Osvoboditelka

Osvoboditelka https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473096/bmid_osvoboditelka-cqS-473096.png 4 23 3

Pozorovatelka / Selah série

< 2. díl

Když Selah našla svou pravou lásku, prince Tordena z Norge, nikdy si nepředstavovala, že ho bude muset opustit. A to jen proto, že pravá mise Pozorovatelky byla tajemstvím, které jí posádka nesvěřila. Převážejí zbraně pro rebely bojující proti brutální cařici, jejíž stín se tyčí nad jejich dalším cílem: Schwarzwaldem. Na místě, kam Selah nikdy mířit nechtěla. Ale dívka, která plná strachu opouštěla Potomac, je pryč. Podpalubí lodi je plné zbraní a její srdce visí na vlásku. Selah je odhodlaná dovést misi Pozorovatelky ke zdárnému konci. Podaří se jí to?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

The Boundless , 2020


více info...

Přidat komentář

petusska01
31.05.2022 2 z 5

Lepšie ako diel prvý, mám dojem, že Selah konečne začala rozmýšľať a nie sa len utápať v smútku za otcom. Nakoniec, asi aj sama bola prekvapená, čo všetko sa jej podarilo dokázať, aj keď priznajme si, bez kamarátov (a Umysa) ktorí jej dodávali nádej, odvahu, nápady, by jej toho veľa nezostalo... Tá romantická zápletka tam bola veľmi povrchová samozrejme, aj ten koniec skôr odporúča vyraziť do sveta za dobrodružstvom a vzdelaním ako sa vydať v 19tich rokoch, takže fajn, mladšie ročníky si prídu na svoje. Celkovo však hodnotím túto sériu ako "ak nemusíš, nekupuj, nečítaj". Existuje kopec iných - lepších príbehov a aj keď sa mi páči, že autorka čerpá zo známych rozprávok, neprišlo mi to až tak výnimočné, aby som to niekomu silno odporúčala.

Fortuna7
09.07.2021 3 z 5

Bylo to lepší než první díl, a to hlavně díky více akce. Hlavní hrdinka Selah přestala být tak neskutečně ufňukaná a stala se z ní celkem fajn postava. Romantický trojúhelník byl dost... no... neuvěřitelný a Torden je za mě moc velký klaďas.
Musím se přiznat, že zmíňka o zničené Praze se mi hodně líbila a potěšila mě (i když byla Praha zničená :-)).
Velkým plus se pro mě stali poznávání řìše Baby Jagy a i díky tomu dávám 3


Tweety0207
20.05.2021 5 z 5

Táto časť bola lepšia ako prvá. Taká rozprávka pre väčších. Nápad s Babou Jagou bol skvelý. Aj všetko čo s ňou súviselo. Selah už nebola taka ustráchaná . Štýl písania mi sadol takže som knihu prečítala za deň. Bolo tam viac akcie čo mne vyhovuje. Jediné čo mi vadilo, bol ten milostný trojuholník. Torden bol až príliš dokonalý.

Štítky knihy

pro dívky romantika

Autorovy další knížky

Anna Bright
americká
2019  68%Pozorovatelka
2021  71%Osvoboditelka

Kniha Osvoboditelka je v

Přečtených34x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce74x
Chystám se číst38x
Chci si koupit23x
dalších seznamech1x