Pac & Pussy

Pac & Pussy https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408930/bmid_pac-a-pussy-Rnj-408930.jpg 4 137 34

Pac & Pussy série

1. díl >

Víte, co je to Pussy? Teda Pac a Pussy? Pokud ne, pak vězte, že jde o dvě kočky z Facebooku, kde udělaly kariéru jako sarkastické existencialistické mrchy, které máte chuť umazlit k smrti. Úderné, nestydatě zábavné, ale zároveň vypovídající o podstatě života, vesmíru a smyslu existence misky na kočičí žrádlo. Poprvé na papíře a s hromadou bonusů, které se na Facebooku neobjevily a nikdy ani neobjeví. Knihu můžete navíc využít jako podestýlku pro křečka, ubalit si z ní cigarety nebo ji dát na hraní kočkám. Dnes jeden z českých kultovních webkomiksů Pac & Pussy vznikl v roce 2017 na Facebooku. Stál za ním reklamní textař a muzikant Albrecht Smuten, který udržel ďábelské tempo publikovat dvakrát týdně nový strip. Dvě kočky komentující otázky života, smrti, duchovna i běžných lidských starostí z pohledu koček se staly okamžitě fenoménem, který obletěl Facebook tam a zpátky. Jejich humor totiž nestojí na komentování aktuálních a tedy pomíjivých událostí, ale na úvahách, které dřív nebo později napadnou každého. Pac & Pussy ovšem témata našich životů brát s černým humorem a nadhledem, který je nejen nadčasový, ale dostane každého a ve své kategorii tak v Česku nemá srovnání. Nejvíc knihu, samozřejmě, ocení majitelé koček, protože podstatná část humoru Pac & Pussy se týká života koček a jejich specifického vztahu k lidem a světu.... celý text

Přidat komentář

EvikU.
02.10.2023 3 z 5

Právě jsem přečetla komiks Pac & Pussy. Komiks se ke mně dostal náhodou. A musím říct, že je to vtipný. Takový mišmaš myšlenek o životě a kočkách a kočkách a lidechmísty tam jsou fakt bizarní rozhovory mezi dvěma kočky.

Ten text je i celkem místy vtipný, ale za mě teda mohli být lepší obrázky. Vlastně skoro stejný, místy úplně stejný obrázky na každé straně.

Některé věty mi tam přišli zbytečné, u jiných se zasmála. Ale jako 10 minutové čtení ke kávě, když není na nic jiného čas to není špatná volba.

Nebo malý zpestření mezi vážnější literaturu. Jestli seženu další díly, přečtu si je také. Teď hodnotím jako průměr. Neurazí, nenadchne.

Vidlička
02.01.2023 5 z 5

Existenciálně nihilistické kočičky mi neskutečně sedí. Máme stejné názory i náhled na svět. A Pac taky nemá rád pondělí stejně jako Garfield.


NymphMaeve
28.03.2022 3 z 5

Čistý průměr vtipů. Přiznám se, že "Facebookové hvězdy" neznám, ale jako rozptýlení je to fajn věc. Nezaujalo, neposadilo mě to na zadek, ale ani jsem neměla chuť to hodit z okna :D

Terva
19.01.2022 4 z 5

Hrozně rád tě pozoruju,
když se myješ.
Fakt, seš jediná
Pussy,
co se vylíže sama.

(Komentář je tak sprostý, jak obsah knihy)
Tady jsem to posral. Můj původní komentář nebyl zrovna moc lichotivý a nebyl ani kladný. Dal jsem knize, a jejímu příběhu, odpad. Důvodem byla má vnitřní situace a rozpoložení. Kniha se mi do kury dostala v době smrti mé mámy. Neměl jsem zrovna dvakrát dobrou náladu a to se projevilo na mém stavu. Myslel jsem, že mi vtípky zvednou trochu náladu, ale spíše jsem upadal do naprosté deprese.

Malá ochutnávka:
Za každou cenu buď vždycky upřímnej a říkej na rovinu, co si myslíš.
I kdyby to měla bejt nepříjemná pravda.
Jak jinak maj lidi poznat, že seš hloupej zlej kretén, co se neumí ovládat?

Jo, a proč tu pláču? Protože nastal čas si obsah této knížečky přečíst znovu. S klidnou myslí a jasným úmyslem se konečně zasmát. Všechno chce svůj čas. Vzal jsem si knihu do práce a vlastně jí přečetl za jeden den. Tedy, četl jsem jen o přestávkách a cestou z práce, ale i tak jsem se u některých situací musel hlasitě zasmát a budit pozornost pro okolí. Vím, proč to tenkrát nešlo, ale stalo se. Tak tedy repete a ne*erte.

Citát: Se na to příště můžeme vysrat.

