Padrino Krejčíř - Žralok

Padrino Krejčíř - Žralok https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/317191/bmid_padrino-krejcir-zralok-7IB-317191.jpg 4 127 9

Padrino Krejčíř série

< 3. díl

Kniha popisuje poslední fázi vyšetřování aktivit zločince Radovana Krejčíře v České republice, tedy od roku 2002 do roku 2005. Kniha vnáší jasno do mnoha kriminálních případů, které se tu v té době odehrály, včetně několika vražd a únosů. A přináší rekonstrukci útěku Krejčíře z vily plné policistů, po němž Krejčíř uprchl na Seychely. Kniha završuje vyprávění celého příběhu a doplňuje již vydané knihy Padrino Krejčíř s podtituly Afričan a Gangster, které vyšly v letech 2014 a 2015. Všechny tři tituly se staly námětem pro dvoudílný film Gangster KA.... celý text

Přidat komentář

Bohemians
22.08.2020 4 z 5

Posloucháno jako audiokniha, BEZ SPOILERŮ:

Velmi příjemný zážitek, mluvčí je autentický, i když v některých pasážích poznáte, že intonaci hlasu nezvládl a očividně se k textu nevrátil, aby chybu napravil. Nicméně obsahově skvělé "počtení" je až neuvěřitelné, jak může ČR v některých instancích fungovat, ovlivňovat se navzájem atd. Určitě se vrhnu do další knihy pana Kmenty, teď mě čeká Mrázek. :)

tonysojka
02.12.2019 5 z 5

Posloucháno jako audiokniha. Pro mě připomínka toho, jak skvěle se nám povedl převod státního majetku do soukromých, čistých rukou, aniž by jsme k tomu potřebovali nějaký právní rámec.
Perfektní přednes Rímského.


lukas9608
03.05.2019 3 z 5

Trochu nepřehledněší než první díl, hlavně vlivem detailního popisu složitých a zamotaných kauz a podvodů, přesto stále velice zajímavé čtení z českého mafiánského prostředí.

Vesmich
04.03.2019 5 z 5

Stanislav Kmenta málokdy vnese do mého života nějaký optimismus, přesto vyhledávám jak jeho texty knižní, tak ty časopisecké. Detailní popisy života na Vystrkově (na břehu Orlické vodní nádrže) , mě zajímaly obzvlášť, neboť dění v bývalém komunistickém Ráji vždycky silně ovlivňovalo život okolních obcí, což je i ta moje. Kauzy, které J.K. vypráví jsou vždycky srozumitelné, zapadající do sebe a i na základě jeho líčení se každému, kdo vědět chce, celý ten pavouk a spletenec vztahů docela přehledně zobrazí na sítnici.

Burák
15.07.2018 4 z 5

Do téhle knihy jsem se pustila hned po přečetní prvního dílu Gangster. Ani ne tak proto, že by šlo o natolik čtivou záležitost, jako spíše, že celá ta kauza je tak komplikovaná, že jsem z toho jen po té první knize moc moudrá nebyla.

V doplňující knize Žralok Jaroslav Kmenta znovu rozplétá Krejčířův případ, znovu bez emocí fakticky popisuje a vysvětluje jednotlivé události a opravdu se snaží, aby se čtenář v případu orientoval.

I když Žralok obsahuje dost informací z prvního dílu, já se rozhodně nenudila. Naopak tady opakování některých (zásadních) informací nebylo vůbec na škodu. Tahle kniha je ale kromě toho opravdu nabitá novými informacemi, které celou situaci okolo Radovana Krejčíře zpřehledňují a osvětlují.

Navíc tento díl těží z toho, že se k případu vrací po několika letech a je tak možné lépe bilancovat a zhodnotit jak a proč se jednotlivé kauzy (ne)vyřešily.

Na Afričana se vrhnu co nevidět.

ecila13
04.12.2017 4 z 5

Akce Celník je masakr. Natisknout 5 mld, nechat je zabavit celnicí, sám je ukrást a chtít po státu náhradu škody. To už nemyslel vážně, že mu to projde, že ne.

Phantasma
21.04.2017 4 z 5

Oceňuji práci pana Kmenty a jeho vyčerpávající informace. Ale měl bych jedno ALE ..... tento díl přináší hlavně detailnější informace o kauzách zmíněných v Gangsterovi, ALE člověk aby se v tom vyznal. Mám pocit, že některým skutečnostem je věnováno až zbytečně moc stránek a člověk pak po dočtení zjistí, že si z toho vlastně stejně nic nepamatuje, protože pochopit některé skutečnosti dá opravdu zabrat. Není lehké se vyznat v těch mnoha směnkách, bílých koní a nastrčených společností. Není to vina autora, to vůbec netvrdím, jen si myslím, že některé skutečnosti se daly popsat mnohem jednodušeji. Oproti Gangsterovi tedy musím jednu hvězdu ubrat.

Ali_xy
03.04.2017 5 z 5

Skvělá kniha, sic zarážející, jaké poměry zde panovaly (a jistě stále panují), ale je dobré, že se o tom mluví. Pan Kmenta opět nezklamal.

pobijecmuch
30.12.2016 5 z 5

Završení trilogie o Krejčířovi a to z pohledu policie. Některé věci byly uveřejněny už v předchozích dílech, ale zde je Kmenta podrobně rozepisuje, tak jak je vyšetřovala policie. Nově zde narazíte třeba na jméno Babiš a jeho činnost před tím, než aktivně vstoupil do politiky.

Kniha Padrino Krejčíř - Žralok je v

Právě čtených6x
Přečtených181x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených3x
Knihotéce78x
Chystám se číst29x
Chci si koupit15x
dalších seznamech2x