Otvírač cest

Otvírač cest https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22407/otvirac-cest-22407.jpg 3 9 4

Na zalesněných svazích Gabréty, Korkont i Askebergu, na březích Bílého Albhu i zpěněné Wildahwy se odehrává boj o zemi Boiohemum... Jak souvisí prastarý Bójský rukopis a záhadné Memorandum k miléniu s tím, co jedné bezměsíčné, hnusně lezavé noci odvážely tři švadrony švédských rejtarů ze zámku Český Krumlov? ...boj, v němž rozhodují ostří seker i mečů, ale především srdce mužů... Mutace genu G551D je stará 3000 let. Kromě Čech a Moravy se vyskytuje jen na území Británie, Irska, Bretaně a Rakouska. A značí, že v našich žilách stále koluje krev dávných Bóju - strážců kamene, který požírá krev i kosti. ...boj, v němž osud země leží na bedrech Marowrixe, Strážce a Ochránce, Otvírače cest...... celý text

Přidat komentář

Malarkey
01.10.2021 3 z 5

Na první dobrou mě kniha okamžitě zaujala. Kelti žijící v oblasti naší krajiny je období natolik zahaleno tajemstvím, že jakýkoliv příběh z tohoto období a prostředí prostě automaticky musí vyvolat zájem. Dopředu jsem nevěděl, co od knihy čekat, a to dost možná byl pro mě její dost největší problém. Autor tu každou kapitolu, která je i samostatným příběhem, začíná faktickými informacemi, aby na ně následně navázal příběhem. Některé příběhy se četly lépe (hlavně ty poslední), jiné hůře. Obecně jsem ze začátku měl hodně pocit, že náměty jsou až abstraktního charakteru, než aby se jednalo o nějaký fyzicky hmotný příběh. To se ke konci naštěstí začalo trošku měnit. Hodně zajímavý kousek, nedivil bych se, kdybych se k němu ještě jednou vrátil. Znalost historie je zde žádoucí a věřím, že mi dost věcí uteklo.

Nifredil
08.08.2018 5 z 5

Naprosto nedoceněná věc, takový malý ukryty klenot. Rozhodně doporučuji příznivcům Keltů, Slovanů, ale třeba i autorů jako je Žamboch a jiní. Je to čtivé, má to spad a nápad, navíc je puzitá krásná čeština. Zkuste si to přečíst, chybu neuděláte.


Vidlička
13.10.2017 3 z 5

Já myslím, že klidně i takhle to všechno mohlo být. Proč ne. Zajímavý pohled na historicky ne tak úplně zmapovanou část našich dějin. Pro příznivce tohoto žánru určitě ne ztráta času.

Metroušek
08.09.2017 2 z 5

Rozumím autorovi a fandím jeho úsilí, také bych byl rád, kdyby se odkryly příběhy Keltů na našem území. Obávám se však, že jsou nenávratně ztraceny, a že žádné "bójské rukopisy" k tomu, co se dělo, cestu neukazují. Musíme si tedy tuto dobu vysnít a představit každý sám. Nejsem příznivcem tohoto typu fantasy, takže snad proto jsem raději četl komentáře k příběhům než příběhy samotné.