Pacientka doktora Ká

Pacientka doktora Ká https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121729/pacientka-doktora-ka-121729.jpg 2 6 3

Pacientka doktora Ká je příběh intimního vztahu psychiatra a jeho pacientky Daniely, která trpí po smrti manžela depresemi. Je podán formou členitého "chorobopisu". Doktor Ká do něho zakládá jako "laboratorní výsledky" kapitolky z Danielina dívčího deníku, pokusy začínající prozatérky a především novelu o útěšné zahraniční cestě do bungalovu německého sochaře Waltra. Doktor Ká užívá originální způsob antidepresivní terapie. Vyměňuje si s Danielou osmerkové lístky s křehkými poselstvími. Jejich forma i obsah jsou stále intimnější. Pastelově jemný vztah končí Danieliným hluboce prožitým vyznáním věrnosti mrtvému Markovi. Doktor Ká je ukládá jako poslední "laboratorní vyšetření" do chorobopisu, který nadepisuje CHOROBOPIS, KTERÝ BOLEL.... celý text

Přidat komentář

Paris2000
22.10.2021 1 z 5

Bohužel za mě ne. Knihu ač jsem chtěla jsem ani nedočetla. Nebavila mě, nemohla jsem se do ní začíst. Podle anotace jsem čekala něco jiného.

lenka5
23.09.2018 1 z 5

Knížka se mi nelíbila, nemohla jsem se do ní začíst. Podle obsahu jsem navíc čekala něco jiného.


akina
06.08.2014 2 z 5

Nějak jsem se nemohla prokousat knihou..nakonec jsem jí dočetla, ale rozhodně se k ní nevrátím ani ji nikomu nedoporučím!