Pád noci

Pád noci https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233301/mid_pad-noci-1KC-233301.jpg 4 140 34

Pád noci série

1. díl >

Rachel Adamsová unikla před dvanácti lety ze spárů sériového vraha. Traumatický zážitek ji natolik poznamenal, že se rozhodla soustředit jen na svou kariéru. Ta se však nevyvíjí očekávaným směrem. Rachel tedy využije pracovní nabídku svého přítele Charlieho Parkera a odjíždí do Kanady, kde si konečně přiznává, co k Charliemu cítí. Jejich láska ji osvobozuje od minulosti a naplňuje ji štěstím, které dosud nepoznala. Krátce poté jí však někdo začne usilovat o život. Někdo, kdo ji velmi dobře zná a kdo se neštítí použít jakékoli prostředky k tomu, aby mu patřila. Kolo zběsilých událostí se roztáčí a Rachel si musí vybrat, komu uvěří. Bude to agentka FBI, která Charlieho označila jako podezřelého, nebo temný přízrak s rudýma očima, jenž už jí jednou zasáhl do osudu? Rachel ví jediné – konec je nablízku a ona musí udělat všechno pro to, aby zachránila nejen svou duši…... celý text

Žánr:
Pro ženy , Thrillery , Fantasy

Vydáno: , Čas
více info...

Přidat komentář

MAU256
07.07.2023 4 z 5

Kniha má málo stránek, takže to bylo rychlé čtení. Bylo to čtivé, s troškou romantiky, troškou paranormálna, nějaká mrtvolka a zápletka s FBI. Ale co ten konec? Samozřejmě jsem si myslela, že to mezi Charliem a Rachel dopadne úplně jinak, takže mi nezbývá nic jiného, než si přečíst i druhý díl.

Inka8
20.05.2023 3 z 5

Nevěděla jsem, jaký žánr je tato kniha. Četla jsem jiné od autora a ty se mi líbily. Tato byla velmi napínavá a čtivá. Nečtu fantasy literaturu, ale tahle se mi líbila a už mám připraveno pokračování Před soumrakem


vladka16
13.05.2023 5 z 5

Pád noci. - Opravdu na to padla celá moje noc.(skoro) Prostě jsem se nemohla odtrhnout. Myslela jsem, že to bude taková zamilovaná limonádička a ono to bylo napínavé jako kšandy. Trošku něco jiného, než jsem si původně myslela, ale bylo to fajn.

evineckY
10.04.2023 4 z 5

Kniha je skvělá a chvilkama mi připomínala (nevím proč) Akta X :-)
No a samozřejmě jsem se nakonec rozbrečela jak želva.
Určitě si přečtu pokračování :-)

Petra38
31.03.2021 4 z 5

Nevedela jsem co cekat. Musim rict,ze kniha dokazala udrzet pozornost na jednicku. Absulotne jsem nepredpokladala jak se dej vyvine. Cot se mi dloiho nestalo a to u me kniuku dost vyzdvyhuje...

retrivr
31.05.2020 3 z 5

Čekala jsem víc. Děj byl takový těžkopádný, ale konec byl originální oproti jinému romantickému čtení.

ElikaS
29.05.2020 4 z 5

Knížka mě překvapila. Očekávala jsem klasickou romanci zahalenou do tajemného hávu a ona tam nakonec bylo toho tajemna více než romantiky. Knížka byla originální a strhla mě.

