Pád Rudolfa II.

Pád Rudolfa II. https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/365958/bmid_pad-rudolfa-ii-FeH-365958.JPG 4 31 3

Josef Janáček sleduje Rudolfův život, jeho vládu i jeho vztah k umění a tajemným vědám. Poutavě vypráví příběh cisaře, který se tak zasloužil o rozvoj umění i Prahy.

Přidat komentář

Hall3006
31.12.2020 5 z 5

Kniha plná zajímavých informací a souvislostí, které čtivou formou čtenáře zavede na dvůr Rudolfa II a v mnohých vyvolá zájem o tuto dobu a k dalším titulům, což pro úsporný formát byl zřejmě hlavní účel této útlé knížky. Pro ty, které odrazují tlusté encyklopedie plné suchých dat, výborná volba.

newtory
07.02.2017 4 z 5

Výborný zdroj informácií o znova sa rozhárajúcom konflikte katolíkov a protestantov v období po porážke husitského hnutia a pred Bielou Horou. Plastický obraz vzťahov medzi stredoeurópskymi a španielskymi Habsburgovcami, aj atmosfére renesančnej Prahy za Rudolfa II, sprostredkovaný veľmi príjemne "čitateľným" jazykom.
Kniha má len jednu "chybičku krásy" a síce, ak máte možnosť zaobstarať si nasledujúci titul identického autora:
http://www.databazeknih.cz/knihy/rudolf-ii-a-jeho-doba-80327
tak tento je zbytočný (starší titul popri tom novšom pôsobí, ako kompilát) pretože je len rozšírenou a prepracovanou verziou tohto titulu, dokonca aj názvy kapitol sa prekrývajú.
Na záver len dodám, že ono rozšírené (rozsahom takmer raz toľko) vydanie je oveľa výpravnejšie aj čo sa týka ilustrácii a vôbec celkovej úpravy.
P.S. To je jediný dôvod, prečo nehodnotím plným počtom hviezd.


Renegát
28.10.2013 5 z 5

Doporučuji pro zájemce o tuto dobu. Janáček je čtivý, informačně bohatý, takže, kdo chce získat syntézu pozdní rudolfínské doby, má tady šanci. Ale zdůrazňuji - není to žádný román, ale čtivá faktografie!