Ofenzíva v Pacifiku

Ofenzíva v Pacifiku https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70087/bmid_ofenziva-v-pacifiku-HLq-70087.jpg 5 75 4

Pacifická sága série

< 3. díl >

Kniha přibližuje průběh velkých invazních operací v Tichomoří za 2. světové války. Třetí část ze série knih, které mapují historii námořních bojů v Pacifiku za druhé světové války. Boj o Papuánský poloostrov; Bitva v Bismarckově moři; Letadlové lodi proti Rabaulu; Útok na Novou Británii; Zelené a Admiralitné ostrovy 1. vydání... celý text

Přidat komentář

Inozuka
02.05.2021 5 z 5

V třetím díle Pacifické ságy nás Miloš Hubáček svým neopakovatelným stylem provede zlomovým rokem 1944, kdy se Spojencům podařilo prorazit japonské obranné linie v jižním Tichomoří. Charakterem operací se od námořních střetnutí přesouváme hlavně k obojživelným operacím obsazování klíčových ostrovů vyznačujících se značnou nadvládou Spojenců ve vzduchu i na moři. Oproti předchozím dvěma knihám je věnováno více pozornosti pozemním bojům, vše podáno neskutečně čtivě a se smyslem pro detail. Končíme obsazením Saipanu, Tinianu a Guamu, jejichž dobytí strhlo klapky z očí i těm nejzarytějším císařským militaristům a donutilo je podívat se realitě do tváře. Vítězství již nebylo možné, šlo jen o vybojování co nejlepších podmínek pro vyjednání míru ...

KAREL6725
16.02.2018 5 z 5

Přepadli jste Pearl Harbor , tak tady máte přes držku. Další kniha o bojích v Pacifiku od pana Hubáčka. Jen slova chvály a nadšení . Plný počet hvězd .


HTO
02.04.2013 5 z 5

Tuto knihu jsem jako jedinou z Hubáčkových knih nemohl dlouhá léta sehnat, takže když se mi ji konečně sehnat podařilo, přečetl jsem ji na posezení. Stálo mě to kouli z písemky z chemie, ale nikdy jsem toho nelitoval. Tak skvělá kniha to je. A když jsem ji pak tedy konečně sehnal, napsal jsem si do ní tužkou datum, abych věděl, kdy tahle legenda mého vnitřního vesmíru vplula do mé knihovny.

McGrinder
27.01.2012 5 z 5

A hrrr na ně!!! U Guadalcanalu jsme vyhráli, tož teď je dokopeme až do Japonska! Miloš Hubáček opět dokazuje, že i literatura faktu se dá psát velice chytlavým a zábavnným spůsobem. Doporučuji všem fandům tichomořské války.