Ozvěny

Ozvěny https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493324/bmid_ozveny-Pbz-493324.jpg 5 44 11

Působivý horor z pera Joshuy Halea Fialkova, podpořený syrovou, atmosférickou kresbou Rahsana Ekedela. Brian Cohn trpí schizofrenií, kterou podědil po svém otci. Má manželku, se kterou čeká dítě, prášky, které mu pomáhají umlčet hlasy v hlavě a obecně se snaží žít obyčejný život. Poslední slova jeho umírajícího otce ho však vyšlou na strastiplnou pouť odkrývání otcovy minulosti. Opravdu byl otec taková zrůda? Mohou být i vražedné sklony dědičné? Před minulostí a vlastními skutky se nedá utéct a před běsy v hlavě už vůbec ne. Doprovoďte Briana při jeho sestupu do pekla v tomto temném, děsivém příběhu, který vás nepustí ze spárů až do poslední stránky.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Komiksy

Vydáno: , Mighty Boys
Originální název:

Echoes , 2011


více info...

Přidat komentář

puml
14.03.2024 4 z 5

(Obsahuje spoilery)
Tak nevím, nakreslený je to skvěle a vlastně i odvyprávěný, teda v rámci komiksovýho vyprávění a rozvržení panelů, ale ten závěr... Nevím, nebylo to až moc na sílu? Nebylo to až moc narychlo? Fajn je ten závěrečný autorův doslov a pak ta povídka, ze které je ale poznat, že to prostě tak nějak není domyšlený. Jako když má někdo za sebou tři tucty mrtvejch holek, tak bude asi dost těžký to hodit na nějakýho mamlase (a jeho tátu), byť duševně nemocnýho. Bejt to dvě nebo tři holky, tak by to bylo ještě uvěřitelný, ale tři tucty? To mi nějak neštimovalo. Snad kdyby se to odehrávalo někde ve střední Africe. Jedině, že by v tom jelo celý to policejní oddělení, ale to už zavání sektářtvím. No, třeba se Fialkov vytáhne s pokračováním, jak to ostatně naznačuje v tom doslovu. Rozhodně nadprůměr, jen škoda tý příběhový "nedotaženosti".

mpb1913
21.08.2023 5 z 5

Kresba super. Úplně horor, kdy by se tajil dech to teda není, ale finále je jako rána pěstí mezi oči.


ka.dudk
26.05.2023 5 z 5

Na tuhle komiksovou knihu jsem narazila na veletrhu knih v Praze. Líbila se mi obálka a po krátkém shrnutí děje od pana Filipa z mighty boys jsem nemohla odolat a musela ji koupit. Skvělý psycho thriller v komiksové podobě. Můj první přečtený komiks, který vážně není pro děcka. Krásné kresby a super příběh.

RaptoR
21.02.2023 4 z 5

Napínavý thriller, který v sobě snoubí prvky hororu a šílenství. Chování hlavního hrdiny je krásně zmatečné a velmi brzy si čtenář nemůže být jistý tím, co je skutečnost a co výplod schizofrenní mysli. K dokonalosti chybí komiksu pár sešitů navíc. Takto působí Ozvěny zbytečně ukvapeně. A je to škoda, tady by se hodilo budovat atmosféru.

Morbidus
19.09.2022 5 z 5

Skvělá záležitost! Pokud se mi předchozí počin z kuchyně Mighty Boys líbil, tak v případě knihy Ozvěny jsem vyloženě nadšený. Přiznávám, že zprvu převládala mírná nedůvěra, ale trvalo pouhých pár stran, než mě příběh dokonale zaháčkoval. A pak už mě nepustil až do temného konce. Příběh táhnou kupředu mrazivá odhalení, která si pocitově mohou podat ruku s pokrouceností japonského hororu. Druhou věcí je sílící a stále hlubší nejistota, kde se proplétá psychické onemocnění hlavního hrdiny s iluzemi, které člověku může nestřeženě poskytnout holá realita.
Musím se ovšem přiznat, že třetí kapitola ve mně vzbudila určité podezření, které ve čtvrté kapitole získalo konkrétní kontury a později se do puntíku potvrdilo. Neznamená to však, že jsem zklamán; naopak jsem potěšen a příběh tím nic neztratil. Ostatně, když díky zdánlivě nepatrným detailům dokážete odhalit kam příběh směřuje, je to skvělá ukázka symbiózy vypravěčského a kreslířského řemesla. Zde se to podařilo na jedničku, což ostatně dokládá (vedle přemýšlivých doslovů a obrazového bonusu) i popis tvorby celé první kapitoly, krok za krokem.
Jedna z těch záležitostí, které si milovník hororu chce přečíst, ale neví o tom!

