Palác nebeských rozkoší

Palác nebeských rozkoší https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12490/bmid_palac-nebeskych-rozk-12490.jpg 4 27 11

Čína, rok 1899. Oslabená vládnoucí dynastie jen bezmocně přihlíží rostoucímu vlivu západních velmocí ve vlastní zemi. Vysoko v horách a lesích se však již ozývají hlasy odporu. Sucho a neúroda ženou rolníky do náruče tajného spolčení, které vyzývá k povstání. O ničem takovém mladá Angličanka Helena Delamerová zatím neví. Život v Číně je pro cizince především lov tygrů, večírky a společenská setkání. Na Helenu zde však čekají i jiná, nebezpečnější potěšení.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Historické romány

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Palace of Heavenly Pleasure , 2002


více info...

Přidat komentář

TaJeMa
25.06.2023 5 z 5

Krásná kniha, 730 stran jsem přečetla jedním dechem. Doporučuju si nejprve přečíst fakta o tomto období, o boxerském povstání, hodně to pomůže. Pak už jen budete nevěřícně kroutit hlavou, jaká to byla strašná doba. Rozhodně to není prvoplánově román rozdychněné anglické panny ( viz příspěvek níže), ale napínavý příběh, který se musí líbit.

Nenu
20.07.2019

Nenechte se odradit počtem stran knížky a vlastně i dalších dvou pokračování. Už dlouho jsem nemohla říct, že by mě něco bavilo tak moc jako tato trilogie. Je tam úplně všechno - intriky, boj o moc, zášť, romantika, historie, popis rozdílné kultury a náboženství, rozdíl mezi východní a západní filozofií, to vše zabaleno do příběhu. Autor do posledního využil svojí znalosti obou světů a skvěle postavil příběh, který se vyvíjí.


Finn69
06.10.2018 3 z 5

Na můj vkus bohužel příliš mnoho romantiky a málo historie, bylo to docela zklamání. Prostě, pokud se chcete něco bližšího dozvědět o boxerském povstání, najděte si jinou knihu.
Pokud vás zajímá romantický a dobrodružný příběh rozdychtěné anglické panny, která se dostala v nepravý čas na nepravé místo, vybrali jste si naopak správně.
Adam Williams v Číně žije, manželku má Číňanku, žili tam už jeho rodiče atd. a určitě o téhle zemi ví první poslední, já si ale, až budu příště chtít číst román z asijské historie, vezmu raději něco od Clavella.

AlenaF
04.12.2017

Kniha mě velice upoutala. Byla nabitá dějem tak, že jsem ji často musela zavřít, srovnat si to v hlavě, pak teprve pokračovat. Dozvěděla jsem se opět hodně zajímavého o událostech v Číně v letech 1899 a 1900 (boxerské povstání). Kniha velmi zajímavá, líbila se mi, čtivá, doporučuji.

Babo
27.07.2015 5 z 5

Tato knih je jako horská dráha.Pomalý rozjezd a potom už jen šílená rychlost , křik a zježené vlasy hrůzou. Bohužel mnohý už nevystoupí živý. Život v Číně nikdy nebyla žádná selanka , ani dokud se neobjevili cizinci. A co teprve když angličané a japonci začali rozehrávat své hry.
Ve všech knihách,které jsem kdy o Číně četla , mě fascinoval ten obrovský kontrast mezi laskavostí a naprosto bezbřehou krutostí.
Poetické názvy , kruté a nelidské popravy , brutalita vraždění.Ale také romantická láska mladé angličanky a tajemného Henryho Manerse.
To vše v tomto úžasném románu nedá čtenáři vydechnout. Tak jako z horské dráhy nemůžete za jízdy vystoupit, tak ani tuto knihu neodložíte , dokud neobrátíte na poslední stránku.

Vojslava
14.02.2015 5 z 5

Žádný román o tak zajímavé části čínské historie jsem nikdy nečetla - jen pár stručných knížek o křesťanských mučednících té doby a toho místa. Ale autor dokázal skloubit velmi reálně vytvořené postavy s historií, to se mi líbilo. A ačkoliv kniha zabírá dost prostoru v tašce a času na čtení, rozhodně to nebylo promarněné, kniha se mi líbila a zkusím od autora i něco jiného.

Dymond
03.11.2014 5 z 5

Na to, že tato kniha je velice obsáhlá a má více dějových linií tak se čte velice dobře... Helena Frances mě moc nenadchla, ale zato Fan I-mej se mi líbila...

valentýna
01.10.2013

Zpočátku se zdálo, že bude kniha zbytečně rozvláčná, ale cca po sto stranách se začal odvíjet hezký a čtivý příběh ze staré Číny.

backschratcher
15.08.2013 4 z 5

Kniha sa mi páčila, hoci niektoré pasáže boli príliš dlhé a možno i zbytočné. Napriek tomu autor dej postavil na zaujímavých postavách a román nenudí. Momentálne čítam voľné pokračovanie tejto trojdielnej ságy.

hanap
16.07.2013 2 z 5

Román Palác nebeských rozkoší je hrozně dlouhá kniha se spoustou zbytečných vět , které děj nikam neposouvají. Jinak námět ,příběhy lidí , historické souvislosti ,dobrý . Škoda , že si to autor po sobě nepřečetl. Já to přečetla celé a vracet se k této knize nebudu.

Pavo.Klima
19.06.2011 3 z 5

Dlouhý historický román z Číny... Rodinná mozaika osudů....

Štítky knihy

Čína 19. století sociální hnutí historické romány

Autorovy další knížky

Adam Williams
čínská, 1953
2005  76%Palác nebeských rozkoší
2006  81%Císařovy kosti
2009  91%Ocas draka

Kniha Palác nebeských rozkoší je v

Právě čtených2x
Přečtených37x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce19x
Chystám se číst21x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x