Ottova encyklopedie A - Ž

Ottova encyklopedie A - Ž https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34508/bmid_ottova-encyklopedie-a-z-aYV-34508.jpg 4 23 3

Encyklopedie, ve které najdete vše co potřebné Abecedně uspořádaný všeobecný encyklopedický slovník pro každého, kdo potřebuje rychle získat aktuální informace. Obsahuje na 10 000 stručných, přehledně uspořádaných hesel ze všech vědních oborů i života společnosti a na 3000 barevných a černobílých fotografií, ilustrací, grafů, map a tabulek. Poslední dotisk duben 2010... celý text

Přidat komentář

józi.odkudkam
02.02.2022 4 z 5

Za hubičku pořízeno mé blahoslavené rodičce, jež stále chrabře vzdoruje vší televizi nadřazené technologii a přesto si u luštění křížovek, či při procházení kanálů oné na milost vzaté TéVé, čas od času posteskne a zatouží doplnit kusé obzory...to víte, v již běžící Cestománii se třeba takhle podívá na Altaj, ale kde ten Altaj je? V tomhle ohledu si Ottu pochvaluje. Prý jí pomáhá i s usínáním. Jedinou mručivou výtku jsem zaznamenal stran tonáže jinak formátem rozumného rádce. Sice jsem se jí pokoušel obejít sofistikou, že aspoň trénuje paže, ale kdepak maminka, ta se nedá. A má (samozřejmě) pravdu, v nakladatelském pitstopu měli tenhle vcelku sympatický „Orbis pictus“ před vysláním na trať (nějak?) líp potunit...mě nezbývá, než odlehčit kde se dá a tak ubírám jednu hvězdu; to by mělo pomoct.

4 pěkné, barevně přehledné a mnoha názornými obrázky oživené ****

PS: Zajímavý ediční kompromis mezi slovníkem cizích slov, či slovníkem encyklopedickým (vůči nimž nabízí přeci jen hlubší ponor) a encyklopedií klasickou, která už je zas kolikrát neskladnou, často i vícesvazkovou vlakovou soupravou.

fojtikjirik
19.01.2016 5 z 5

Lepší než Wikipedie :D.


HiNataLi
17.10.2013

Skvělá knížka, nabitá informacemi. Pokud by jste ale potřebovali podrobnější informace o něčem jiném, než jsou státy, nebo výpis všech držitelů Nobelovy ceny, musíte se poohlédnout jinde.