Amitiel76
15.09.2019 3 z 5

Tak od této knihy jsem vlastně nevěděla, co očekávat. Na autora jsem narazila náhodně na netu, a knížku si přinesla domů z knihovny. Dílko od českého spisovatele, mě opravdu zajímalo.....
No, ale teď mám docela problém, jak knihu zhodnotit. Já totiž ani nevím, do jaké žánrové škatulky ji strčit... Paranormální romance, fantasy thriller, říznutý detektivkou?
Ale já mám pocit, že se v tomto případě nepovedlo ani jedno. Je mi líto.....
Příběh mě nezaujal a nebavil. Začátek vypadal opravdu slibně. Zvlášť první tři stránky. A pak se to nějak zvrtlo...Konec otevřený, tak že je jasné, že se bude nalepovat pokračování.
Ale po něm se již rozhodně shánět nebudu.
Hodnotím třemi hvězdami, protože dvě dávám už úplným slátaninám. Tak že za tři :-))

Sarajana
13.05.2019 5 z 5

naprosto dokonalý příběh, kniha se mi líbila do poslední chvíle jsem si nedokázala představit, jak příběh skončí

martinagrafova
25.03.2019 5 z 5

Byť úplně nevím kam žánrově Pád noci zařadit, dávám mu *****. Knihu jsem zhltla během pár hodin a byla jsem nadšená. Zpočátku to tedy byla spíše červená knihovna, ale potom děj nabral spád, trošku (ne moc) se zamotal a kniha se četla skoro sama. Obě hlavní postavy mi sedly hned od začátku a chystám se na druhý díl.

Pedruska01
09.12.2018 4 z 5

Kniha se poměrně dobře četla a rychle, což mě mile překvapilo. Původně jsem si ji vzala s úmyslem zabít pár hodin času. I přes anotaci, která mi prozradila, že tam bude trochu fantas prvků, jsem se zažrala naopak do toho opravdicky reálného příběhu, až jsem si postupem času říkala, zda tam vůbec něco nadpřirozeného bude. Musím uznat, že mě to bavilo - romantická a pak detektivní složka. Naopak, ačkoliv jsem to věděla, tak mě kapku nebavila/neoslovila/nelíbila ta část s těmi přízraky. Trochu se asi ptám, zda to tam muselo být. Zda to ten potenciál nezabilo. Však nestalo by se zase to, co jsem se dočetla, a přeci jenom musím přiznat, že to taky docela dobře zamíchalo kartami.
Každopádně hlavní hrdinku Rachel jsem si v celku zalíbila, nemám proti ní výtku. Její přítel Charlie, ten byl samozřejmě velmi sympatickým a nebudu lhát, když řeknu, že jsem si ho zamilovala. Hrozně se mi líbilo, jak moc k Rachel cítil, co pro ni dělal, jak to dokazoval, jak se k ní nádherně choval. Proto závěr knihy mě naprosto roztrhal na kusy - to jako vážně, sakra?!
Jako opravdu po zaklapnutí tohoto dílu, jsem měla chuť autora probodnout a zároveň zalitovala, proč rovnou nemůžu skočit po druhém pokračování. Ale já se k němu dostanu! :D Za mě mohu doporučit, není to špatná kniha, jen ten fantas prvek je pro mě malou pihou na kráse, proto i takové hodnocení. :)

LenkaWal
14.11.2018 5 z 5

Jako jo. Na začátku příšerný slaďák, pak se to rozjelo. Nejdřív to bylo za tři, pak za čtyři, ale nakonec dávám pět. Protože uznávám, že celkově to špatné nebylo. Nenáročná jednohubka u které se člověk odreaguje. A hned jdu na druhý díl.

KnihomolkaYulča
28.10.2018 5 z 5

Nejvíc top top top kniha. Nejlepší a kdo ji četl a nelíbila se vám jste blázni je to úžasná knížka a řádí se mezi mé nejoblíbenější knihy. Autor má ohromný talent.

Ninde
21.01.2018 5 z 5

Kniha se mi líbila ze ze začátku jsem myslela že jeto nějaký velký román,ale na konec to bylo úplně něco jiného.Ke konci knihy jsem začala slzet a také my to připomínalo film R.I.P.D. – Útvar Rozhodně Neživých Agentů,jinak dobré až na tem konec ten mohl dopadnou jinak. Za mě pět

TerezaMondeková
19.11.2017 2 z 5

Vůbec nevím, co mám napsat. Je to zajímavá myšlenka na příběh, ale kniha mě nějak extra nebavila. Spíš jsem se nudila, ale ten konec mi přišel dost smutný. Podle mě to mělo dopadnout jinak, ale zase, jestli bude druhý díl, tak je to v pořádku, ale nevím, jestli do druhého dílu půjdu.

