Padesát zvířat, která změnila běh dějin

Padesát zvířat, která změnila běh dějin https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/286608/bmid_padesat-zvirat-ktera-zmenila-beh-de-Xjw-286608.jpg 5 6 2

Seznamte se s úžasnými příběhy velkých i malých živočichů, kteří sehráli v evoluci lidstva významnou roli. Kromě jiného se dozvíte, že nebýt koní, Mongolům by se zřejmě nepodařilo pokořit tak rozsáhlá území a že bourec morušový zásoboval textilní průmysl po dobu alespoň 5500 let a spustil obchod mezi Čínou a Evropou. Zdánlivě bezvýznamní tvorové jako komár nebo veš, či jednoznačně užitečné druhy jako tur domácí, ovce či osel, bez všech těchto zvířat by lidské dějiny nabraly zcela jiný směr.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Reader's Digest Výběr (ČR)
Originální název:

Fifty Animals that Changed the Course of History


více info...

Přidat komentář

knihyKeMne
26.10.2022 5 z 5

Tuhle knížku jsem dlouho sháněla, protože mě zaujal její název, nakonec jsem se k ní dostala přes bazar. Je škoda, že k ní nemá přístup víc lidí, protože je velmi zajímavá a jistě by se s ní nenudili ani dětští čtenáři. Každému zvířeti je věnována cca čtyřstrana, a kromě běžných informací se dozvíme i řadu zajímavostí týkajících se tématu. Až mě překvapilo, co všechno jsem dosud nevěděla. Překladatel mě zmátl zařazením českých reálií do překladu, knížku to dělalo čtivější a takovou jakoby "naši". Se mi ani nechtělo věřit, že je ze zahraničí.

IHT
01.11.2020 5 z 5

Velmi prijemne pocteni. I kdyz jsem zoolog, s chuti jsem si knihu procetl a o nekterych mene beznych zviratech se i poucil (napriklad ryby).
Kniha je moc pekne sestavena, druhy dobre vybrany, pekny obrazovy doprovod, ctive texty, jen jedina drobnost, ktera mi prisla nevhodna - druhy jsou razeny abecedne, podle jejich vedeckych (= "latinskych") nazvu... To je v pohode v anglictine, ktera nema unifikovane narodni nazvy (my je jako jedni z mala diky bratrim Preslum mame!), v cestine to je ale rusive. Za vhodnejsi bych povazoval preradit druhy dle ceskych jmen... (ale preklad je dobry!).


Štítky knihy

evoluce zvířata, fauna

Autorovy další knížky

2011  64%Podvody, ktoré hýbali dejinami
2013  90%Padesát zvířat, která změnila běh dějin
2009  92%Řecko v roce 415 př.n.l.
2012  85%Predpovede, ktoré nevyšli
2023  80%Magické symboly

Kniha Padesát zvířat, která změnila běh dějin je v

Právě čtených1x
Přečtených5x
Knihotéce4x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x