Padesát odstínů temnoty

Padesát odstínů temnoty https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330585/bmid_padesat-odstinu-temnoty-S0v-330585.jpg 3 4963 658

Poté co Anastasia Steeleová na vlastní kůži pocítí, jak temná jsou tajemství Christiana Greye, opouští ho. Přese vše, co se mezi nimi stalo, na něj stále nemůže zapomenout. Když jí tedy Christian předloží novou smlouvu, nemůže odolat a vrací se k muži, kterého miluje. Postupně odhaluje všechna tajemství a zjišťuje, že jeho padesát odstínů šedi je temnějších, než si kdy dovedla představit. A zatímco Christian bojuje se svými démony, Ana musí učinit nejdůležitější rozhodnutí ve svém životě…... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Fifty Shades Darker , 2011


více info...

Přidat komentář

Evkaha
09.04.2024 4 z 5

Po opětovném přečtení (bude to těch 10 let) mi znova druhý díl přijde rozhodně lepší než první. Postavy se "uklidní" a vycházejí na povrch tajemství. Hurá na trojku, ta byla nejlepší ;)

ctenarMarLnYI
08.04.2024 5 z 5

Viděla jsem nejdříve film ale nějak mě nezaujal. Tak jsem šla do knihy a musím říci že super. Nebylo to jen o sexu ale byl tam ten potřebný příběh. Moc se mi to líbilo.


Michelle13
01.04.2024 5 z 5

Máme tu fascinující pokračování slavné série, které mě opět udrželo v napětí, ale překvapilo svou hloubkou a vývojem postav. Po rozloučení s Christianem začíná Ana novou kapitolu svého života, která je plná výzev a překvapení.

Autorova schopnost detailně vykreslit emoce a vnitřní konflikty postav je úžasná. Vidíme, jak se Christian a Ana vyrovnávají s překážkami, které se mezi ně postavily, a jak se jejich vztah postupně prohlubuje a mění. Je osvěžující vidět, jak oba postupně nacházejí nové aspekty své osobnosti a jak se učí důvěřovat jeden druhému.

Navíc je kniha plná nečekaných otoček a odhalení, které vás udrží v neustálém napětí. Příběh Christianova tragického dětství nás vtahuje do jeho minulosti a pomáhá nám lépe porozumět jeho složitému charakteru.

Co se týče erotiky, autorka se opět dokázala překonat. Erotické scény jsou vášnivé a smyslné, ale tentokrat jsou prostoupeny větší něhou a romantikou, což přidává jejich vztahu nový rozměr.

Celkově mohu říci, že je to skvělé pokračování, které vás nezklame. Doporučuji tuto knihu a nejlépe celou sérii všem, kdo hledá smyslné a dojemné čtení plné intrik, vášně a romantiky. U tohoto příběhu si rozhodně odpočinete. Čte se to velice dobře.

sloncekhk
20.03.2024 5 z 5

Krásná oddychová kniha, při které člověk nemusí přemýšlet

monika0181
18.02.2024 4 z 5

S Christiana se nám stává romantik.
Ale ani to nic nemění na tom, že emoce teda z knihy opravdu netryskají.
Kniha je čtivá, příběh jsem zhltla velmi rychle.
Ale jak jsem psala již u prvního dílu. Spíš mě zaujala psychologie vztahu než ta erotická část. Ta za mě v dnešní době není moc objevná. Ve své době to bylo asi šokující a kontroverzní zpracování.
Bohužel vnímám stejné chyby jako u prvního dílu. Jakákoli zápletka je vyřešena rychle, bez hloubky, vyjasnění.
Autorka chtěla šokovat sexuálními scénami a zbytku se moc nevěnovala.
Jdu na třetí díl.

Nelasp
03.09.2023 3 z 5

Druhý díl série se trochu rozjel co se týče příběhu, ale nic to nemění na tom, že se jedná o ukázku toho, jak by vztah fungovat neměl. Kniha se četla dobře, ale opravdu se nejedná o něco převratného

kklepkaa
07.06.2023 1 z 5

Ještě o level níže než první díl, ale stále je to celkem čtivé. Popisy sexu člověka už vyloženě nudí.

