Nash

Nash https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456868/bmid_nash-DYx-456868.jpg 4 266 32

Označení muži série

< 4. díl >

Čtvrtý ze série šesti románů – pojmenovaných vždy podle hlavního hrdiny. Všichni jsou mladí, divocí, komplikovaní, potetovaní, často i opiercingovaní, ale uvnitř jiní než navenek. Své příběhy vyprávějí napůl sami, druhou a často i protikladnou část vyprávějí jejich přítelkyně. Vždy jde o komplikované vztahy, lásku, sex i nenávist. Saint Fordová tvrdě pracovala, aby dosáhla svého dětského snu, že se stane zdravotní sestrou. Je zaměřená na svou práci a věnuje se svým pacientům, kde není místo pro lásku. Nepotřebuje člověka, který dělá vlny v jejím klidném životě – zvláště když to je člověk, který ji téměř zničil na střední škole. Tmavý, rozpačitý Nash Donovan si možná nevzpomíná ani na ni, ani na strašnou bolest, kterou způsobil, když obrátil její svět vzhůru nohama... a teď se o to snaží znovu. Saint ale nemá tušení, že Nash není chladný citový hráč, kterým byl kdysi. Když poznal devastující rodinné tajemství, otřáslo to jeho světem a nyní se snaží vyřešit svou budoucnost. Nemůže se rozptylovat hezkou sestřičkou, se kterou, jak se zdá, se všude potkává. Nemůže však ani ignorovat jiskry, jež mezi nimi létají. Legrační, duchaplná, sladká a nezapomenutelná Saint je příliš úžasná, než aby se jí vzdal, protože se stává jediným smyslem jeho života. Když Nash zjistí pravdu o své minulosti, uvědomí si, že možná ztratil Saintino srdce dříve, než o ně mohl bojovat, a Saint musí rozhodnout, zda Nash stojí za to, aby znovu riskovala.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Oldag
Originální název:

Nash , 2014


více info...

Přidat komentář
MAU256
MAU256
23.09.2023 5 z 5

"Vím, že si zasloužíš, aby tě někdo miloval už kvůli tomu, co děláš pro jiné. A taky vím, že jsem slušný muž, Saint. I já si zasloužím, aby mi někdo mou lásku oplatil. A jestliže toho nejsi schopná, pak je jen dobře, že to mezi námi končí. Já bych ti dal všechno, co mám."

Další krásně čtivý díl, tentokrát s hlavním aktérem Nashem. Jeho dětství nebylo jednoduché, ale ani jeho dospívání a nynější život není snadný. Se Saint se znají již ze střední školy a aniž by o tom věděl, jí v té době zničil. Jenže i když si to není schopna připustit, stále je do něj zamilovaná jako kdysi. Jenže on už není takový jaký býval. Dostane šanci jí to dokázat? Knížku určitě doporučuji a už se těším na další příběh, tentokrát o Rowdym a Salem.

Siwan
Siwan
28.07.2022 5 z 5

Přiznávám, že tady mi byl nejsympatičtější chlap ze všech a nejmíň sympatická ženská, jinak klasický model, dobře odvedená práce.


moma08
moma08
10.04.2022 3 z 5

Asi jako mnoho čtenářek jsem se do Nashe zamilovala. Byl prostě super snad ve všem. Za to Saint mi byla proti srsti a po polovině příběhu v knize jsem u jejich kapitol hodně přeskakovala, i když chápu, že to asi neměla lehké, ale nesedla mi.
Kniha jako taková byla průměr, dokonce jsem jí jednou odložila a četla jinou, kterou už mám přečtenou, takže to o něčem vypovídá, tohle totiž nedělám. Mám pocit, že jsem se moc nadchla u prvních 2 dílů a teď to nějak upadá.

Ewe291
Ewe291
06.04.2022 4 z 5

Aj som si poplakala. Nash bol zlaticko, Saint no tu by som asi prefackala ale tiez to nemala lahke. Zistit to co zistil on, no necudujem sa mu, ze sa tak zachoval ako sa zachoval ale nakoniec sa spamätal. Nebal sa povedat co citi a to ako sa snazil bolo mile. Saint to uz mala u mna nahnute ale nastastie sa vzchopila a tiez to nemala lahke a trocha som ju aj chapala. Knihu som doslova zlhltla a mozem odporucit, zatial Nash a Rome vedu u mna.

petulkapeta
petulkapeta
19.02.2022 5 z 5

,,Kdyby ses zastavil a chvíli uvažoval, možná by ti došlo, že ji máš rád a záleží ti na ní právě proto, že to s ní není tak lehké jako s ostatními. Co je jednoduché, na to se snadno zapomene, kamaráde, ale co je složité a jsou s tím problémy, to s tebou zůstane navždycky. Věř mi, já jsem se s tím oženil."

