Padesátka

Padesátka https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/323515/bmid_padesatka-aBU-323515.jpg 3 16 7

Opravdovým kořením Krkonoš jsou místní horalé – lyžařka s jednou nohou, rolbař, jenž na Tři krále nepije, legendární lovec žen ozdobený neplodností, barman se zálibou ve věštění. A také Pavka, nejstarší žijící člen tradiční běžkařské rodiny Bulánů, který nechal svého syna Juru porodit na Sněžce ve vysoké nadmořské výšce, aby se rychleji okysličoval. Jenže jeho syn mu dělá starosti, místo běžkování totiž nahání úplně jiné padesátky. Je závislý na svádění zralých žen, jimž vyhání mráz z duší. Na závod, který Jura asi znovu nedokončí, přijíždí se svou matkou Jan Hilský a vedle skvělého času má i jeden osobní cíl. Za jeho splněním se vydává do zasněženého světa horských chat, kde spustí lavinu událostí a vzpomínek a taky se naučí, jak se proflusává mlha.... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká

Vydáno: ekniha , Jota
více info...

Přidat komentář

Hermiona419
15.12.2021 2 z 5

Takové nemastné, neslané, nedočteno.

katushah
12.12.2021 3 z 5

Film je lepší, tady ten humor je až moc trapnej.


Daduška
30.03.2020 3 z 5

Bála jsem se, že to bude horší, četlo se to ale docela dobře a nakonec jsem byla napnutá, jak to celé dopadne. Je to taková maličkost, kterou když minete, nic se nestane, ale neublíží vám, když si ji přečtete. Některé části byly dost drsné, asi to mělo být vtipné, ale pro mě už to někdy bylo za hranou. Je to takový druh humoru, ze kterého je někdo nadšený a někomu přijde trapný. To si musí každý posoudit sám.

Sabina335
08.02.2020 3 z 5

celkem prijemna ceska oddychovka, ktera odpovida filmu, ktery se mi take velmi libi. precteno za jedno sobotni odpoledne.

Filatov
24.01.2020 3 z 5

Prvně jsem viděl film a nyní přečetl knihu. Obojí je průměrná jednorázová oddechovka hodící se k zimnímu období. Děj se převážně točí kolem sexuálních zkušeností. Kdo viděl film, tak ví o co v knize běží. Název knihy i filmu je dvojsmyslný.

lenkaabooks
30.07.2019 3 z 5

Nejprve jsem viděla film a hned nato přečetla knihu, což byl přesný scénář filmu. Oboje na víc jak tři hvězdičky nemá. Taková česká nenáročná oddychovka s pár vtipnými momenty.

Blaufik
29.11.2016 3 z 5

Celkově bych tento počin zhodnotila jako průměr, čekala jsem přeci jen něco trochu jiného. Avšak i tak jsem se docela pobavila a kniha mě určitě nalákala na film, na který se budu muset v brzké době podívat.