Otakar Brousek o sobě (...sága rodu Brousků)

Otakar Brousek o sobě (...sága rodu Brousků) https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262051/bmid_otakar-brousek-o-sobe-saga-rodu-bro-HCB-262051.jpeg 4 1 1

Vzpomínky jedné z nejvýraznějších českých hereckých osobností, které opravdu stojí za přečtení. Je v nich soukromí a bohatý profesní život, jsou v nich přátelé i kolegové, známé osobnosti, ale i rodina plná zajímavých individualit. Ale hlavně jsou v nich lidské postřehy, které možná osloví i mnohé čtenáře osobně.

Harry
Harry
03.09.2015 4 z 5

Známý herec, ze kterého vyzařovala noblesa , inteligence a pefektní řečnický výraz, byl přitom v podstatě dítětem venkova a jeho vzpomínání přibližuje čtenáři , jak miloval prostředí kolem Sázavy. Napsal o sobě, že byl pokřtěn Sázavou a snad i proto měl rád nestojaté vody a liboval si v dravém proudu.Jeho velkou láskou byla hudba a poezie. O.Brousek se v knize vyznává k lásce k životu a o chuti stále pracovat i v pokročilém věku. Nemám rád životopisy herců, které jsou plné statistických výčtů jejich rolí a co o nich napsali kritici- a právě tato kniha taková není a je plná příjemného povídání a vzpomínání nejen Otakara Brouska st., ale i jeho potomků Ťuldy a Jáji a vnuka Ondřeje.

Štítky knihy

český film čeští herci

Autoři knihy

Milan Cais
česká, 1939
Alena Šloufová
česká, 1948
Otakar Brousek
česká, 1924 - 2014

Kniha Otakar Brousek o sobě (...sága rodu Brousků) je v

Přečtených1x
Knihotéce2x
Chci si koupit1x