Ozvěny minulosti

Ozvěny minulosti https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510514/bmid_ozveny-minulosti-ALu-510514.jpg 4 36 5

Když Ruth Turnerová vejde do kanceláře šerifa a tvrdí, že její sestra Ida Wheatonová je už déle než měsíc nezvěstná, instinkty detektiva Megan Carpenterové říkají, že je třeba udělat víc, než jen podat hlášení. Spěchá k Idinu statku v kopcích nad Snow Creek a najde její dospívající děti samotné a vyděšené. Nemůže si nevšimnout, že tu není televize, žádné videohry, nic z vnějšího světa. Cosi na rodině Wheatonových nesedí a Megan se vrací bolestné vzpomínky z dětství. Pak je v opuštěném pickupu poblíž domu Wheatonových objeveno tělo a Megan je přesvědčena, že spolu případy souvisí. A aby mohla dopadnout vraha, musí nejprve odhalit tajemství izolované komunity Snow Creek. Sama má ale svá vlastní tajemství... Vzadu v její skříni je schovaná krabice kazet s nahrávkami jejích terapeutických sezení před více než třinácti lety. Dokáže se konečně postavit minulosti? A pomůže jí znovuprožití vlastního bolestného příběhu vyřešit složitý případ, který se rozplétá v kopcích nad Snow Creek, než bude ztracen další nevinný život?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Snow Creek , 2019


více info...

Přidat komentář

TerkinKnižnySve
21.12.2023 4 z 5

Gregg Olsen - Ozvěny minulosti


Počet strán: 282
Vydavateľstvo: #vendeta
Žáner: #thriller #detektivka

Musim povedat, že tento príbeh bol neuveriteľne zamotaný.

Začíname jednou rodinou, skočíme na vraždu, ďalšia rodina, ďalšia rodina a pomedzi to nám detektívka rozpráva svoj príbeh, ktory bol lepší ako samotna vražda.

Čítanie som si užila a aj som sa rýchlo zorientovala v postavách ale chýbal mi tam taky ten wau efekt, pri ktorom by si kniha vyslúžila 5

Myslím, že tu išlo hlavne autorovi o to aby nam predstavil detektívku a vražda bola len taka vedľajšia dejová linka.

Urcite sa ale teším na druhú časť a pevne verím, že tam sa už autor rozhodne, ktorou drahou pôjde.

Štafera č. 111

Dakujem @knihy_s_marcelom

#kniznastafeta #kniznarecenzia #recenzieTerka #stafetovyzavislak #greggolsen #ozvenyminulosti

Obsah:

#spomienkynadetstvo #súvislosti #komunita #temnáminulosť

Když Ruth Turnerová vejde do kanceláře šerifa a tvrdí, že její sestra Ida Wheatonová je už déle než měsíc nezvěstná, instinkty detektiva Megan Carpenterové říkají, že je třeba udělat víc, než jen podat hlášení. Spěchá k Idinu statku v kopcích nad Snow Creek a najde její dospívající děti samotné a vyděšené. Nemůže si nevšimnout, že tu není televize, žádné videohry, nic z vnějšího světa. Cosi na rodině Wheatonových nesedí a Megan se vrací bolestné vzpomínky z dětství.

Pak je v opuštěném pickupu poblíž domu Wheatonových objeveno tělo a Megan je přesvědčena, že spolu případy souvisí. A aby mohla dopadnout vraha, musí nejprve odhalit tajemství izolované komunity Snow Creek. Sama má ale svá vlastní tajemství...

Vzadu v její skříni je schovaná krabice kazet s nahrávkami jejích terapeutických sezení před více než třinácti lety. Dokáže se konečně postavit minulosti? A pomůže jí znovuprožití vlastního bolestného příběhu vyřešit složitý případ, který se rozplétá v kopcích nad Snow Creek, než bude ztracen další nevinný život?