Irsaf
06.06.2021 5 z 5

Jo, tak tohle bylo prostě a jednoduše skvělý...
Bavila jsem se a to je účel...
Doporučuju na zlepšení dne…

happy-smile
17.03.2021 4 z 5

Na mě má kniha trochu moc fylozoficko-existenciálních "vtipů", ty mě moc nebavily. Ale jinak byly na některých stripech fakt dobré hlody.

Deimos
01.03.2021 4 z 5

Jednohubka. Dávkoval jsem si ji ale po pár stripech za den a tak mi vydržela dlouho. Některé vtipy jsem prošel bez povšimnutí, dost jich ale bylo hodně úderných, silných a nekorektně zábavných. Miluji kočičky, často mi dávají pac a pusy. Však to znáte a těším se na další autorovu tvorbu. (75%)

ava.s
26.01.2021 4 z 5

Jsem kočičková a některé vtipy byly fakt výborné, některé už méně, ale celkově vtipná publikace...

"Nemluv na mě, dokud si nedám ranní kafe.
Ty přece nepiješ kafe.
Přesně tak."

Phoenix16.cz
18.11.2020 4 z 5

Mám ráda kočičky. A i tenhle styl humoru mi sedí:-))))

Michaeles
09.10.2020 4 z 5

Dobrá kniha na uvolnění a relax.

angelbooks
12.09.2020 5 z 5

Opravdu vtipné pojetí z kočičího života! Doporučuju! :D

Percabethka
31.08.2020 2 z 5

Úplně nevím, jak tenhle "komiks" ohodnotit. Líbí se mi po grafické stránce svou jednoduchostí a zároveň v něm je několik výborných slovních hříček. Třeba:
Proč mají kočky špičatý uši? - Abychom měli ostřejší sluch.
95% knížky byl ale takový depresivní nihilismus, se kterým se naprosto neztotožňuji - věřím ale tomu, že spoustě lidem by se tahle knížečka líbila.

DominaCZ
05.07.2020 odpad!

Tak je ten panák číča, nebo pí*a ?!
Autor asi sám neví.
Anebo obojí ?
Prostě otřes.
Kydy i malůvky tak na ranu do huby.

lassse
07.05.2020 3 z 5

Neurazí, nenadchne. Taková jednohubka.

DennisMoore
24.04.2020 3 z 5

Humor na jedno brdo. Jsou tam samozřejmě povedené stripy, ale většinou číči jedou podle jedné šablony, která se mi brzo okoukala. Mám raději nápaditější kousky.

NemmamSlov
15.04.2020 3 z 5

„Reprodukce kultovních hlášek s fantasy knih a zapálený debaty o jejich postavách a ději jsou neškodnou kratochvílí šprtů u piva v hospodě. Bibla je medzi nima jediná výjimka, která se vyučuje hned na trěch různejch fakultách Karlovy univerzity."

Také záchodové čítanie. Dostal som sa k tomu vďaka edícii Pevnosť, osobne by som si to asi ani v kníhkupectve nevšimol. Páčili sa mi myšlienkové pochody Pac a Pussy, aj keď trochu v temnejšom koncepte.

Peter73
13.04.2020 1 z 5

Stripy smiešne, trapné, suché, vážne aj nič nehovoriace.

Malarkey
12.04.2020 4 z 5

Mnoho zde již bylo řečeno. Nicméně přiznám se, že jsem čekal něco v duchu sarkastického Garfielda. To jsem ale netušil, že Pac a Pussy budou řešit odborné technické otázky života a smrti, stvoření vesmíru a lidského pokolení vůbec. Navíc s notnou dávkou nihilismu a kryptofašismu.

tonysojka
12.04.2020 1 z 5

Jak píše uživatel martin 6849, pseudofilozofické srandičky, nic víc....

yaoiyuri
11.04.2020 5 z 5

Pohlazení baseballovou pálkou pobitou hřeby pro mou jízlivě-pesimisticko-sarkastickou dušičku. Skvěle vyvážený poměr depkařského filosofování, trefného opovrhování náboženskými berličkami, postřehy ze života a těmi prostě „kočičími“ věcmi.
Kdyby moje kočky uměly mluvit, věřím, že by z nich padaly stejně uštěpačné myšlenkové skvosty jako z Pace a Pussy.

Štítky knihy

kočky komiksy stripy

Autorovy další knížky

Albrecht Smuten
česká, 1984
2019  78%Pac & Pussy
2020  83%Pac & Pussy 2
2021  83%Terapie masem
2021  87%Pac & Pussy 3
2022  84%Terapie masem 2

Kniha Pac & Pussy je v

Přečtených174x
Čtenářské výzvě25x
Doporučených9x
Knihotéce99x
Chystám se číst14x
Chci si koupit6x
dalších seznamech4x