a četla jsem dlouho do noci. Já si oba díly knihy určitě ráda zas někdy přečtu a mohu je vřele doporučit.

sezonni.ctenar
04.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Nešlo se odtrhnout, dokud jsem nedočetla, ostatně jako od všech ostatních autorových knih. Trochu mě štve, že ani v druhém díle jsem se nedověděla, čím vyhrožoval anonym Dominikovi Taubrovi, že na něj poví, pokud v lese nevyhrabe mrtvolu Sáry. Taky jsem tak trochu čekala, že se Mikuláš Levitan zjeví někde mezi hlavními hrdiny a on to byl spíš jen takový příběh navíc odehrávající se někde úplně jinde.

edith79
25.04.2023 5 z 5

Opět jedním dechem. Pokračování knihy Pamatuj na smrt se odehrává několik měsíců po dramatických událostech v městečku Tišiny a znovu se setkáváme s bratry Rajnerovými. Mladší Martin se těžko dostává z prožité hrůzy a je znovu na starším Adamovi, aby se postavil dalším děsům, které se začnou ve městě dít. Atmosféra prvního dílu se mi krásně vrátila, moc mě bavilo být v Adamově hlavě a znovu jsem byla napjatá i dojatá. Konečné rozuzlení bylo překvapivé a druhá linka knížky taky velmi zajímavá. Dobře strávený čas s výbornou knížkou.

Laerry
19.04.2023 5 z 5

Nebezpečně návykové čtení. Možná i lepší, nežli první díl.