Co řict na tento par,no Nashe neslo nemilovat i kdyz bylo par okamžiků kdy by si zasloužil proplesknout,ale dalo se to pochopit. Saint uzasna,mila,obetava divka,ale se strasne malym sebevědomím, ještě, ze si nasla zrovna takoveho muže.

Ralemo
Ralemo
09.02.2022 5 z 5

U těchto knížek asi nejde dát jiné hodnocení, krásně napsáno, zajímavý děj se spoustou zápletek. Vždycky dočtu díl a říkám si, ten byl nejlepší a bum další díl je taktéž skvělý!

Nash mi hodně přirostl k srdíčku svým chováním, to jak byl Saint oddaný a neustále se to snažil dokázat, v Saint probíhal boj se sebedůvěrou a důvěrou k ostatním.

Miluju knihy z pohledů obou hrdinů, aspoň je vidět, co se každému děje v hlavě. Líbí se mi propojenost s postavami z předchozích dílů, takže na sebe knihy nádherně navazují. Těším se až se pustím do dalšího dílu! :)

Dizzy3
Dizzy3
08.02.2022 5 z 5

Bylo to skvělý! Něco mezi oddechovou jednohubkou a trochu dramatem, které vás nutí číst pořád dál a dál. Zamilovaný to bylo krásně i když tam mohla mít hlavní dvojice mnohem víc prostoru oproti tomu, jak se v sobě Saint pořád dokolečka patlala a chvílemi byla už vážně švihlá..ale to jak tam všichni tvoří rodinu a drží při sobě byla bomba. Těším se i na další dvojice :)

P.S. označení FEŠULÍN mi vypálilo díru do mozku! :D

NikolaSkop
NikolaSkop
29.10.2021 5 z 5

Tento dil, se mi z cele serie zatim libil nejvic.

MamaKnihomolka
MamaKnihomolka
25.09.2021 5 z 5

Čtvrtý díl série Označení muži. Začala jsem tímto, protože mě anotace oslovila nejvíc ze všech dosavadních dílů.
Po dlouhé době kniha, která mi absolutně sedla a těšila jsem se na to, až si k ní zase sednu.
•••
Příběh je vyprávěný postavou Saint a Nashe. Miluju když se pohledy střídají, čtenář má možnost nahlédnout každému do hlavy, což v této knize bylo více než potřeba, protože oba jsou tak komplikované postavy, že si nedokážu představit číst jen jeden pohled, aniž bych si nedokázala vysvětlit chování druhé postavy. Saint je hodně složitá postava a autorka se s tím skvěle popasovala (a vlastně i Nash)
•••
V knize se objevují i postavy z předchozích a následujících dílů, což je další věc co miluju. Že se ty jejich životy proplétají a jsou něčím spojené. A ani mi nevadily určité spojlery k předchozím dílům. (Stejně je zapomenu) Naopak mě ještě víc navnadily k přečtení ostatních knih ze série.
Když už jsem u postav, tak jich tam bylo dost. Ale vůbec se mi nepletly a pokaždé jsem věděla o koho jde. Jsou všechny skvěle vykreslené a mají úžasné charaktery. Jsou tak komplikovaní a odlišní, až to člověka nutí vědět o nich víc a pochopit jejich chování.
•••
Tuto knihu rozhodně doporučuji. Je to originální, složité, potetované, opiercingované a návykové počtení.

havrmoni
havrmoni
14.09.2021 4 z 5

A zase moc opakujících se zbytečností. Kdyby se Saint tak dlouho nepatlala s minulostí bylo by to lepší. Ale jinak musím říci, že jsem si je všechny oblíbila. Ta jejich soudržnost a to, že tvoří rodinu i bez pokrevních pout, je něco co mě v knihách baví.

Petronella.k
Petronella.k
13.06.2021 5 z 5

Krásný příběh, jen mi občas štvalo, že Saint prožívala celou dobu po střední nějakou domělou křivdu. Jako rodina drží spolu za každé situace. Posledních pár kapitol bylo těžkých hlavně emočně. Snad brzy vyjdou další díly.

Jita160
Jita160
27.04.2021 5 z 5

Další krásný příběh plný lásky, vzrušení, přátelství a bolesti.
Moc dobře se mě od této autorky čte,všechny příběhy byly velice poutavé a čtivé.
Všichni Označení muži a jejich osudy mě budou chybět , moc jsem si je zamilovala.
Snad nás autorka nenechá příliš dlouho čekat na pokračování,které si já rozhodně nenechám ujít.

Dragounova96
Dragounova96
13.04.2021 5 z 5

Tenhle díl byl opět super, akorát Saint mi úplně nesedla. Navíc škoda, že Nashův popis kazí přebal knihy - to působí dost rušivě. Těším se na Rowdyho a Asu, snad se překladu dočkáme brzy.

astra3
astra3
06.04.2021 4 z 5

Trochu nuda. Předchozí díly byly lepší. Souhlasím plně s hodnocením Blanky29. Snad bude další lepší.