Jidu
15.07.2023 4 z 5

Tak tohle mě bavilo! Vůbec to není klasická detektivka. Jde daleko více o život hlavní vyšetřovatelky, která má teda hodně komplikovanou minulost a její odhalování mě bavilo.

Maličko mě zklamal začátek. Byla to lehce nuda a jedna postava se chovala nelogicky, ale ono se vše dál krásně vysvětlilo.

Jedná se o začátek série, takže na konci vám bude zaručeně líto, že ještě není další díl. Skončí to lehce otevřeně. Případ se uzavře, ale to nejzajímavější, a to je právě život hlavní postavy, zůstane ještě do určité míry skrytý. Takže šup sem s pokračováním!
Neskutečně mě nadchla jedna velmi originální věc v příběhu, která byla extrémně zvrácená a odporná, ale knihu ozvláštnila a udělala z ní opravdu originální dílo.

No, nebudu spoilerovat. Tohle je další kniha, kterou musíte mít. Moc povedené a Olsen začíná patřit k mým velmi oblíbeným autorům.

Celkově knihu určitě doporučuji. Vydržte začátek a čeká vás parádní jízda.


MMacicekk
27.06.2023 3 z 5

Kniha není moc obsáhlá a děj svižně ubíhá. Autor zvolil vyprávění hlavní hrdinky v první osobě, což vždy ráda uvítám a mám z knihy lepší požitek. Příběh je prošpikován zajímavými událostmi a drží si vaši pozornost. Minulost hrdinky je také velmi překvapivá a ani mi nevadilo obvyklé klišé v podobě traumatizující minulosti, jehož vyvrcholení vás může šokovat.

Ovšem na druhou stranu mám i pár výtek. Na to, že je příběh vyprávěn v první osobě, neponořila jsem se do mysli hlavní hrdinky nijak hluboko a bohužel jsem se s ní vůbec neztotožnila. Vše působilo velmi povrchně a zároveň zmateně, především přeskakování v různých scénách. Myšlenkové pochody hlavní hrdinky nekorespondovaly s dějem, tak jak jsem zvyklá, a rušilo mě to od čtení. Události na sebe moc logicky nenavazovaly, což bylo ke škodě příběhu. Očekávám od knihy větší propracovanost, a i když vítám nižší počet stran, vím, že to bývá většinou na úkor kvality příběhu. Závěr byl docela překvapivý a samotný konec nalákal na pokračování. Otázkou zůstává, jestli budu v sérii pokračovat.

zuzana2599
21.06.2023 4 z 5

Od Gregga Olsena jsem již četla dvě knihy a i proto jsem po krátkém váhání sáhla i po této detektivce. Jedná se o první případ vyšetřovatelky Megan Carpenterové, takže můžeme očekávat více knih s touto hrdinkou. Jsem víceméně spokojena, příběh byl napsán velmi svižně, pořád se něco dělo, atmosféra byla ponurá a těžká a na mě zapůsobilo hodně prostředí odlehlého statku, kde se děj odehrává. I samotná Megan Carpenterová je hodně traumatizovaná osoba a její osud se také postupně odkrývá, a to i při vyšetřování vražd. Určitě budu číst i další díl série !

Paja1709
12.05.2023 3 z 5

Moje první setkání s autorem a přiznám se ,že jsem po přečtení trochu zmatená. Styl psaní mi připadal takový jednoduchý a chaoticky. Nevěděla jsem na co se zaměřit víc .Jestli na minulost Megan nebo na případ, který vyšetřuje .A k tomu jsem se někdy ztrácela v ději.No dám ještě šanci 2 dilu.

Autorovy další knížky

Gregg Olsen
americká, 1959
2022  86%Jestli to řekneš...
2012  70%Závist
2013  76%Zrada
2021  78%Lež vedle mě
2023  75%Ozvěny minulosti

Kniha Ozvěny minulosti je v

Právě čtených1x
Přečtených43x
Doporučených1x
Knihotéce80x
Chystám se číst80x
Chci si koupit23x
dalších seznamech3x