Pád do ticha

Pád do ticha https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464547/bmid_pad-do-ticha-dQY-464547.jpg 4 14 5

Malo to byť exotické dobrodružstvo uprostred nádhernej divokej prírody. Zámena účastníkov však spustila lavínu udalostí, ktorá z nevinného výletu nakoniec urobila boj o prežitie. Všetci chcú prežiť, aj keď to znamená, že niekto iný musí zomrieť. Tereza sa odrazu ocitá uprostred nehostinnej divočiny a veľmi rýchlo zistí, že rozhodnutie, komu veriť, sa robí veľmi ťažko, keď od toho závisí jej ďalší osud. Čo na tom výlete v skutočnosti robí neprístupný Tomáš? Bude nakoniec on jej záhubou? Chcela som sa za ním ešte raz načiahnuť, ale pocítila som len prudké trhnutie mojich nôh a o sekundu som už ležala bezmocne uväznená pod jeho telom. „Nechaj ma," pokúsila som sa trucovito vykrútiť, ale nemala som pri ňom žiadnu šancu. Vzdor ma prešiel v okamihu, keď mi o krk oprel ostrú čepeľ, ktorou som sa pred chvíľou chcela brániť. „Pohni sa," vyzval ma potichu. Z tónu jeho hlasu by som odprisahala, že si praje, aby som to urobila a on by mohol uskutočniť svoju hrozbu. Stuhla som pod ním, a dokonca som zadržala dych, obávajúc sa, že mi pri výdychu ostrý hrot prereže pokožku. A nielen to… „Varoval som ťa. Stačí silnejšie pritlačiť…" Pocítila som, ako to urobil. Neprerezal mi kožu, ale vedela som, že stačí malé zachvenie sa a zmení sa to.... celý text

Přidat komentář

TerkinKnižnySve
07.11.2023 5 z 5

Musím povedať, že tak ako som sa nasmiala na tejto knihe tak to už dlho nebolo.

Trefne sarkastické poznámky v tých najhorších situáciách , ľahká erotika v tých úplne najhorších situáciách a z riadneho thrilleru sa stala tragická komédia, ktorá veľmi krásne nadlahčila celý dej.

Veľmi sa mi kniha páčila, zápletka výborná, temné časti by taky šli , síce vysvetlenie bolo troška divné brala by som iné aspoň raz by ma pri knihe riadne zamrazilo.

Celkovo však knihu hodnotim za veľmi dobrú a veľmi sa mi páčila

Kiksi007
05.11.2023 5 z 5

Recenze na mou desátou štafetu
Knížka vypráví o Tereze a Tomášovi. Tereza a její přítel Stano se chystají i se svými přáteli do džungle. Na výpravu jede i Jana která je holka do větru a musí sebou vzít i nevlastního bratra Tomáše který má dát na ní pozor. Jednou v noci je Tereza svědkem něčeho co by nejraději neviděla a vymazala z paměti. Běží černo nocí s baterkou v ruce a najednou spadne do rokliny. Další den jí jdou hledat Tomáš, Stano a jeho kamarádi. Terezu jde zachránit Tomáš a naštěstí žije jenomže nemůžou hned tak vylézt a domluvili se na jiné místo. Jenomže v táboře se stalo něco divného mezi tím co tam Tereza a Tomáš nebyli. Zmizela Jana a Tomáše chtěli zabít a Tereza pochopila, že její bývalý přítel Stano a jeho kamarádi jsou úplně jiní lidé než si myslela. Terezu budou chtít také zabít a tak s Tomášem budou muset bojovat o přežití a zároveň se dozvědět co se stalo s Janou. Pokud Vás příběh zaujal a chcete se dozvědět jak to dopadlo neváhejte si knížku přečíst
Knížku jsem přímo hltala a ten humor v takéto situaci byl skvělý skoro každou stránku jsem umírala smíchy tahle knížka předčila mé očekávání a vřele jí doporučuji
Za štafetu děkuji holkám @madame_mischel a @madamme.de.ludrigova že jsem si knížku mohla přečíst
A velké díky patří paní spisovatelce @martinajakubovaspisovatelka že napsala tak napínavý a zároveň humorný příběh
#polrocnavyzva
#stafetovyzavislak


kramlinka88
27.10.2023 5 z 5

Tohle byla má první knížka, kterou jsem četla ve slovenském jazyce. Myslela jsem, že mi to bude dělat potíže, že budu číst pomaleji... naštěstí se nic z toho nepotvrdilo a já jsem knížku slupla jako malinu :-)

Od děje jsem neměla žádné velké očekávání, většinou nečtu ani anotace, abych pak nebyla zklamaná, nečetla jsem ji ani v tomto případě :D

A musím říct, že mě kniha velmi mile překvapila :-) Ano zápletka v džungli asi měla své mouchy, občas mi jednání Stana a jeho kumpánů přišlo zvláštní, Terka mi taky párkrát lezla pěkně na nervy, ale když vezmu ten skvělý sarkastický humor a moc pěkně stupňované napětí, prostě jsem se poddala příběhu a jen četla a četla.

A to je přesně to, co já od knihy očekávám, aby mě vtáhla do děje takovým způsobem, že z něj nebudu chtít vystoupit, že prostě musím číst až do úplného konce, a to se tady Martině opravdu povedlo a já za to velmi děkuji :-)

Knihu bych určitě doporučila všem, kdo má rád sarkastický humor, napětí a taky trochu té erotiky :-D
Za mě opravdu velmi povedené :-)

lalela
31.08.2023 1 z 5

Moc jsem se na knížku těšila, podle recenzí měla být skvělá. Ale...zase to ale. Děj se mohl odehrávat kdekoliv, vůbec nemusel být v cizině, stačilo děj zasadit do Tater, třeba? Navíc v knížce byly samé pocity, pocity a domněnky. Proč mě nemá rád, má mě rád, proč to tak je a ne jinak, co by kdyby. Byla to laciná průměrná kniha, která měla roztahaný a rozvláčný děj. Prakticky o ničem. Už nikdy více.

narisa
08.03.2022 4 z 5

(SPOILER) Moje první kniha od této autorky a musím ji velice pochválit. Kniha byla napínavá, přečetla jsem ji na jeden zátah. Ve vyprávění se střídala hlavní hrdinka Tereza s Tomášem. Pohled Terezy byl mnohem častější, ale i tak jsem ráda, že jsme mohli nahlédnout i do Tomášovy mysli.
Začátek byl pozvolnější, ale jakmile se dostali hlavní postavy do pralesa, děj nabyl spád a napětí. Tereza byla ženská, jako každá jiná, která s takovou situací nemá žádné zkušenosti, a také to podle toho vypadalo. Když tedy pominu, jaké měla štěstí při pádech. Naštěstí tu byl Tomáš, který měl kopu zkušeností s problémy, které během příběhu vyvstaly. Bohužel konec příběhu byl takový pozvolný a natahovaný.
I tak moc zajímavé čtení, které doporučuji.

Autorovy další knížky

2022  89%Tajomný cudzinec
2017  84%Dotyky vášne
2018  96%P.S.: Hľadám chlapa
2021  80%Pád do ticha
2019  86%Líštička

Kniha Pád do ticha je v

Právě čtených1x
Přečtených19x
Knihotéce68x
Chystám se číst11x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x