Blanka29
Blanka29
28.03.2021 3 z 5

Kniha byla opět čtivá, ale oproti předcházejícím dílům byla nejslabší. Vyrovnat se s rakovinou a odchodem milovaného člověka není jednoduché v žádném věku. Proto mi Saintiny problémy připadaly v tomto poměru dost malicherné az dětinské. Děti jsou bohužel kruté, ale aby ji to až tak moc ovlivnilo život a neschopnost navázat jakýkoliv vztah mi přišlo hodně přitažené za vlasy. Hlavně, když se spíše jednalo o nedorozumění a její velké až pohádkově vytvořené iluze, které očekávala a nedostala....

Kristy.Seb
Kristy.Seb
03.03.2021 4 z 5

V životě každého člověka existuje okamžik, který jednou provždy změní směr jeho cesty.

Lidé vám mohou ublížit a zklamat vás tehdy, když jim to dovolíte.

Člověka charakterizuje to, jak dokáže překonat věci, které ho zasáhnou nejbolestněji.

Co je jednoduché, na to se snadno zapomene, ale co je složité a jsou s tím problémy, to s tebou zůstane navždycky.

Čas se nedá vrátit. Jediné, co můžeme dělat, je žít dál, snažit se být chytřejší a víc dbát na to, co děláme.

Slova, jakkoli nechutná, se nesmí brát vždycky vážně, stejně jako se nesmí brát vždycky vážně to, co vidíme, jakkoli to vypadá podezřelé. Je třeba lidem kolem sebe věřit, ale nejen to, je třeba věřit sám sebe. Chyby se dělají a budou dělat, jenže to znamená, že se kvůli nim musíme vzdávat svého života a štěstí.

Všichni máme nějaký mouchy, které nám zatěžují vidět sami sebe tak, jak nás vidí jiní. Bojujeme s nimi, ale jediný způsob, jak se přes ně dostat, je vzájemně je před sebou neskrývat.

Nesnaze z minulosti bývají zatraceně těžké a prudké srazy a zatáčky mohou způsobit, že je člověk připravený tuhle cestu každým okamžikem opustit. Není však lepšího cíle, k němuž míří, než láska.

Saint byla fakt milá a musela mít sakra nízký sebevědomí. Nash byl zlatíčko. Oba dohromady byli skvělí!

Petra38
Petra38
02.03.2021 5 z 5

Kdyby mě tu představu o Nashovi pořád nekazil ten na obálce,bylo by to lepší:-D. Tento díl byl pro mě zdaleka nejlepší, Nash je borec a Saint si to občas moc brala ale budiž,tvořili skvělý pár a ještě lepší příběh. Další přiběh Rowdyho a Salem by mohl být stejně poutaví...Jen tak dááál...;-)

Kukicka
Kukicka
10.02.2021 4 z 5

Za me zatim asi nejlepsi dil serie. Jen ted nevim, jestli se vic tesim na Rowdyho a Salem nebo Asu a Royal :-) Snad nas nenecha vydavatel dlouho cekat. Nejradeji bych cetla vsechny dily za sebou, pro ten zazitek, ale kdo to ma vydrzet...

adela2230
adela2230
27.01.2021 4 z 5

Příběh je povedený. Mohl by mít trochu větší spád. Saint mi v některých případech dost vadila, takže to mírně odvádělo mou pozornost. Ale i tak je to povedená oddechovka.

LilianaFalcon
LilianaFalcon
17.01.2021 4 z 5

Nevím, jestli je to překladem, protože v tomhle případě jsem originál nečetla, ale vážně mě zaráží, jak strašně spisovně v těhlech knížkách mluví. Kdyby byl jen jeden z těch kluků spisovný, tak by to bylo jako povahový rys a nneřekla bych ani popel, ale když všichni potetovaní maníci mluví o "dívkách" a ne aspoň "holkách", tak je to vážně divné...
Jinka se mi to moc líbilo :-) Na jednu stranu mi Saint trochu vadila, na druhou jsem ji chápala. Puberťáci fakt doukážou být krutí, k tomu špatná zkušenost s chlapy, podvádějící táta... no to už se na člověku dokáže podepsat.

Štítky knihy

sex smrt tajemství

Autorovy další knížky

Jay Crownover
americká
2019  84%Rule
2019  81%Jet
2020  85%Rome
2020  86%Nash
2021  84%Rowdy

Kniha Nash je v

Právě čtených2x
Přečtených382x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených16x
Knihotéce258x
Chystám se číst98x
Chci si koupit18x
dalších seznamech4x