Tamirai
16.04.2023 4 z 5

Ja mám túto sériu rada. Mám rada Anu a tú lásku medzi hrdinami, ja som romantická duša a asi som si tam našla to milé a pekné a beriem to ako oddychový príbeh. Táto druhá časť sa mi páčila ešte viac ako prvá a bola aj kus napínavá. A už sa tu viac riešil vzťah ako dáke zmluvy, to bolo fajn.

mia.com
15.01.2023 3 z 5

Co si budem, žádné literární veledílo to není. Je to ve své době něco nového, co tu ještě nebylo. Já jsem se začetla do prvního dílu, v půlce mě přestal bavit a vrátil jsem se k němu asi po roce, kdy jsem zhltla celou sérii. Jako je to čtivé, ale fakt blbina. Sexuální scény už jsou pak na jedno brdo a nezajímavé.

Eva_Skala99
16.11.2022 5 z 5

Srdeční záležitost. Není to čtení pro každého. Ale kdo má rád román se sexuální tématikou, tak se zde určitě najde. Doporučuji!!

Hakate
28.08.2022 3 z 5

Sérii jsem četla ještě před tím, než vznikl film a ta hysterie ohledně této série. A i když jsem cílovou skupinou, mě osobně tato série příliš neoslovila. 2. Díl mě již tolik nebavil.

Kukinka1981
29.07.2022 4 z 5

Samotný příběh se mi moc líbí. Jako pohádka Kráska a zvíře pro dospělé. Ale souhlasím s ostatními čtenáři, že kniha je napsaná zbytečně zdlouhavě a s často se opakujícími frázemi. I tak mám na nočním stolku připravený třetí díl a hořím nedočkavostí, co v něm Anastasii a Christiana čeká.

skippingrope
05.07.2022 5 z 5

kniha se mi líbila ještě více než 1.díl

-knihomolka-
15.06.2022 1 z 5

Nemohu zvolit jiná slova, než u předchozí recenze prvního dílu. Takže jen ve zkratce - slátanina pro puberťáky.

georginaa
08.06.2022 5 z 5

Ani druhý díl nijak nevybočil, stejné fráze, stejný sex i když z více divokého to přešlo do romantického. Christian poznává i jinou svou stránku, že je schopen i milovat jinak, než byl zvyklý. Začíná se bláznivě zamilovávat a neví co si s touto emocí počít. Jako příběh to je pěkný, ale na knihu i docela zdlouhavý. Stačilo by o něco méně stránek a bylo by to super.

Péťa Z.
19.05.2022 4 z 5

Já jsem si dvojku přečetla a docela jsem se bavila. Mám stále stejné výhrady ke stylu psaní, ale jako oddychovka to svůj účel splnilo. :-) Už je to spoustu let, třeba bych na to dneska nahlížela jinak, ale hodnotím tehdejší dojem z příběhu. ;-)

RonnieSmithx
28.12.2021 3 z 5

Má vnitřní bohyně škemrá, abych tuhle literární sérii přestala číst, ale když už jsem něco začala, tak to dokončím. Můj názor se od prvního dílu nějak razantně nezměnil, ale je to hrozně zdlouhavé a nudné. Když neřeší sračky, tak jdou „zvrhle šukat" nebo se „vanilkovsky milovat" a jo, o tom ta knížka je, ale chápeme se. Neděje se tam nic zajímavého a kdy už se něco stane, tak je to nějaká fantazmagorie. Super.

Petra-1
27.11.2021 odpad!

Dlouho jsem se rozmýšlela, jestli vůbec napsat komentář, a tím přiznat, že jsem po té hrůze prvního dílu četla i druhý.
Ale fajn, v zájmu zachování normálně uvažující další generace.. Byla jsem zvědavá, jestli někdo může vyblít ještě něco horšího. Světe div se... Může.

Julia284
23.08.2021 5 z 5

Kniha mi přišla o trochu lepší než první díl, protože tam bylo více té klasické romantiky.
Autor píše velmi čtivě, a proto vám těch 600 stran uteče jako voda.
Určitě si přečtu i další díl.

veverkaVv
26.06.2021 1 z 5

Kniha mě nenadchla. Nejsem na tento druh literatury. Dokonce považuji čas strávený čtením za ztracený.