trudoš
05.09.2022 4 z 5

Ačkoli nemám rád příběhy s nespolehlivými vypravěči, protože musím od začátku jejich slova zpochybňovat a tím pádem jsou události na můj vkus příliš vydány všanc prakticky jakémukoliv dění, Joshua Hale Fialkov z tohoto bludného kruhu vybruslil v Ozvěnách se ctí mistrného vypravěče. Ne, že by zápletka eskalovala nějak originálně, ale autor pracuje s klasickými motivy a nešije záměrně na čtenáře boudu, na jejímž konci by si vypomohl náhodnou berličkou sestrojenou z lega, která by měla plnit jen ten účel, aby zaskočila čtenáře šokujícím odhalením. Zároveň se mu úspěšně daří komponovat děj tak, jak o tom píše v doslovu: tedy uvést uvěřitelného hrdinu, zobrazit reálné prostředí a předkládat zvraty tak, aby byli pochopitelné, třebaže ne na první pohled logické. Tohle je rafinovaný staromódní thriller, jak vystřižený z portfolia Alfreda Hitchcocka, což ještě umocňuje nápaditá černobílá kresba Rahsana Ekedala. Víc takových komiksů a snad začnu brát Kodex vydavatelství Mighty Boys ještě vážně.

jarynek
31.08.2022 5 z 5

Výborný příběh, který mne bavil hned od první stránky. Spolu s hlavním hrdinou se dostáváte do situace, kdy nevíte, co je skutečnost a co je jen odrazem vaší mysli. Atmosféra a napětí postupně narůstá a úsměv malých panenek udělaných z kůže a kostí malých dětí nenechá čtenáře klidným. Povedený je i závěr, který není žádným happyendem a opět trochu nechává na čtenáři, jak si vše vyloží. Povedená je i černobílá kresba a rozvržení panelů, které především na začátku každé části navozuje atmosféru roztříštěného vnímání reality.

Lusa
04.07.2022 3 z 5

Bohužel neni to můj šálek čaje, četla jsem na doporučení kamaráda. Ale jak se píše v doslovu, asi vás to zajímalo, když jste dočetli až sem, což vlastne sedí.

het2
10.06.2022 5 z 5

Koupil jsem společně s Cestou kostí, aniž bych o knize cokoliv věděl. A musím přiznat, že mne tenhle komiks naprosto dostal. A to i přes to, že od doby, co mám děti, nemám tenhle typ příběhů vůbec rád. Ale tady nešlo přestat číst. I když se přiznám, že jsem chvíli chtěl. Ale ty twisty! První je možná tuctový a vlastně ničím nepřekvapí, jenže ty další mne dostaly, tohle jsem nečekal a už vůbec ne ten parádní a nekompromisní konec.
Tuhle knihu nemůžete mít rádi, na to je moc hnusná a zlá. Zároveň je ale skvělou ukázkou toho, že i na tomhle poli jde pořád vytvořit originální a překvapující dílko a před autory musíte smeknout. 4,5*

GoodGames
23.05.2022 5 z 5

Ozvěny sú poriadne napínavý hororový thriller, v ktorom sa scenárista perfektne zahráva s čitateľom. Silný príbeh, dusivá atmosféra, fajn kresba a ešte aj ten koniec sa vydaril nad očakávania. Veľmi silný zážitok a odporúčam všetkým fanúšikom hororov, thrillerov a hlavne celkovo dobrých príbehov.

DJLonely
16.05.2022 5 z 5

Už dlouho jsem neměl takové to nepříjemné svědění v zátylku při čtení komiksu. A tady se dostavilo hned po pár stranách a neslezlo až do konce. Tleskám!

Štítky knihy

komiksy horory sci-fi

Autorovy knížky

2022  90%Ozvěny

Kniha Ozvěny je v

Právě čtených1x
Přečtených48x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce42x
Chystám se číst4x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x