Kacule88
15.10.2017 3 z 5

Kniha byla dobrá,četla se dobře,ale nevím jestli bych si ji přečetla,kdybych věděla,že to bude s takovou zápletkou,jaká tam byla.

Mellisek
18.09.2017 3 z 5

No, trochu mě chvilku mátla anotace - pak mě zmátly komentáře a ve finále samotná kniha. Kniha byla velmi čtivá bezproblémové pasáže a četla se rychle. Já moc vypravěče nemusím takže klobouk dole, že tohodle jsem zvládnula.
Musím uznat, že příběh není špatný , ale NUDA do samotné zápletky s krabičkou před domem. A trochu mě srazil konec. Ano konec byl vyřešený, ale poslední věty nemuseli být tak otevřené.

Atanone
21.06.2017 3 z 5

Já naivka ! Myslela jsem si,že jdu číst krimi. Nakonec jsem začala mít pocit,že se autor nějak nedokázal rozhodnout,jaký žánr upřednostnit,tak do jedné knihy zkusil dostat všechno.Ale u nás se přece ví,jak to pak dopadá. Už Pejsek s Kočičkou přece dávali do dortu jen samé dobré věci .. Ok-takže:
Prolog fajn..zločin,krev a tak dále.
Prvních pár kapitol totální harlequinismus. Vše je úžasné. On je úžasný,ona je zmatená,on je zmatený,ona podléhá,sex je úžasný protože jsou oba úžasní....Začínám zvažovat že z nedostatku nějaké rozumné akce pověřím sama sebe úkolem zjistit K*D*O* skutečně je Alexander Stainforth alias David Kaps..či naopak .Není to ve skutečnosti spisovatelka milostných románů? ALE POZOR něco se začíná dít,příběh se otáčí na krimi.. a pak ještě jedna otočka a jsem v duchařském příběhu. Připadá vám to napínavé? Mně taky. Pokud nic jiného,dokázal mě autor alespoň překvapit a až do harlekýnského závěru jsem se docela bavila. Vzhledem k tomu,že toto je první díl série,mám čas se zamyslet,jestli dám šanci druhému,až se k němu dostanu.

Naglice
18.04.2017 5 z 5

Perfektní kniha. Byla to první kniha, kterou jsem od tohoto autora četla.
Kniha byla super zajímavá, napínavá. Četla se sama jedním dechem. Závěr jsem obrečela.

andyval
21.02.2017 3 z 5

MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!
Z této knihy jsem poněkud rozpačitá. Na začátku se to vyvíjelo romanticky, teda autor se o to aspoň snažil, ale já jsem celou dobu nemohla uvěřit, že všechno šlo takhle hladce a jednoduše. Když na přišla dívčí hlava a FBI, už jsem si říkala, že se začne konečně něco pořádného dít, protože vše směřovalo k tomu, že Charlie je vrah a já byla upřímně zvědavá, jak se vše bude vyvíjet dál. Bohužel, když se do příběhu přimotaly přízraky, lovci duší - nebo jak jim chcete říkat, tak mě to poměrně odradilo od čtení, protože jsem si opravdu přála něco jiného, ale má přání nebyla vyslyšena. Co musím pochválit, tak to je konec, který mě skoro dohnal k slzám a to se moc často nestává.
Celkem to tedy vidím na 3*.

Autorovy další knížky

Alexander Stainforth (p)
česká, 1982
2019  77%Boss
2015  70%Pád noci
2020  77%V zajetí vášně
2019  72%Kráska a netvor
2018  71%Ďáblova nevěsta

Kniha Pád noci je v

Přečtených177x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených6x
Knihotéce167x
Chystám se číst110x
Chci si koupit18x
dalších seznamech3x