Pacientky

Pacientky https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181079/pacientky-181079.jpg 4 27 9

Hlavní hrdinku Dagmar náhle rozbolí záda. Řeknete si, co je na tom? Kdo dnes nemá bolavá záda? Dáša, známá ilustrátorka dětských knih, potřebuje pracovat. Bolest jí však v kreslení brání, stupňuje se, stává se nesnesitelnou. Po konzultaci s neurologem dostává léky i injekce. Léčba zůstává bez efektu. Na příjem do nemocnice se dlouho čeká. Dáša nemá daleko k zoufalosti. Aby jejích peripetií nebylo málo, rozchází se s ní její dlouholetý přítel. Po řadě vyšetření na neurologické klinice verdikt lékařů zní: operace. Dáša se s novou skutečností nemůže smířit. Věří, že právě ji něco takového nemůže potkat. Dostává se do rodiny spolupacientek všech věkových kategorií. Nejen pohnuté osudy žen, ale i jejich závažné zdravotní potíže nutí Dášu přehodnotit stávající život a klást důležitost na věci, které až dosud považovala za samozřejmost a banalitu.... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká

Vydáno: , Akcent
více info...

Janča1532
Janča1532
17.08.2022 5 z 5

Hezká oddechová kniha.Příběh jak se říká ze života.Dagmar až když onemocněla,zjistila co je její přítel i když ženatý zač. Pak když vyslechla různé příběhy v nemocnici od žen,pochopila,že většina žen má trápení s kterým bojuje a tim dostává sílu bojovat s nemocí a se životem.

Radka1911
Radka1911
05.03.2020 3 z 5

Průměrný ženský příběh, neurazí, nenadchne.


Ann98
Ann98
27.02.2019 5 z 5

Na rozdíl od ostatních čtenářek považuji knihu za povedenou. Příběh padesátnice Dagmar, která po zkušenosti s nemocnou páteří přehodnocuje svůj život, se mi docela líbil. Ze začátku mi Dagmar sympatická nebyla, ale postupem času, kdy byla nucena okolnostmi přehodnotit svůj stávající život a začít klást důležitost na věci, které až dosud považovala za samozřejmé a naprosto bezvýznamné, se moje sympatie k hrdince naprosto změnily. Nevím, kam na ty příběhy jednotlivých spolu pacientek autorka chodí, ale některé mě zase chytly za srdíčko.

medlovice
medlovice
21.01.2019 3 z 5

Pokouší se o mě chřipka, ale v posteli mě neudrží. Nepomohla ani tato knížka. Tuhle věc mám společnou s Dagmarou, hrdinkou tohoto příběhu z nemocnice . Bojím se operace, vyšetření ,k lékaři nechodím. Dagmar to svoje zdraví podcenila a skončila v nemocnici. Tak tu leží a řeší svůj život, který je jen rodina a práce. Ženské na pokoji samozřejmě chtějí být zajímavé , svěřují se svými osudy a často si je přikrášlují. Některé jsou smutné , nejsmutnější jsou ty, kdy bolest způsobí vlastní děti. Život je takový a jiný nebude, ale styl jak si pacientky mezi sebou vypráví je příliš spisovný , plochý bez života, takhle přece nemluví ani profesorka češtiny ve sborovně. Příběh je hodně protahovaný. Doporučuju do postele, do nemocnice , do vlaku, někam, kde se nespěchá, protože tady je spousta času nazbyt.

alnahu
alnahu
24.05.2018 2 z 5

Tak tento příběh Dáši mě příliš neoslovil. Dáša vdova ,které zemřel manžel při autonehodě si našla přítele ,který je ženatý , to povyražení jí přerostlo přes hlavu a bezhlavě se zamiluje. Když onemocní se zády a čeká ji operace se Zdeněk s ní rozejde. Je postavena před skutečnost, že musí přehodnotit celý svůj dosavadní život a to se jí i podaří. V době hospitalizace na neurologické klinice si vyslechne pohnuté osudy žen a i to ji hodně pomůže.

Tylinka
Tylinka
16.07.2017 5 z 5

Mě se kniha líbila - hezky a realisticky napsané.

KnihomolTerka
KnihomolTerka
04.08.2016 5 z 5

Hezká kniha. Ovšem nejlíp jí pochopí ten, kdo něco podobného ne - li to samé prožívá.

JaKlima
JaKlima
14.11.2014 1 z 5

Zatím nejslabší kniha co jsem od autorky četla.

sabca
sabca
14.08.2014 3 z 5

Čekala jsem od knihy více. Nebyla úplně špatná. Postrádala jsem více děje. Ale i tak stojí za přečtení.